A durat ceva timp, au fost lupte crâncene în Parlament și în presă (presă majoritar în favoarea PSD, normal !). Guvernul Cioloș pe care niște neica nimeni cu pretenții de scriitori, jurnaliști, analiști politici îl consideră „praf și pulbere” a rezolvat o dilemă existențială pentru mintea îngustă a unor neica nimeni cu pretenții de politicieni din PSD, ALDE și alte panarame politice.
Am adoptat astăzi, prin ordonanță de urgență, modificări aduse normelor de organizare a alegerilor pentru Senat și pentru Camera Deputaților. În esență, am adoptat măsuri speciale pentru organizarea acestor alegeri din decembrie 2016 pentru a rezolva două chestiuni pe care le-am identificat drept obstacole tehnice în calea exercitării dreptului de a alege. Explicit, ne referim la faptul că, pe lângă posibilitatea de a organiza secții de votare la misiunile diplomatice, înțelegând aici ambasade, consulate sau institute culturale, și, de asemenea, secții de votare la solicitarea a 100 de alegători care se înscriu cu această preferință în Registrul Electoral, am creat și posibilitatea de a organiza secții de votare acolo unde au mai fost anterior și unde, în funcție de informațiile de care dispunem, există o prezență semnificativă a românilor. Aceste secții vor fi integrate în lista finală de secții de votare pentru Diaspora, listă care va fi stabilită de Autoritatea Electorală PermanentăAsta a fost prima. A doua este și mai bună:
Ministrul delegat pentru relația cu românii de pretutindeni a adăugat că o a doua modificare adusă "vizează posibilitatea ca românii cu domiciliul sau reședința în străinătate să poată vota la orice secție din străinătate".
"Respectiv, posibilitatea să fie înscriși în listele suplimentare, indiferent de secția de votare la care se prezintă. Până în prezent, exista o dificultate în acest sens și am încercat să eliminăm acest obstacol", a precizat Ligor.Cât privește spaima că vor exista voturi duble, a făcut precizarea că registrul electoral este în format electronic astfel că stabilirea identității înaintea votării va confirma sau infirma faptul că respectiva persoană a votat sau nu.
Îmi place să cred că se va adeveri vorba aia românească: de ce îți este frică, nu scapi ! Să vedem la cine se va aplica.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu