luni, 29 august 2016

Infractorul Liviu Dragnea apără „dreptul” infractorilor de a deveni prim-miniștri ai României !

Aflat la Antena 3, se pare că în calitate de invitat special al „hanalistului militar” Radu Tudor și a „competentului în toate” Bogdan Chireac, Liviu Dragnea a explicat, cu calm, care sunt obiectivele PSD și a dat niște răspunsuri „docte” la unele întrebări legate, evident, de lupta politică a PSD cu PNL.

Nu am de gând să rețin toate minciunile lui Dragnea și susținerile „competentului” Chireac, bașca admirația nemascată a „hanalistului” Radu Tudor. Pot intra, fără nici o problemă, la categoria „frecții la picioare de lemn”.

Alina Gorghiu, co-președintele PNL (pentru că așa vor liberalii !), a făcut o afirmație în discursul ei la Brașov în fața aleșilor locali ai PNL. După afirmație, a dat asigurări că Președintele României, Klaus Iohannis nu va desemna un infractor în funcția de prim-ministru.
Viitorul prim-ministru al României va avea sânge liberal. Vreau să cred că vom face în așa fel încât să-i convingem de români să dea o lecție usturătoare stângii ca în 2014. (...) Este important să credem că au trecut vremurile în care România se poate lăuda că acceptă un prim-ministru condamnat definitiv. Vă asigur că, atâta vreme cât la Cotroceni există un președinte pe care îl cheamă Klaus Iohannis, niciodată Dragnea nu va fi premierul României
 Când Alina a dat asigurările, s-a inflamat toată suflarea pesedistă, aldistă, posturile de televiziune arondate diferitelor partide și-au exprimat stupoarea, jurnaliștii „independenți” au scos sunete netraductibile, analiștii politici au calculat când va veni sfârșitul lumii ... Am avut și o discuție pe Facebook cu referire la temă.

Alina Gorghiu are perfectă dreptate. Ca președinte al unui partid politic, nu avea dreptul să rateze ocazia și să dea o garanție membrilor PNL și susținătorilor partidului că un infractor nu va ajunge după alegerile din decembrie în poziția de prim-ministru desemnat de Președintele Klaus Iohannis.

Alina face o introducere a ideii: „este important să credem că au trecut vremurile în care România se poate lăuda că acceptă un prim-ministru condamnat definitiv”. Practic, Alina le transmite colegilor din Liga Aleșilor Locali că România de astăzi este o țară care a evoluat, că cei care votează astăzi sunt persoane educate, raționale, persoane care susțin democrația, că nu mai suntem la nivelul anilor 1990 sau chiar mai târziu când aproape orice era posibil.

Abia apoi atrage atenția asupra unei imagini pe care Președintele Iohannis și-a proiectat-o ca om politic. Un Președinte care a făcut din respectarea legii un crez. Un Președinte care a atras atenția celor care îndeplineau demnități publice să se retragă imediat ce o urmărire penală împotriva lor a fost începută. Avem exemple suficiente: Victor Viorel Ponta, Călin Popescu Anton Tăriceanu ... ca să le pomenesc pe cele mai vizibile. Asigurarea dată de Alina Gorghiu este o evidențiere a tipului de comportament politic al Președintelui Klaus Iohannis. Nu este nici greu de înțeles acest lucru.
Vă asigur că, atâta vreme cât la Cotroceni există un președinte pe care îl cheamă Klaus Iohannis, niciodată Dragnea nu va fi premierul României
Alina Gorghiu nu dă indicații Președintelui Iohannis, are convingerea că Președintele Iohannis se va comporta la fel ca până acum. Plictisitor de corect, plictisitor de legal, plictisitor de intransigent cu infractorii. Iar Liviu Dragnea este un infractor. În plus, mai are un dosar cu mari șanse de finalizare cu o nouă condamnare. Pentru perioada în care se credea „Ludovic al XIV-lea de Teleorman”. Iar dacă va primi o nouă condamnare, Liviu Dragnea va trece frumos, elegant cum îi place să fie văzut, după gratii. Pentru că acolo îi este locul. Indiferent ce spun cei din PSD, cei de la ALDE sau cei de la Antena 3, Realitatea Tv sau România Tv.

Liviu Dragnea a încercat să fie „șmecher” dând răspunsul de mai jos:
În primul rând, nu am știut că doamna e avertizor. Știam că e semi-președinte la un partid. În al doilea rând: dincolo de penibilul intervenției și al declarației, mie mi se pare foarte grav că o doamnă — indiferent cum o cheamă — îi dictează președintelui României ce să facă sau — și mai grav — ce să nu facă. Pentru că nu este o declarație oficială de la Cotroceni. Dacă va apărea, o comentez fără ezitări. În al treilea rând: (...) noi vom discuta de variante de prim-ministru de la PSD doar după alegeri. Pe noi ne interesează să vorbim despre ce facem pentru România
 Șmecher-șmecher, dar prost de această dată. Evită exact miezul problemei. Situația lui juridică. Aceea de infractor. Infractor care își dorește să forțeze pe Președintele României, dacă obține împreună cu aliații o majoritate de peste 50% în Parlament, în urma alegerilor din decembrie, să îl desemneze ca un candidat al majorității parlamentare pentru demnitatea de prim-ministru. De aceea a preferat să se folosească de insulte.

Un „ghelban” sau „ghiolban” (mai popular), asta ești Liviu Dragnea. Tu nu meriți calificativul „domn”.

Poate nu știi, dar oricare cetățean al României îi poate cere Președintelui să nu te nominalizeze ca un candidat pentru demnitatea de prim-ministru. O astfel de nominalizare ar fi ca o insultă pentru toți cetățenii țării. Este inadmisibil ca cel care va avea atributul să administreze țara să fie un infractor ! Iar tu ești un infractor. Ai fost condamnat de Justiția din România !

Tu spui că nu vorbești despre desemnarea unui prim-ministru de la PSD însă nu ai ieșit în fața presei să negi afirmațiile Gabrielei Vrânceanu Firea, noul „faraon de București din dinastia Pandeleilor de Voluntari”, care nu scapă nici o ocazie să îți laude „performanțele” și să vadă în tine viitorul prim-ministru al României dacă PSD și aliații câștigă alegerile parlamentare.

Să înțeleg că „doamna” Firea poate cere așa ceva iar „o doamnă” nu ?!

Se pare că ghiolbanul Liviu Dragnea a uitat de decizia CCR privind pierderea integrității aleșilor !
Condamnarea în sine este cea care determină pierderea integrității, element fundamental al mandatului electiv fără de care persoana care ocupă respectiva demnitate publică nu mai are legitimitatea de a-și continua activitatea. Modalitatea de executare a pedepsei aplicate de către instanța judecătorească nu este decât un mijloc de individualizare a executării pedepsei
Ghiolbanul Liviu Dragnea a uitat că această soluție a CCR a venit la cererea Președintelui Klaus Iohannis ? Păi, să ne fie cu pardon, ghiolbanule, dar tu vei primi, de se va întâmpla ca românii să judece cu curul la aceste alegeri parlamentare, un refuz răsunător tocmai în temeiul acestei decizii a CCR.

După ce vor afla și susținătorii tăi că există un precedent constituțional care te împiedică să îți depui candidatura, chiar și pentru Parlament (!), vor înțelege că Alina Gorghiu a avut perfectă dreptate. În ciuda mârlăniei tale care o consideri un „semi-președinte” de partid. Semi ! Ha ! Nu mai mințile acasă ghiolbanule !

Niciun comentariu: