luni, 31 iulie 2017

Epurarea Armatei Române, a MAI și a altor structuri speciale a devenit un obiectiv politic


O acțiune premeditată. Așa o calific. Epurarea corpului de cadre al Armatei, al structurilor de forță și intervenție ale MAI, al structurilor speciale de protecție în domeniul informațiilor a dus, deja, și va duce în continuare la slăbirea gravă a capacității acestor forțe de a asigura independența, suveranitatea, unitatea și indivizibilitatea statului român. Place sau nu unora sau altora, acestea sunt forțele care asigură „puterea” statului român. Pe lângă mai vechea metodă de „infestare” a acestor structuri cu persoane susținute politic (sinecuri politice care au dus la ciudățenii în care șoferi, cameramani, ospătari și alții au devenit „ofițeri” exact în structurile superioare ale instituțiilor, acolo unde se planificau strategiile și se redactau documentele specifice acestora !), acum s-a trecu la metoda folosită și de sinistrul Traian Băsescu în 2009-2011 lovire a veniturilor lor pe timpul activității dar în special al veniturilor din viitorul celor care au ales să servească țara în aceste structuri renunțând (conștient !) la multe drepturi și libertăți civile la care restul populației nu are opreliști.

Nu cred că Lia Olguța Vasilescu acționează de capul ei. Nu pot crede că o persoană ca această Vasilescu are atâta putere încât să determine o schimbare de această anvergură care are ca efect distrugerea temeliei forțelor armate ale României, a temeliei forțelor de ordine publică din MAI, a temeliei structurilor de informații care asigură securitatea țării. Pentru că temelia tuturor acestor forțe o constituie personalul ! Personalul înalt calificat pentru care România a avut și are programe speciale de instruire și perfecționare. Este inadmisibil ca după ce îi califici și îi aduci la un nivel de egalitate cu personalul din cele mai moderne state ale lumii să le arăți ușa, să îi declari „dușmani ai poporului” pentru că au salarii mai mari ca alți salariați bugetari și să îi determini să plece din sistem ! Iar indivizii care pun semnul de egalitate între specialiștii de înaltă calificare din aceste structuri și corpul profesoral sau primarii de localități ar face bine să tacă. Cu acei primari și profesori sau medici sau ce mai vreți voi nu asigurați independența, suveranitatea, unitatea și indivizibilitatea teritoriului național ! Pentru că aceste stări ale unui stat cer, la un moment dat, mai mult decât niște ore lucrate în plus. Cer viață, cer sânge, cer familii îndurerate.

Care este scopul acestor acțiuni politice ? Țuțuianu vine și ne declară că dotarea Armatei este obiectiv național, că ne dă mai multă siguranță etc. iar alături, Lia Olguța Vasilescu și infractorul Liviu Dragnea vin și asigură epurarea Armatei, a structurilor militare și polițienești din MAI dar și a militarilor din serviciile speciale. Nu mai avem nevoie de personal ? Nu mai avem nevoie de state majore performante ? Nu mai avem nevoie de specialiști în MAI sau în SRI, SIE etc. ?

Iar slăbirea Armatei (prin epurarea personalului calificat !), a serviciilor de informații și al structurilor de forță ale MAI are loc în condițiile în care România este exact în mijlocul unor stări internaționale foarte complicate. O urmări PSD și ALDE ceva ?

Deputatul liberal Ovidiu Raețchi (președintele comisiei PNL pentru apărare și siguranță națională !) are mai multe intervenții pe Facebook, dar și prin comunicate de presă, cu referire la evenimentele ciudate ale puterii PSD-ALDE. Preiau una de pe Facebook.

„Pentru a înțelege ce se întâmplă în aceste zile cu siguranța națională a României (pentru că aceasta e tema reală!), o recapitulare:

1. PSD decide sa modifice pensiile militarilor. Ca strategie de lucru, partidul lui Dragnea optează pentru păstrarea unui secret total, nu pentru negocieri cu cei direct vizați. Vor aplica politica faptului împlinit, neoferindu-le celor din sistemul de apărare dreptul să se exprime.

2. Doar că, ce sa vezi, PSD trișează. Anumiți oameni - probabil apropiați lor, poate din jurul miniștrilor - sunt avertizați să iasă repede la pensie, pentru a beneficia de vechiul regim de pensionare.

3. Informația nu mai poate fi controlată. Zvonul circula insistent si apar brusc sute de dosare de pensionare care îl confirmă. Fenomenul capătă proporții: sunt așteptate mii de pensionari. Pentru sănătatea Armatei e un dezastru, fiind pierdut peste noapte un întreg eșalon de conducere pregătit ani de zile pentru o carieră mult mai lungă.

4. Începe haosul de comunicare cu care PSD ne-a obișnuit: unii neagă zvonurile, alții admit unele măsuri.

5. Ca să iasă din încercuire, PSD aplică o diversiune: nu mai e vorba de pensiile militarilor (care sunt ocupaționale), ci de cele speciale. Soldații sunt amestecați cu parlamentarii - desi nu exista nicio legătură între ei. Apar statistici cu sumele mari pe care le câștigă magistrații militari, desi aceștia beneficiază cumulativ de avantajele celor din sistemul de Justiție. Armata Română a devenit, pur și simplu, o țintă de campanie negativă.

6. În tot acest timp, relațiile dintre Rusia și SUA devin tot mai complicate, iar un înalt oficial de la Kremlin amenință direct Romania.

7. Nu, nu despre pensii speciale este toată această dezbatere. Nu apară nimeni privilegii absurde - care tot invenții pesediste sunt. Tema cu care suntem confruntați, de fapt, e modul în care PSD gestionează o problema atât de serioasă, într-un moment atât de delicat. Asa cum au procedat cu programul de guvernare, cu impozitul pe cifra de afaceri, cu taxa de solidaritate, cu supra-impozitarea contractelor part-time. Au provocat o hemoragie de personal in Armată prin modul în care au ascuns informațiile și s-au contrazis in declarații, in loc să-și asume un plan limpede, sincer, anunțat din timp și dezbătut cu sinceritate. Iar acum apelează la un PR incorect, prin care afectează imaginea militarilor. Haosul perfect generat de PSD in abordarea oricărui subiect consistent - asta e tema acestor zile!”

În interesul cui acționează PSD alături de ALDE ? În interesul României, în nici un caz !

2 comentarii:

Octavian Chiriac spunea...

Din păcate "Marea Mută" rămâne în continuare mută și lipsită de o minimă reacție pe care organismul militar ar trebui să o aibă într-o asemenea situație.
Direct sau indirect - gașca de aventurieri politici aflată la putere atacă instituția fundamentală a Statului român,punându-se astfel în mod explicit în slujba intereselor dușmanului extern!

Crăciun Florin spunea...

Corect.