luni, 29 august 2016

Suplimentarea secțiilor de votare în diaspora. Deci, se poate !


Prim-ministrul Dacian Cioloș anunță că în această săptămână se va adopta o ordonanță de urgență pentru suplimentarea secțiilor de vot în străinătate, într-un anumit cadru bine definit. Agerpres.

Aha ! Deci se poate ! Dacă Guvernul își înțelege atribuțiile funcționale se poate ! Dacă Guvernul este dedicat mai binelui românilor, se poate ! Cum naiba să nu se poată ?!

În 2014 nu s-a putut pentru că Guvernul Ponta nu avea chef să își îndeplinească atribuțiile funcționale în interesul românilor. Cine manevra încălcarea atribuțiilor Guvernului ? Nimeni altul decât infractorul de astăzi Liviu Dragnea, urmăriții penali Victor Viorel Ponta, Titus Corlățean, apoi „salvatorul” Teodor Meleșcanu. Acompaniați de pe alături, cu zice-se „competență”, de Călin Anton Popescu Tăriceanu. În spatele lor o șleahtă de incompetenți funcționali acoperiți de calitatea de demnitari ai României în Parlament. Nu mai spun de susținerea oarbă, ireală chiar, din partea unor jurnaliști și analiști politici. Toți explicau „doct” că nu se poate, că se încalcă nu știu ce principii. Că vezi Doamne, este mutilată democrația ! Gargară cu pioneze. Democrația a fost încălcată atunci când cetățenilor români aflați în străinătate li s-a îngreunat dreptul la vot. Iar unora li s-a interzis, pur și simplu.

Deci se poate. Ordonanța asta putea fi o lege. Adoptată până acum. Nu s-a putut. Până în toamna trecută, la guvernare a fost cabinetul PSD-ALDE condus de incompetentul Victor Viorel Ponta. Cum naiba să aibă el chef să faciliteze românilor din străinătate să voteze ? Majoritatea votanților din străinătate nu sunt favorabili PSD.

Încrâncenarea puterii PSD-ALDE de a împiedica românii din străinătate să aibă acces la o urnă de vot a avut un scop. Mare. Să formeze un obicei, să formeze convingerea acestora că a vota în străinătate este o adevărată aventură. Să îi determine să renunțe la intenția de a vota. Să îi rupă de țară. Să le transmită ideea că au devenit „cetățeni de mâna a doua”. Asta au încercat să inducă românilor aflați la muncă în străinătate cei din PSD și ALDE. O participare a românilor aflați la muncă în străinătate la vot, într-un număr cât mai mare, prezintă pericolul major pentru PSD al pierderii alegerilor. De orice fel. Au pierdut în 2014 pentru că românii aflați în străinătate s-au revoltat și au determinat pe cei rămași acasă să nu mai voteze cu mitomanul Victor Viorel Ponta. Acum sunt în pericol să piardă mult mai mult. Pierderea puterii parlamentare este o epocă de sfârșit pentru PSD condus de o gașcă de infractori - nu insult, nu jignesc. Mulți dintre cei aflați la vârful PSD au deja condamnări penale.

Penalilor din PSD le urez la cât mai mulți ani cu executare ! Mult au mai distrus în România. Mult au mai furat în România. Multe au mai ținut pe loc în România. În loc de o clasă mijlocie, autonomă față de stat avem peste 40% din populație dependentă de „bunăvoința statului”. Avem 51% din populație incultă funcțional. Mai pe șleau, proastă de-a binelea. Odată și odată trebuie să scăpăm de hidra PSD-istă. Ajunge !

Niciun comentariu: