Semnal de alarmă. Semnal care evidențiază o tragedie, una colectivă. Unul sau mai mulți folosesc instituțiile statului pentru a persecuta politic pe el, Liviu Dragnea, familia lui dar și pe alți lideri politici naționali și locali. Ba, chiar are părerea că „instituțiile statului se autofolosesc” ! Uau !
Agerpres.
Declarația lui Liviu Dragnea este motivată. Spune el că „există un precedent - Traian Băsescu”. Nu în sensul că Traian Băsescu ar fi fost, la rândul lui, o victimă a opresiunii politice desfășurate cu sprijinul instituțiilor statului ci, din contră, Traian Băsescu ar fi organizat o astfel de opresiune „de stat”.
A naibii viziune !
Traian Băsescu s-a plâns mai mereu că a fost victima guvernului Năstase. Deci, a fost oprimat de „statul PSD” aflat sub conducerea lui Năstase. Apoi, Băsescu a ajuns Președinte al României, a pus mâna pe „stat” și l-a folosit împotriva PSD, oprimând pe Năstase și toată gașca apropiată acestuia până a dat PSD-ul pe mâna lui Geoană. În finalul anului 2008, Traian Băsescu exalta de fericire că a reușit să facă cea mai mare alianță potrivit cerinței poporului. O alianță la guvernare între PDL și PSD. Ca urmare, cele două partide au pus la cale o destrămare a PNL pentru că România s-a maturizat politic și poate avea doar două partide mari. Pe stânga PSD iar pe dreapta PDL. De atunci s-a lansat voios pe piața politică ideea că „liberalismul este o ideologie depășită”, că „epoca liberalismului a apus”, că „PNL este un partid de panoplie” etc. Apoi, l-au apucat pandaliile pe Geoană și a vrut să fie Președinte al României. S-a rupt alianța între PDL și PSD, în mod oficial, a rămas doar acolo unde nu era prea vizibilă, unde erau bănuții drăguții, dar politic, a început opresiunea lui Băsescu față de Geoană și PSD. După ce PNL a reușit să obțină o alianță cu PSD anti-PDL și Traian Băsescu, s-a ajuns la demiterea Guvernului Boc iar Băsescu a început să se plângă că este persecutat de instituțiile statului. Prin intermediul Guvernului Ponta, desigur. În 2014, a devenit Președinte al României Klaus Iohannis. Na belea ! Oprimații s-au înmulțit. Corul oprimaților este acum pe două voci. Traian Băsescu și ai lui, Victor Viorel Ponta și ai lui până a picat și Victor Viorel Ponta. I-a luat locul Dragnea iar duetul Băsescu-Ponta s-a reformat. Avem deja un grup vocal: Traian Băsescu, Liviu Dragnea și Călin Anton Popescu Tăriceanu.
De ceva timp în urmă, ca urmare a atacurilor furibunde ale celor din PSD la adresa prim-ministrului Dacian Cioloș și a miniștrilor din Guvern, membrii Guvernului au ieșit în media. Au denumit acțiunea „transparență”. Merge. Bună idee. Nu s-au mulțumit doar cu atât. Au spus și cine este cel care a făcut sau a condus acele acțiuni de spoliere a bugetului statului. Nu s-au mulțumit nici cu asta și au spus, prin vocea lui Dacian Cioloș, că legile au fost făcute în așa fel de PSD (cu degetul către PSD !) încât să existe „bombe” care au început să explodeze astăzi când legile sunt puse în aplicare de Guvernul Cioloș. De aceea, Guvernul este obligat să ia măsuri extreme, să emită ordonanțe de urgență pentru corectarea lor. Face acest lucru pentru că Parlamentul dominat de PSD nu a fost de acord ca Guvernul Cioloș să emită ordonanțe pe timpul vacanței parlamentare ! Hopa ! Parlamentul PSD-ALDE și ce o mai fi pe acolo a vrut să pună Guvernul în imposibilitatea de a guverna cât timp ei, parlamentarii dominanți, stau la plajă prin cele țări străine.
Inițial am crezut că Liviu Dragnea este supărat pe Justiție. Acțiunile procurorilor sunt cele care pur și simplu au scos în public liderii PSD și nu numai care sunt acuzați de acte și fapte cu caracter penal. Inițial am crezut că expresia lui Dragnea „instituțiile statului care se autofolosesc” se referă strict la procurori. Ei bine, am convingerea că Liviu Dragnea se referă la toate instituțiile statului care au atribuții în aplicarea legii: ministere, guvern, ICCJ, Ministerul Public, agenții ale statului. Pentru că din toate apar informații privind guvernările trecute, fie cu privire la persoane - majoritatea membri ai PSD -, fie cu privire la fapte.
Schimbul de replici cu privire la Codul fiscal începe să devină defavorabil pentru PSD. Iar Codul fiscal este pentru PSD una dintre marile realizări politice. Peste tot clamează PSD că a făcut cel mai modern Cod fiscal. Cel mai adecvat activității economice. Numai că, atunci când ajungi la aplicare, găsești „bombele” de care vorbește Cioloș. Pentru că Dragnea și ai lui au sărit ca arși în sus și au început să acuze, Cioloș a lăsat deoparte „tehnocrația” și a acționat politic corect. Le-a dat peste nas. dar nu singur. Vasile Dâncu (presupus a fi PSD-istul din Guvern) a confirmat ce spune Cioloș. Codul fiscal are „bombe” și este absolut necesar ca acestea să fie corectate. Na belea !
De când a fost adus Ghinea la fondurile europene „curg belelele”. Între PSD, care se lăuda că a deblocat atragerea fondurilor europene distruse de fostul PDL (ceva adevăr există), și Ghinea a început un adevărat război când acesta a început să pună și să spună în văzul lumii adevărul. Atragerea fondurilor europene prin programe pe timpul guvernării PSD prin plagiatorul Victor Viorel Ponta a fost un eșec. Major. Dragnea, Ponta și ceilalți atacă cu vorbe. Faptele nu prea sunt. Guvernul prin Cioloș și Ghinea atacă cu fapte, cu date, cu programe nefăcute, cu programele respinse de la Bruxelles pentru că erau complet aiurea. Ba, ca să fie tacâmul complet, de la diferite ministere au început să apară date privind munca actualilor guvernanți. La mediu, de exemplu, Ponta și guvernul lui au realizat 10 programe în 4 ani iar actualii guvernanți au finalizat peste 200 de programe în câteva luni ! Explicația ? Simplă. Pe timpul lui Ponta se aproba un program la 6 luni, acest guvern a finalizat și aprobat un program la 15 zile.
Tot Ghinea a mai provocat o supărare mare pentru PSD. Contractele cu dedicație pentru domeniul IT. Nu doar Sebastian Ghiță este în colimator, mai sunt și alții, din întâmplare tot apropiați de PSD. Iar aici problemele sunt grave. Foarte grave. Nu doar prețurile umflate ale programelor cumpărate de guvernul Ponta sunt problema. Sunt milioane de euro aruncați pur și simplu pe apa gârlei. Programele în sine sunt pline de probleme. De funcționare în primul rând. În al doilea rând au rămas în proprietatea firmelor de IT pentru ca întreținerea lor să fie acordată firmelor producătoare altfel, instituția publică se blochează. Programele crează propriile baze de date deși acestea există la alte instituții sau chiar în aceeași instituție. Programele nu se pot conecta la alte programe, fie în interiorul instituției fie la o bază de date comună a Guvernului. În concluzie, muncă făcută aiurea.
Guvernul Cioloș a tot corectat unde a fost obligat să facă, a proiectat o altă viziune a modului de guvernare și a devenit, astfel periculos. Integrarea programelor IT și modernizarea administrației publice pune în pericol conceptul politic PSD (nu doar al PSD !), că administrația publică este „tortul guvernării”. Din el mănâncă tot politicianul ajuns la putere. Este marea spaimă a PSD. Reforma administrației publice îndepărtează partidele politice de „tort”. Dispare motivația susținerii politice. De aceea ies atât de agresivi la „bătaie” Dragnea, Tăriceanu și Băsescu. Este adevărat că mai apar și unii liberali care au oarece visuri, din obiceiurile căpătate pe unde au mai umblat ei.
Să nu uit ! Am auzit că Rovana Plumb a început să promită iar măriri de salarii și pensii dacă PSD câștigă parlamentarele. Asta înseamnă că PSD are de gând să distrugă tot ce a făcut Guvernul Cioloș până acum și să oprească toate reformele începute. Revenind la strămoșeasca „contabilitate cu mânecuță” se poate continua jaful din banul public.
Liviu Dragnea se vede victimă a instituțiilor publice. Cred că are o listă foarte lungă de probleme care să îi confirme afirmația. El este cercetat într-un nou dosar penal, de data aceasta împreună cu fosta soție dar și cu alți pesediști de seamă din Teleorman, Victor Viorel Ponta are și el niște dosare, unii membri de frunte ai PSD sunt cu dosare penale - Negoiță, primarul de la Sectorul 3 are încă un dosar pentru plagiat, în afara celui privind evaziunea fiscală, Olguța Vasilescu de la Craiova are dosar penal, mai sunt și alți lideri locali ai PSD care sunt în diferite faze ale procesului penal, persoane care au deja funcții publice, de primari sau consilieri locali. La supărările lui Dragnea vin supărările lui Tăriceanu care are un dosar penal și se pare că mai urmează. Iar la Tăriceanu sunt în așteptare și alți lideri importanți, plecați din PNL tocmai pentru că au dosare penale sau au fost deja condamnați. Și Băsescu are probleme. Atât el cât și apropiați ai lui.
Corul „victimelor” se mărește. Au încercat să îl bage în joc pe Iohannis dar acesta i-a refuzat. Are încredere în instituțiile statului și așteaptă de la acestea rezultate pozitive. Păi, cum naiba să nu îl urăști pe sas când afirmă că vrea rezultate pozitive ?! Pentru că pozitiv pentru el înseamnă negativ pentru tine. Au crezut că Cioloș va sta cuminte în banca lui până la terminarea mandatului de tehnocrat, chiar dacă ei au început să critice politicianist Guvernul. Eroare ! Cioloș răspunde la critici și, mai grav, vine cu motivații verificabile. Vorba cuiva. Este ca la matematică. Aduni și scazi. Nu doar că motivează, ba mai și inițiază acțiuni guvernamentale de reformă. Iar pentru a distruge ce a făcut Cioloș în câteva luni este nevoie de o majoritate parlamentară sigură la următoarele alegeri. Treabă grea. Cu toate „calculele” lui Marius Pieleanu, nu se prea întrevede un astfel de rezultat. Până și Pieleanu folosește cam mult condiția „dacă ...”.
În concluzie avem un cor al „victimelor politice”. Dragnea-Tăriceanu-Ponta la care s-a aliat deși nu vrea să recunoască, Traian Băsescu. Vom mai avea astfel de ieșiri publice.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu