joi, 4 august 2016

O dezbatere cu „bucluc”. Amfitrionul a fost mefient la sfârșitul ei.


Invitația deputatului PNL Ovidiu Raețchi este clară cu privire la subiecte și tentantă. Mi-am comunicat intenția de participare, am primit răspunsul pozitiv de la amfitrion, m-am dus. Trei teme care promiteau dezbateri pro și contra. Eu cu legea în cap și cu orientarea ideologică a PNL privind familia. Ceilalți cu părerile lor. Unii cu păreri asemănătoare cu ale mele. Normal.

S-a discutat doar subiectul familia. Definirea ei constituțională nu a fost dezbătută juridic, o parte dintre participanți fiind membri ai Coaliției Pentru Familie care au vrut să acapareze dezbaterea și să își impună punctul sau mai bine spus punctele de vedere pe modelul „noi împotriva tuturor”. S-au așezat perechi-perechi în diferite locuri din sală și au folosit „focul încrucișat”. Cine încerca să aibă o părere, era „mitraliat” fără milă.

Merită o descriere această dezbatere pentru că este un model în societatea noastră impus de ONG-uri hotărâte să „salveze România”.

Tema era clară: familia definită constituțional. Era simplu să se apeleze la art. 48 alin.(1) din Constituție și să se dezbată pe conținutul lui juridic.
Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația şi instruirea copiilor
Prezentă la dezbatere, Coaliția Pentru Familie ar fi trebuit să își prezinte punctul de vedere formulat anterior:
Soți” este un termen vag și deschis interpretărilor și din acest motiv dorim revizuirea alineatului 1 al art. 48 astfel: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.”
Aici este de discutat și, în mod normal, la temă, se cuvenea ca fiecare participant interesat să își exprime punctul de vedere.

O primă întrebare ar fi aceea dacă această inițiativă a CPF este corectă. Nimeni nu le contestă dreptul de inițiativă. Și-au exercitat dreptul, au niște rezultate, treaba lor. Când însă vii și ceri celorlalți să fie de acord cu tine, aceștia au dreptul (dreptul lor) să vadă dacă inițiativa ta este corectă, dacă este benefică lor și societății etc.

Eu am niște păreri care nu favorizează inițiativa și nici această Coaliție.

De exemplu, juriștii care au asistat pe membrii acestei Coaliții în demersul lor au permis (în mod nepermis, spun eu), o punere sub semnul întrebării a limbii române, a vocabularului limbii române prin declararea ca fiind confuz termenul „soți”.

În acest mod, au pus sub semnul întrebării toate actele normative din România care folosesc termenul „soți”. Nu doar norma constituțională.

Având în vedere faptul că toate actele normative române se scriu în limba română cu înțelesul termenilor folosiți potrivit prevederilor Dicționarului limbii române, intervenția acestei Coaliții devine un abuz prin afirmația că „soți este un termen vag și deschis interpretărilor”. Unde au citit ei conținutul termenului „soți” ? În ce acte normative termenul „soți” are interpretări diferite de dicționar ?

Dicționarul limbii române este clar:
SOȚ, soți, s. m. 1. Bărbat căsătorit considerat în raport cu soția lui; bărbat. ♦ (La pl.) Cele două persoane de sex opus unite prin căsătorie. ♦ (Înv.) Soție, nevastă.
Drept urmare, textul constituțional atacat de această Coaliție, nu păcătuiește cu nimic. Dacă membrii acestei coaliții ar cunoaște limba română, ar vedea că textul constituțional prevede exact ce propun ei. Din acest moment, demersul acestei Coaliții este altceva decât este clamat cu atâta violență.

Cu sarcini bine conturate (observate după ce m-am clarificat că perechile erau de fapt din același grup), membrii acestei Coaliții au început prin a impune rezultatul acțiunii lor - cele 3,5 milioane de semnături obținute pentru demersul lor -, ceilalți neavând de ales decât a se poziționa pro sau contra. Ei bine, eu mă poziționez contra acțiunii lor. M-am poziționat și la dezbatere și rămân contra acțiunii lor și acum.

Am observat că ideile de la care au plecat sunt false. Pornind de la abordarea falsă a conținutului unui cuvânt în limba română. Discursul violent al membrilor Coaliției a cuprins alte falsuri. Grosolane. Au cuprins idei jignitoare la cei prezenți dar și la partidele politice, la autoritățile locale. Toate aceste falsuri au stat, se pare, la baza acțiunii lor.

Cetățenii nu sunt reprezentați, nu au cui să se adreseze asupra problemelor importante ale vieții. Administrația publică locală nu este a lor „este a statului”, partidele politice sunt ale statului nu sunt ale cetățenilor, „Parlamentul este format din autiști” etc. Auzind astfel de minunății, am înțeles că membrii acestei coaliții au înființat ONG-uri pentru că este la modă. Mie îmi pare că suntem într-o situație ca a lui Robert Negoiță, cel care „și-a tras un doctorat” pentru că era la modă. Membrii acestei coaliții sunt la fel de pregătiți ca Robert Negoiță în susținerea unei lucrări de cercetare științifică. Negoiță este un fals „om de știință”, cei din această Coaliție sunt niște falși militanți sociali.

Citind lista ONG-urilor care formează această Coaliție, observ că este puțin cam prea mult „religioasă”.

Cred că această Coaliție este o reacție la încercările altor grupuri de a impune formalizarea homosexualității în parteneriate sociale egale cu cele naturale formate prin căsătoria între soți (la plural, ca să fie corect !). Homosexualii vor să aibă dreptul la „căsătorie”, cuplurile să fie considerate „familie”, să aibă dreptul de a adopta copii, să beneficieze de anumite drepturi rezervate prin lege pentru familiile naturale etc. Homosexualii au împotriva lor Constituția actuală, corect citită și înțeleasă, au împotrivă legile de bază ale țării, în special Codul civil. Pentru ca homosexualii să reușească în demersurile lor ar trebui schimbat conținutul unor termeni în limba română, apoi Constituția și apoi toate legile care privesc familia, proprietatea și succesiunea.

Exagerările din pozițiile exprimate de membrii Coaliției prezenți la dezbatere se cuvine a fi clarificate. Sunt insultătoare la adresa celorlalți oameni.

Dacă ar fi cunoscut și înțeles organizarea societății române, potrivit Constituției și legilor în vigoare, ar fi priceput că administrația locală este a cetățenilor și nu a Guvernului (una din marile tâmpenii promovate de grupurile „uniți salvăm”). Pentru că cetățenii aleg, periodic, conducerea administrației publice locale. Dacă ar fi citit Constituția și nu ar fi încercat să rescrie vocabularul limbii române, ar fi ajuns și la art. 8 alin (2) unde partidele politice au rolul să „definească și să exprime voința politică a cetățenilor”. Dacă ar fi citit Constituția ar fi ajuns la art. 61 alin (1) unde ar fi aflat că „Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român”. Dacă ar fi citit Constituția ar fi aflat că există art. 2, unde suveranitatea aparține poporului român care o exprimă prin organele sale reprezentative și că nici un grup și nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

Construind teze false, promovând teze false, contrare prevederilor constituționale și vieții normale din țară, membrii acestei Coaliții au venit ieri și au încercat să impună suveranitatea unui grup de interese pe baza unor semnături obținute de la un număr mare de cetățeni care, în mod evident, au semnat pentru altceva decât ce este în realitate. Sunt convins că obținerea semnăturilor s-a făcut prin minciună. Cereau agresiv recunoașterea dreptului lor (?!) ca urmare a numărului de semnături strânse ! Dreptul lor de a se substitui organelor reprezentative ale poporului român, ei având pretenția că reprezintă Parlamentul care, după mintea lor este autist. Ia să ne uităm la dicționarul limbii române pe care ei nu l-au citit:
AUTÍSM s. n. Stare patologică manifestată prin ruperea legăturilor psihice cu lumea exterioară și intensa trăire a vieții interioare
Mă tentează să afirm că indivizii de ieri erau loviți de autism. În caz contrar, indivizii de ieri încearcă o acaparare a puterii în folosul cuiva. A cui ? Încă nu știu, dar demersul lor are un rol. Are un scop. Obiectivul este undeva în zona politicului.

Încă ceva, să nu uit. Pentru că au fost în sediul unui partid politic, pentru că au distrus o dezbatere, țin să le reamintesc faptul că cititul nu doare. Cererea lor către PNL să se alăture demersului lor, cerere imperativă, agresivă, amenințătoare, ar fi trebuit precedată de citirea Statutului PNL unde este formulată următoarea idee politică:
(h) recunoaşterea rolului comunităţii şi al familiei, al tradiţiei, al culturii şi al religiei în afirmarea identităţii naţionale;
Îmi doresc ca deputatul Ovidiu Raețchi să continue cu astfel de acțiuni însă să avem și noi dreptul să oprim pe membrii acestei Coaliții să distrugă dezbaterile care pot oferi soluții interesante din partea celor interesați.

În final, să fie clar. M-am lămurit cu membrii acestei Coaliții. Demersul lor are doar rolul de a le crește notorietatea. Să nu uit. Insistau pe ideea ca PNL să fie de acord cu organizarea referendumului de revizuire a Constituției. O revizuire care să aibă în prim plan propunerea lor de modificare a art. 48 alin. (1). PNL să le confirme că este de acord și preia inițiativa lor. Hm. Dacă unii parlamentari la fel de harnici în citirea DEX-ului și a Constituției se vor alătura lor, atunci avem degeaba pe acei parlamentari.

2 comentarii:

Freddye spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Freddye spunea...

Dezbatere sterilă ca atunci cand stai in Kandahar si faci plajă la solar.. Evident, gunooaiele pd-l-iste nu au participat, că tot nu intelegeau nimic..Frectie la piciorul de lemn..