miercuri, 10 august 2016

Moștenitorul comunismului acuză epurările „valorilor” politice și sociale din perioada 2015-2016 !

Poți înțelege multe dar ce face Victor Viorel Ponta în ultimul timp depășește limitele acțiunii raționale, responsabile.

A făcut pe pagina lui de Facebook afirmații care frizează rebutul intelectual. Pur și simplu.
«Epurările» făcute în 2015-16 în cadrul elitelor politice, economice, de media şi sociale sunt comparabile ca număr şi impact doar cu anii 1950-60, când bătălia pentru acapararea puterii pe plan intern de către PCR cu sprjinul URSS a «masacrat» o generaţie întreagă de lideri”.
Trebuie să ai multă spaimă în suflet să emiți o astfel de „judecată de valoare”.

Care or fi valorile alea politice ? El, Victor Viorel Ponta cercetat penal pentru fraudă fiscală și fals în înscrisuri oficiale ? Colegul și prietenul Liviu Dragnea cercetat penal și condamnat deja într-un dosar, individ ce mai are deja un dosar penal în curs de soluționare ? Dan Șova cercetat penal pentru fraudă fiscală, fals și uz de fals ? Constantinescu de la Constanța condamnat deja într-un dosar și cu alt dosar în curs de judecare ? Dan Voiculescu aflat după gratii pentru 10 ani la care se mai pot adăuga alții pentru că tot apar matrapazlâcuri ? Gabriel Oprea judecat într-un dosar dar nu este singurul ? Onțanu de la Sectorul 2 ? Lia Olguța Vasilescu de la Craiova ? Aceștia sunt „elita politică” ?

Cine o fi în „elita economică” ? Nu este un domeniu în care să mă pricep însă or fi și aici niște oameni de afaceri afiliați PSD aflați prin pușcării și alții care așteaptă să intre. Nu mai spun de Sebastian Ghiță care întrunește calitatea de „elită politică” și pe cea de „elită economică”.

Iar la media, ce să mai vorbim. Antena 3 tot reclamă și reclamă „asuprirea” trustului Intact al lui Voiculescu, condamnarea fiicei lui Voiculescu și a lui Alexandrescu. Nu mai spun de România Tv. Aici intră precis și Andronic al Evenimentului Zilei și mulți mulți alții.

Poate că Ponta se referă și la alți politicieni cu care el se simte ca într-o familie. Nu este exclus să fie vorba despre Tăriceanu și cei de lângă Tăriceanu, unii cu spaima în suflet că din toamnă nu va mai exista o majoritate parlamentară favorabilă care să interzică Justiției să îi cheme să dea declarații de suspecți/făptuitori.

Afirmațiile lui VV Ponta sunt insultătoare. Sunt insultătoare la adresa tuturor celor care în perioada bolșevismului din România au suferit prigoana strămoșilor comunismului. Sunt numeroase familiile care au avut înaintași victime ale represiunii bolșevicilor din România anilor 1950. Acele victime au fost condamnate și epurate pentru că au urmat școli, pentru că au făcut politică, pentru că au agonisit o viață, în mod cinstit, o brumă de avere. Este inadmisibil să compari pe VV Ponta care și-a plagiat lucrarea științifică, care s-a folosit de înscrisuri false pentru a primi niște bani, care ca politician a evitat fiscul favorizând frauda fiscală cu oricare dintre cei persecutați în anii instaurării socialismului în România. Este inadmisibil să compari pe oricare dintre prietenii lui Ponta, cei arătați mai sus dar și alții pe care nu îi mai pomenesc acum, cu victimele stalinismului din România.

Între ei este o diferență enormă. Este o diferență de comportament social. Ponta și asociații lui sunt condamnați pentru fapte penale, sunt înlăturați din funcții publice pentru incompetență. Li se iau averile prin hotărâri judecătorești pentru că au fost făcute prin furt.

Acest moștenitor al comunismului este exemplul suprem al unei generații care în loc să privească spre viitor și-au luat ca exemplu trecutul apropiat. Trecutul dominat de Ion Iliescu, Adrian Năstase și alții  ca ei.

Niciun comentariu: