miercuri, 3 octombrie 2018

Asaltul corupților


Fără nici un dubiu, guvernele patronate de infractorul Liviu Dragnea sunt dedicate luptei împotriva justiției. „Realizările” în alte domenii lipsesc cu desăvârșire. Măririle de salarii și pensii au la bază doar o decizie politică populistă, măririle din pix nu au fost urmate de politici de susținere a economiei care să le justifice la un moment dat. România merge înainte din inerție, cu injecții severe din împrumuturi externe astfel că viitorul copiilor de astăzi se arată a fi foarte întunecat. Lecția „Greciei” este repetată cu inconștiență de acest Guvern PSD-ALDE. Numai că față de Grecia care are o infrastructură dezvoltată la necesitățile industriei sale, România este campioana codașelor nu doar din Uniunea Europeană ci chiar și de mai departe.

După 2 ani de guvernare PSD-ALDE sub controlul direct al infractorului Liviu Dragnea cu susținerea „tovarășului” Călin Popescu Tăriceanu avem „0” realizări și o distrugere constantă a legislației penale și a independenței justiției. Se mai dau semnale dinspre partea justiției că este independentă dar, ca să fim serioși, începe să semene doar ca o dorință. Prin intermediul maleficului Tudorel Toader, „avocatul penalist” al politicilor guvernului anti-justiție lupta pentru salvarea infractorului Liviu Dragnea de condamnările penale este dusă cu cerbicie. Au grijă să se uite și la infracțiunile pentru care au fost condamnați sau sunt cercetați liderii locali ai PSD, pentru că fără susținerea lor politică „puterea” politică a infractorului Liviu Dragnea ar pica. Cel mai bun exemplu este dat de curând, în urma „răzmeriței” din PSD a rezultat o direcție de acțiune a Guvernului și Parlamentului: în an centenar, „poporul” are dreptul la o lege a amnistiei și grațierii! O declară fără echivoc infractorul Liviu Dragnea, o declară fără echivoc lipsitul de onestitate Tudorel Toader, o declară în cor politicienii PSD și ALDE iar alți politicieni, „cu ceva în suflet”, sunt de acord. Resetarea democrației românești este cerută cu disperare de cei care au băgat mâna în averea statului uitând că de fapt, aceasta este averea tuturor cetățenilor țării. Este absurd să îți vină în casă hoțul care te-a furat și să îți ceară o resetare a relațiilor fără însă să dea înapoi ce a furat! Asta este propunerea politică a celor două partide, PSD și ALDE!

Pentru ca ei, hoții, să nu mai ajungă în fața instanțelor de judecată care îi condamnă la închisoare, acum când sunt la putere schimbă legile care le incriminează actele și faptele astfel încât, la următoarele acte și fapte, procurorii să nu poată depăși limita acuzării iar de ajung în fața instanței de judecată, judecătorii să dea pedepse cât mai mici, dacă se poate, toate cu suspendarea executării pedepsei în penitenciar.

Infractorul Liviu Dragnea, la a doua condamnare deja, în primă instanță, a vrut să scape de președinții și completele de judecată din apel, la ICCJ, în completele de 5 judecători, pe care el și avocații lui le consideră „ostile”. Parlamentul și Guvernul s-au executat, legea a fost modificată dar, din lipsă de atenție sau pur și simplu prostie, nu au precizat în lege că ea intră în vigoare cu privire la constituirea completelor de judecată ale ICCJ imediat, au lăsat procedura în starea „anuală”, astfel că ICCJ a constatat că alegerea completelor se face o dată, anual și nu de fiecare dată, când există un interes major al unui infractor ajuns lider politic și „stăpân” al unor instituții ale statului. Disperatul infractor Dragnea a cerut lipsitului de onestitate Tudorel Toader să găsească o soluție ca Guvernul să sesizeze Curtea Constituțională pentru un conflict juridic de natură constituțională între Parlament - emitentul legii - și ICCJ - executantul legii. Tudorel Toader s-a executat prompt, ca de fiecare dată când infractorul Liviu Dragnea a avut o cerință urgentă, de obicei împotriva legii. Guvernul a sesizat CCR. CCR a cerut puncte de vedere de la instituțiile implicate.

Pentru că mai avem un precedent cu privire la comportamentul CCR la o sesizare a lui Tudorel Toader chestiunea rămâne în atenție. În speța privind obligarea Președintelui României să revoce pe Laura Codruța Kovesi de la șefia DNA pentru că așa au cerut infractorul Liviu Dragnea și pe atunci inculpatul CAP Tăriceanu și a motivat nedemnul Tudorel Toader în „referatul de evaluare”, am foat tot în fața aplicării unei prevederi a legii, de competența instanței de judecată și nu o problemă constituțională! Și acum suntem în fața unei probleme de aplicare a legii! Nu este de competența CCR! Dar, pentru că am văzut că CCR Dorneanu s-a apucat să dea decizii „politice”, mă aștept la cine știe ce minune. Oricum, anul acesta nu mai este timp pentru infractorul Liviu Dragnea să scape de completul de 5 judecători de la ICCJ în apel pentru condamnarea de 3 ani și 6 luni primite în vară.

Pe 8 octombrie este primul termen în apelul declarat de părțile în proces. Să vedem ce va ieși.

Guvernul anti-justiție Dăncilă, condus de fapt de infractorul Liviu Dragnea, este în ofensivă iar societatea s-a prins și protestează. În sprijinul societății românești au venit inclusiv partidele parlamentare ale PE, mai puțin europarlamentarii PSD și ALDE care, cu tupeu și nesimțire, reclamă că societatea română este cea vinovată și că distrugerea independenței justiției și salvarea politicienilor de pușcărie sunt acte normale într-o societate democratică unde drepturile omului sunt apărate. Jigodii!

Mergem înainte. Noi protestăm și arătăm ce se întâmplă iar alții îl declară pe infractorul Liviu Dragnea candidat la președinția României. Ca la balamuc!

Niciun comentariu: