luni, 17 iulie 2017

Infractorul Liviu Dragnea și PSD blochează înzestrarea Armatei și alocarea a 2% din PIB pentru înzestrare

Am intrat în al doilea semestru al anului 2017. Angajamentele politice luate de România pentru alocarea a 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei bat pasul pe loc. Armata și-a făcut treaba. Știe ce vrea, știe care îi sunt urgențele, știe cum poate fi compatibilă cu celelalte forțe armate ale statelor membre NATO. Armata știe, dar infractorul Liviu Dragnea și PSD-ul lui alături de inculpatul CAP Tăriceanu și ALDE-ul lui nu au chef să accepte și să respecte ce a planificat Armata, ce s-a aprobat în CSAT și nici ce a aprobat Parlamentul după săptămâni de întârziere provocate tot de PSD și ALDE (partidele care dețin majoritatea în Parlament).

După declanșarea Brexit, majoritatea statelor membre ale UE au căzut de acord să lucreze împreună pentru realizarea unei industrii a UE pentru apărare. România, prin președintele Klaus Iohannis, și-a manifestat disponibilitatea de a participa activ la realizarea armamentului și tehnicii militare necesare apărării în statele membre ale UE. Ei bine, infractorul Liviu Dragnea, „stăpânul” Parlamentului și al Guvernului, are alte gânduri. El vrea ca România să devină partener cu Israelul în producerea armamentului și tehnicii militare. Poate că nu vrea de pomană !

Mișcările „diplomatice” ale infractorului Liviu Dragnea sunt, de fapt, o contracarare a politicilor naționale de integrare în Uniunea Europeană. Sunt o piedică în calea integrării militare a României în complexul politico-militar european. Infractorul Liviu Dragnea vrea să transforme România în „calul troian” al Israelului în industria europeană de apărare. Dacă ar reuși în demersurile sale, România ar pierde. În loc să producă în parteneriat cu celelalte state europene cele necesare apărării, România ar produce tehnică militară israeliană de care doar România sau alte state terțe față de UE ar putea beneficia. Practic, infractorul Liviu Dragnea face pași de îndepărtare a României de UE.

Este foarte bună intervenția lui Ovidiu Raețchi, deputat PNL, în comunicatul dat Agerpres. Infractorul Liviu Dragnea se substituie autorităților naționale ducând „o politică externă” proprie. Se substituie Președintelui României, se substituie Guvernului, se substituie Parlamentului !

Vicepreședintele Comisiei de Apărare, Ovidiu Raețchi

PSD tergiversează îngrijorător înzestrarea Armatei. 

Implicarea insistentă a lui Dragnea în subiect, deși nu e membru CSAT, nu este de bun augur. Ar fi mai rezonabil să își vadă de problemele Tel Drum

Vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raețchi, consideră că PSD nu face nimic în chestiunea înzestrării efective a Armatei și că insistența cu care Liviu Dragnea se implică într-o temă pentru care nu are atribuții ar trebui să ne îngrijoreze:

'Deși a fost aprobat de câteva luni, Memorandumul pentru Apărare — a cărui adoptare a fost tergiversată săptămâni bune în Parlament tot de actuala majoritate condusă de PSD — nu a produs niciun rezultat. Avem fonduri alocate doar teoretic militarilor, in practica nu s-a demarat nimic concret, deși am ajuns la jumătatea anului. Chiar dacă mingea este acum în terenul ministerului Apărării și au fost demarate procedurile, PSD nu face nimic concret, totul a rămas la stadiul de promisiuni. Memorandumul pentru Apărare a stabilit o foaie de parcurs și de achiziții foarte clară dar, cu toate acestea, batem pasul pe loc. În plus, este îngrijorător faptul că președintele Iohannis a fost nevoit să retragă de pe ordinea de zi a CSAT planul pentru înzestrarea Armatei pentru următorii 10 ani, după ce a constatat că documentul venit de la Ministerul Apărării nu respecta obligativitatea alocării a 2% din PIB. Guvernul pare sa nu aibă nici cea mai vagă idee de abordarea noastră strategica in NATO'.

'Un semn de întrebare tot mai serios este ridicat de insistența cu care Liviu Dragnea se implică în subiect, fără a avea o calitate oficiala și accesul CSAT necesar. Zilele trecute, acesta și-a asumat discuții pe subiectul armamentului în Israel. Anterior, în aprilie, Liviu Dragnea a ținut să îl contrazică pe șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, un specialist incontestabil în domeniu, care anunțase că România are în plan achiziționarea de rachete Patriot — acum o variantă demnă de luat în considerare de țara noastră și care are șanse bune de a se concretiza. În februarie, Dragnea a intervenit în discuția despre corvete. Un privitor neutru la aceasta suita de intervenții s-ar putea gândi că implicarea unei persoane cu multiple probleme penale în discuțiile despre cheltuirea unui fond de 9 miliarde de euro nu este de bun augur. Cred ca rezolvarea problemelor de imagine cu Tel Drum ar fi o investiție de timp mult mai potrivită pentru domnul Dragnea. Și mai cred că singurul motiv de optimism pe care îl avem este faptul că Tel Drum nu fabrică, deocamdată, armament.'

Ovidiu Alexandru Raețchi

Deputat Circumscripția 42 București

Niciun comentariu: