Guvernarea PSD-ALDE anterioară a avut ca lozincă „respectarea programului de guvernare la virgulă”. Nu au așteptat anul și au dat propriul guvern jos. După unele întâmplări, se pare că au fost mai multe motive, schimbarea urgentă a programului de guvernare a fost unul dintre motivele majore. Programul prost a fost înlocuit cu altul, la fel de prost însă „facultativ” ! Practic, votul dat de Parlament a fost „ca să fie” ! Votul a permis instalarea unui Guvern însă programul de guvernare urmează a fi „stabilit” din mers, de către Guvern, Parlamentul având rolul de a aproba, probabil că vom vedea și acest lucru, „modificările la programul de guvernare” determinate de situația internă și internațională în continuă schimbare și în consonanță cu angajamentele României față de Uniunea Europeană și NATO bla, bla, bla !
Agerpres. UPDATE Dragnea: Nicio măsură nu va fi aplicată abrupt, decât după analize și simulări în detaliu
Din declarațiile lui infractorului Dragnea reiese faptul că nici o măsură prevăzută în programul de guvernare nu se va adopta și nu se va aplica dacă firmele sau alți subiecți ai dreptului intern vor fi afectați !
Păi, să ne fie cu iertare, dar suntem în fața unei viitoare guvernări la voia întâmplării.
Bine-bine, sunt și niște evenimente care i-au dat de gândit infractorului Dragnea. Evenimente care l-au pus cu spatele la zid.
Președintele Iohannis le-a dat de înțeles că schimbările propuse nu sunt în regulă. Iar asta înseamnă că va interveni, constituțional, imediat ce Guvernul și Parlamentul o iau razna. Oamenii de afaceri, români și străini au protestat față de măsurile anunțate. Ba chiar au amenințat cu contra-măsuri. Pierderile economice ar fi fost imense. În fapt, marile companii au crescut PIB-ul României și nu micile afaceri. Guvernatorul Isărescu a fost mai ponderat și a arătat unde și când se pretează impozitarea pe cifra de afaceri - baruri, restaurante, hoteluri, afacerile mici. Băncile au avut la rândul lor reacții corespunzătoare. De aceea cred că infractorul Dragnea a făcut următoarea declarație.
„Și premierul Tudose și eu am spus chiar în ziua votului de învestitură — există preocupări din punct de vedere al majorității parlamentare, al Guvernului ca toate companiile care lucrează în România să plătească impozitele cinstit și la nivelul prognozat. Asta nu înseamnă că cele două — trei posibile măsuri nu pot fi discutate, dar nu va fi niciun fel de măsură aplicată abrupt, decât după ce se vor face analize și simulări în detaliu. Dacă printr-o măsură care ar avea în vedere scoaterea la lumină a unor posibile transferuri de profit firmele care acționează corect ar fi afectate, acea măsură nu se va adopta”Aha ! Nu se dă cu parul în carul cu oale ! Înseamnă că se caută oala defectă și i se aplică măsurile de corecție. Păi, să ne fie cu pardon, dar mai mulți analiști au sugerat acest lucru cu multă determinare !
„Dacă își ating scopul, dar creează defecțiuni în altă parte a economiei, acele măsuri nu vor fi aplicate”Taxa de solidaritate are parte și ea de o ... răzgândire.
„Și cu taxa de solidaritate va fi făcută o analiză, o simulare, dacă efectul gândit pozitiv în urma aplicării acestei măsuri nu se justifică, nu va fi aplicată”O răzgândire de înaltă clasă. Dar nu trebuie să ne culcăm pe laurii victoriei. La mintea bolnavă a infractorului Dragnea, oricând pot apare alte minunății „vâlcoviene” !
Să reținem că puterea PSD-ALDE este pe cale să se răzgândească. Mai de tot. Pentru a nu da opoziției PNL (și ce se va mai alătura PNL) posibilitatea de a ataca Guvernul pentru nerespectarea programului de guvernare, înclin să cred că programul cu „modificări și ajustări” va fi supus „voinței” Parlamentului și va avea o nouă hotărâre a Parlamentului de aprobare. Bănuiesc dar nu sunt chiar așa de sigur. La puterea pe care o are PSD-ALDE și sprijinul necondiționat al UDMR permite Guvernului să aibă în fiecare lună un alt program de guvernare, fără aprobarea formală Parlamentului.
Este interesant atacul celor de la Antena 3 împotriva prim-ministrului Tudose și a infractorului Dragnea. Ce s-a schimbat ?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu