joi, 25 august 2016

PNL Sector 3 și-a ales noua conducere după o adunare „îngrozitor” de normală.

Ieri am ales. Cu o majoritate de voturi covârșitoare, am reales pe Florin-Alexandru Alexe în funcția de Președinte al Organizației PNL Sector 3 București. De ce ? Pentru că așa am vrut noi, membrii organizației. Pentru că știm de ce !

Colegul nostru Av. Măduța Sorin Dinu (contracandidatul lui Florin) a avut o prestație frumoasă. Inimos, activ, bun vorbitor însă insuficient pentru a câștiga.

Vorba lui Florin în prezentarea proiecției sale de viitor: fuziunea la PNL Sector 3 s-a terminat. Punem punct. Micile șicane personale intră la categoria „viața activă a organizației”. Ca organizație însă, suntem un tot.  Fără discuție ! Fără speranțe pentru consumatorii de can-can-uri politice. În Sectorul 3 activează PNL, un PNL închegat, un PNL potent, un PNL de viitor.

S-au aprobat 4 rezoluții. Fiecare rezoluție este un angajament pentru viitor. Pentru o altfel de viață socială. Pentru o altfel de viață pentru locuitorii sectorului dar și o invitație pentru toate organizațiile PNL privind proiecțiile de viitor în comunitatea în care activează.

O primă rezoluție s-a referit la invitația de a trece pragul „mânecuțelor contabile” și a „creionului chimic uns cu limba” (chiar dacă acum se folosește pixul !) la tehnologia informației, la folosirea instrumentelor oferite de internet și tehnologia informației pentru a comunica, pentru a vota, pentru a calcula rezultate ... exploatând astfel ușurința relaționării între oameni cu instrumentele pe care fiecare le avem la îndemână - calculatoare, telefoane mobile, rețeaua de internet etc. -, protejând resursele planetei, în special prin reducerea factorilor de risc asupra mediului (mai puțină hârtie folosită - mai puțini copaci tăiați !).

Rezoluția „Tehnologia informației - instrument pentru creșterea calității vieții” a primit votul unanim al tuturor membrilor participanți. Prezentarea verbală și scrisă a rezoluției a fost însoțită de o simulare a unui vot electronic. M-am conectat și eu la aplicația propusă de colegul nostru Frunză Bogdan-Alexandru și am participat la simulare, alături de alți 100 și ceva de colegi. A fost enervant de simplu și eficient. În câteva minute am votat pe mai multe liste de candidați, iar în foarte scurt timp am avut rezultatul. Afișat pe ecranul sălii, pentru fiecare listă, pentru fiecare ales, fără a mai aștepta o numărare a voturilor de lungă durată (cum a fost în realitate, pentru că am votat pe buletine de vot din hârtie - sper că pentru ultima oară !). În concluzie, am votat (rămâne bătut „în cuie” !), să avem vot electronic la alte alegeri în organizația de sector. PNL va avea ocazia să aprecieze rezoluția noastră și să o extindă la nivelul tuturor organizațiilor partidului. Nu este exclus să existe și o variantă mixtă. Unii vor vota electronic, alții vor vota pe buletine de vot. Oricum, șansele fraudării votului vor fi minime casă nu spun inexistente.

O altă rezoluție, prezentată de Violeta Vijulie, s-a referit la „Cartea neagră a administrației lui Robert Negoiță”. Ți se face părul măciucă văzând ticăloșiile la care s-a pretat cel mai mare datornic privat al țării. „Cartea neagră” a ajuns la 50 de pagini. În fiecare zi este monitorizată activitatea lui Negoiță și a majorității PSD din Consiliul local iar Cartea primește pagini noi cu ticăloșiile PSD la primărie.

Capitolele de până acum sunt despre acțiuni grave. Foarte grave:

  1. Metoda „mitei electorale”, sub forma ajutoarelor sociale pentru 12% din populația cu drept de vot a Sectorului 3 - 55.000 persoane !
  2. „Inginerie” PSD cu programele de reabilitare a blocurilor.
  3. Școli transformate abuziv în sedii ale primăriei.
  4. Lucrări ilegale de amenajare pe B-dul Unirii cu acoperire legală
  5. Primarul betoanelor face ravagii din nou

Chiar dacă Robert Negoiță și aliații lui din Consiliul local au blocat intrarea consilierilor locali ai PNL în comisiile speciale ale Primăriei de sector, pentru ca aceștia să nu aibă acces la toate informațiile, monitorizarea va fi activă. Oricât de mult se va ascunde Robert Negoiță de PNL, nu va scăpa.

În contextul celor de mai sus, se cuvine a arăta că Robert Negoiță a apelat la Gabriela Vrânceanu Firea - noul „faraon” de București, din dinastia Pandeleilor de Voluntari -, pentru a primi în administrarea Primăriei Sectorului 3, prin Hotărâre a Consiliului General a municipiului București, B-dul Unirii astfel încât, cheltuielile anterioare de milioane de euro din bugetul Primăriei Sector 3 să primească ok-iul legal. Ticăloasa manevră a fost oprită datorită opoziției ferme a consilierilor generali ai PNL, conduși de Cristian Olteanu, în ședința condusă de perversa Firea.

Rezoluția „Republica - o nouă viață” a fost prezentată de Cristina-Ancuța Pocora, deputatul PNL care a încercat într-un sector dominat de PSD să lupte cu mafia roșie la alegerile locale. Nu am reușit să îl învingem, știm de ce, dar vom reuși până la urmă.

Ideea a fost lansată de Cristina Pocora și pe timpul campaniei electorale. Alegătorii din Sectorul 3 au ales cele 55.000 de pomeni electorale oferite de Robert Negoiță și nu un proiect de viitor cu locuri de muncă și siguranța unei dezvoltări economice ! Păcat. Beneficia și Sectorul 3, beneficia și Bucureștiul, beneficia întreaga țară. Au ales pomana electorală, mita electorală pe care au și păpat-o. Acum se caută prin buzunare după firimituri.

În esență, este vorba despre 14 ha de teren intrate în patrimoniul primăriei de sector din cele 46 ha deținute anterior de Uzinele Republica ! Uzinele au avut în vremurile bune peste 10.000 de angajați iar astăzi există un singur angajat care are grijă de ce nu s-a furat. Inițiativa PNL Sector 3 vrea să readucă spațiul în zona economiei și să fie evitată posibilitatea de a fi „ocupată” de noi investiții imobiliare specialitatea fraților Negoiță și a aliaților lor. PNL propune ca suprafața de 14 ha să devină un parc industrial sub forma unei platforme tehnologice, a unui centru de afaceri, proiect care ar aduce noi locuri de muncă pentru locuitorii Sectorului 3 și revigorarea zonei care și-ar schimba statutul de „cartiere-dormitor” în cel de „cartiere-vii”, cu activitate economică importantă.

Ultima rezoluție are rădăcini vechi în PNL Sector 3. Cu ani în urmă am participat la campania de promovare în rândul populației a ideii de a construi în sector un spital de urgență dar și unul generalist după ce spitalul „Caritas” a fost închis. Am continuat campania an de an. În campania la alegerile locale, spitalul a fost printre proiectele propuse de PNL, prin Cristina Pocora. Rezoluția, prezentată de dr. Jansen Bogdan George (ultimul director al spitalului Caritas), este o promisiune a PNL Sector 3 pentru cetățenii sectorului că ne păstrăm obiectivul politic anunțat de atâta timp. Să luptăm pentru ca Sectorul 3 să aibă spitalul său. Pentru cetățenii săi.

În afara primei rezoluții care privește direct viața internă a partidului, celelalte trei sunt dedicate locuitorilor sectorului. Sperăm că ei vor înțelege faptul că proiectele de dezvoltare economică a sectorului, proiectele dedicate sănătății populației - culmea, principala preocupare a populației Bucureștiului este sănătatea, după sondajul comandat de PNL -, proiectele dedicate învățământului sunt vitale pentru o viață mai bună pentru ei în Sectorul 3. Borduriada lui Robert Negoiță, cimentarea locurilor unde sunt plantați copacii pe trotuare sunt bani aruncați în vânt. Lucrările imobiliare cu destinație pentru locuințe nu aduc bani în viitor, dau de lucru firmelor lui Robert Negoiță și partenerilor lui de afaceri. Și atât. Nu dau o șansă viitorului care privește locuri de muncă, economie dezvoltată, învățământ de calitate, imagine de capitală europeană.


Niciun comentariu: