duminică, 7 august 2016

Crin Antonescu aduce clarificări. Sunt necesare. Unii atacă PNL declarându-se fanii lui !


Am ajuns la DCNEWS, unde ei publică un interviu fulger cu Crin Antonescu. Sunt câteva răspunsuri care clarifică multe lucruri „încurcate”. Încurcate de „lansatorii de bombe în presă”, de „criniști”, de cei care nu au ce face, de obicei. De persoane care visează noaptea cum devin ei salvatorii neamului iar a doua zi se declară dezgustați de oamenii care nu le acceptă visul.

  • Nu revine în politică.
  • A discutat cu colegii despre o posibilă întoarcere dar sub aspect informal, nu sub aspectul unei negocieri.
  • Dezamăgirea față de PNL a fost reală în 2014, la finalul alegerilor parlamentare, nu acum

Este bine să vedem adevărul și să ne poziționăm corect față de această declarație. Este evident că el nu este în spatele zvonurilor lansate cu disperare de unii și alții pe piața politică. De aceea, acele zvonuri trebuiesc altfel interpretate.

Să vedem cine câștigă ? Pentru că zvonurile au rolul lor. Slăbirea PNL. Deși poate părea ciudat, adversarii politici ai PNL și cei care se declară „liberali” și visează la „întărirea PNL” prin destrămarea lui (?!), sunt pe aceeași baricadă. Au același scop. Să producă daune PNL, daune măsurabile în mai puține voturi la toate alegerile. Acum au ca țintă alegerile parlamentare. Este evident că ei sunt câștigătorii.

Discuțiile publice cu ce ar fi dacă Antonescu ar reveni în prima linie la PNL sunt dăunătoare din moment ce Crin Antonescu susține constant că nu va face acest pas și că nici nu mai candidează la parlamentare în toamnă. Insistența cu care unii din PNL provoacă astfel de dezbateri este în deserviciul PNL. Ce fac adversarii politici, este treaba lor. Se folosesc de acești așa-ziși liberali cu legitimație pentru a-și atinge scopurile politice.

Dezamăgirea lui Antonescu din 2014, la alegerile parlamentare, ne-a cuprins pe mulți dintre noi. A fost cea mai mare trădare în interiorul PNL. Iar o mare parte dintre trădători sunt încă prezenți în PNL. Unii dintre trădători au acționat la îndemnul și la indicațiile unor lideri informali, în spatele cărora au stat ca masă de manevră. Nu gândeau cu capul lor. Acea trădare avea la București ca lider pe Andrei Chiliman. Însoțit de Moisescu și o gașcă de lingăi din primăria Sectorului 1. S-au adăugat alții, de pe la alte sectoare, care au trădat pentru că nu au primit funcții sau nu le-au fost acceptate cererile. În țară au fost alții. PNL a obținut la euro-parlamentare un scor care era cu mult sub posibilitățile partidului. A fost cel mai cumplit act de trădare în interiorul unui partid.

Crin Antonescu face precizarea că aceea a fost singura lui dezamăgire. Cu ceva zile în urmă a contrazis și invenția „criniștilor” care visau la stări conflictuale între Crin Antonescu și Klaus Iohannis, între Crin Antonescu și actuala conducere a PNL. Invenții și zvonuri care au prins, din nefericire, la persoanele conduse de emoții. Dar, asta este. Trebuie să ne mulțumim cu oamenii capabili să înțeleagă lumea în care trăiesc. Ceilalți nu sunt siguri iar a umbla după ei ar fi pierdere de timp.
Ceea ce ar fi bine să facă PNL este să se întărească, să-și maximizeze oferta electorală, prestația politică, să câștige alegerile și să guverneze bine România. Asta mi-aș dori să se întâmple.
Această declarație a lui Crin Antonescu confirmă faptul că rămâne un liberal. El nu a afirmat că pleacă din partid ! Atrag atenția asupra acestui amănunt. El rămâne un membru al partidului numai că se va orienta către o altă activitate care îl împiedică să revină într-o funcție operativă din partid. Rămânând membru al partidului, rămâne și membru al organismelor de conducere ale partidului pentru că este unul dintre foștii președinți ai partidului. Antonescu se aliniază statutului pe care îl are dl Mircea Ionescu Quintus.

Declarațiile lui Crin Antonescu din ultimele zile îi califică pe așa-zișii liberali și susținători ai lui ca fiind falși. Sunt doar niște oameni „arși” de orgolii personale. Se folosesc abuziv de imaginea unui adevărat liberal pentru a-și promova propria imagine.

Niciun comentariu: