Nu avem încă un făptuitor, deși investigația jurnalistică îl indică cu vâr și îndesat pe infractorul Liviu Dragnea și o clică de lingăi teleormăneni dar și din alte „înalte sfere” ale puterii, trecătoare, de la vremea faptelor.
Agerpres. DNA s-a sesizat din oficiu și cu alte aspecte privind investigația Rise Project
''La data de 10 iulie 2017, procurorii anticorupție s-au sesizat din oficiu în legătură cu alte aspecte conținute în investigația jurnalistică, publicată la data de 6 iulie 2017 (altele decât cele precizate în comunicatul nr. 690/VIII/3/7 iulie 2017), existând indicii cu privire la săvârșirea unor infracțiuni asimilate corupției. În acest moment este începută urmărirea penală doar cu privire la faptă (in rem). Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual în care se pot strânge primele probe cu privire la o anumită faptă'', precizează Biroul de Informare și Relații Publice al DNA într-un răspuns la solicitarea AGERPRES.Iar cresc emoțiile unora. Iar vor fi dezbateri aprinse. Trebuie să avem încredere în lege și în cei care sunt chemați să aplice legea.
Investigația Rise Project vorbește mult despre vânzarea subevaluată a unor active publice. Va trebui să se vadă dacă nu cumva acele vânzări sunt imposibile. Al cui domeniu erau bunurile vândute ? Erau din domeniul public al statului sau al administrației publice locale ? Erau în domeniul privat al statului sau al administrației publice locale ? S-au respectat procedurile legale până la înstrăinarea lor ? Cine a făcut evaluarea care a stat la baza înstrăinării patrimoniului ? Cum a fost făcută evaluarea ? Și uite așa, procurorii specializați vor avea de desfăcut ghemul încâlcit al unor acțiuni și relații între autoritățile publice și persoanele care au format grupurile infracționale deținând și calitatea de actori publici.
Când intră procurorii specializați pe o astfel de „afacere” ies multe la iveală. Cei care au fost implicați în derularea acțiunilor care par a fi infracțiuni asimilate faptelor de corupție au de ce să se simtă deranjați. Măcar să învețe că nu există crimă perfectă !
În orice societate funcționează, fără greș, o lege: legea conservării informației utile. Este benefică tuturor. Inclusiv procurorilor care sunt obligați prin prevederile constituției să apere interesele generale ale societății. Iar în investigația Rise Project sunt informații care pot deveni utile procurorilor pentru că se pare, interesele generale ale societății au fost serios „cotonogite”. Societatea a fost fraudată de un grup de persoane constituite în grup infracțional. Există o prezumție în acest sens iar procurorii sunt obligați să o verifice.
Cine își închipuia că la Consiliul Județean Teleroman se comite o infracțiune pe timpul mandatului infractorului Liviu Dragnea ? A fost suficient un denunț care s-a dovedit util, pentru că a relatat fapte reale. Denunțătorul a spus adevărul iar adevărul aduce binele. Pentru societate, desigur, nu pentru infractorii care stau cu frica'n sân așteptând o oarecare clemență de la instanța de judecată. Iar infractorul Liviu Dragnea stă cu ditamai morcovul băgat în fund pentru că o nouă condamnare îl duce direct după gratii, legea fiind clară. Nu poate primi două condamnări cu suspendarea executării pedepsei. Așa că va executa după gratii și cei doi ani de zile primiți cu suspendarea executării pedepsei în penitenciar. Iar dacă și dosarul acesta deschis de DNA va trece la faza urmăririi penale in personam, iese infractorul Liviu Dragnea de la pușcărie când va avea „hamsterul” alb ca zăpada.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu