joi, 6 iulie 2017

Dragnea Răzgânditorul, a reevaluat măsurile fiscale ale guvernării

De niște zile'ncoace, gura nu-i mai tace, iar garanțiile curg gârlă. Infractorul Liviu Dragnea dă garanții publice privind politica fiscală a României fără a fi însă membru al Guvernului ! Iar asta este, că place sau nu, o ciudățenie. De ce om mai avea Guvern din moment ce politicile fiscale ale Guvernului, potrivit programului propriu de guvernare, nu sunt susținute, explicate, motivate de ministrul de finanțe sau de primul ministru ?

Am senzația neplăcută că infractorul Liviu Dragnea este „patronul” unei companii private iar Guvernul României este o structură internă a companiei ce cuprinde angajații care urmează să pună în aplicare deciziile patronului. Pentru mine este inadmisibilă situația.

După ce a schimbat programul de guvernare PSD-ALDE-UDMR, după ce a introdus alte idei de politică fiscală, în urma reacțiilor apărute în mediul de afaceri, într-o anumită parte a presei, în partidele din opoziție, în mediul diplomatic, „durul patron” o dă la pace. O fi pace sau o fi o altă înșelăciune ?

Dezolant este că Agerpres, agenția oficială de presă a României, nu reflectă adevărul cu privire la finalitatea discuțiilor purtate de infractorul Liviu Dragnea în postura de „patron al României” și președinte al Camerei Deputaților cu ambasadorul Hans Klemm și cu adjunctul șefului misiunii diplomatice a SUA, Dean Thompson. Au prezentat doar „aprecierea” infractorului Dragnea: cei doi nu și-au exprimat vreo îngrijorare în privința unor posibile măsuri fiscale.

Mediafax dă însă o altă informație.
Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat, joi, după întrevederea cu liderul PSD Liviu Dragnea, că dimensiunea economică a parteneriatului SUA-România poate fi afectată de noile măsuri economice din programul de guvernare al Cabinetului Tudose.
Întrebat dacă a discutat cu Dragnea despre noile măsuri economice ale Guvernului, Klemm a spus: „Da, am discutat despre relaţiile noastre în domeniul securităţii, despre dimensiunea economică a parteneriatului nostru, care poate fi afectată prin noile măsuri”.
Depinde care sunt măsurile, dar, potenţial, da (poate fi afectată dimensiunea economică a parteneriatului SUA-România, n.r)”, a adăugat Klemm.
Eu înclin să cred că cei de la Mediafax nu au de ce să mintă. Cred că Agerpres minte prin omisiune. Minte pentru că cel care conduce Agerpres este fostul șef al PSD pentru comunicare !

Ieri am scris un articol în care an atras atenția că au loc vizite ale corpului diplomatic la Guvern. A fost Klem al SUA, apoi a mers Cord Meier-Klodt al Germaniei cu mesaje aproape asemănătoare. Astăzi apare această vizită a lui Klemm direct la „capul răutăților”. Mișcarea asta a diplomaților din SUA și Germania este stimulată de îngrijorarea oamenilor de afaceri din SUA și Germania care au investiții în România. Companii care dau României o mare parte a PIB-ului și veniturilor la bugetul de stat.

Infractorul Dragnea se răzgândește. A dat garanții tuturor ambasadorilor că Guvernul nu va aplica măsurile preconizate, înscrise în programul de guvernare. I s-a dat de înțeles că dacă mai continuă cu „țopăiala fiscală”, retragerea companiilor străine de pe piață va avea efecte catastrofale pentru economia românească. Iar asta înseamnă o reducere a PIB-ului la mai mult de jumătate și o catastrofă pentru bugetul de stat.

Sper ca nebunia fiscală a infractorului Dragnea să fie oprită.

Niciun comentariu: