miercuri, 17 octombrie 2018

România în pericol! Justiția este în dificultate. Infractorii conduc o țară

Comunicat de presă al prim-vicepreședintelui PNL Raluca Turcan: 

Dragnea a cerut, Toader a executat, DNA a fost desființat!

Ordonanța adoptată luni, la prima oră, într-o grabă și cu o hărnicie nemaiîntâlnită este mai gravă decât OUG 13. Tudorel Toader a desființat practic, printr-o șmecherie, activitatea DNA și a paralizat parchetul antimafia. A modificat, de la 8 ani la 10 ani, vechimea minimă pe care trebuie să o aibă procurorii care activează la DNA sau DIICOT. Zeci de procurori vor fi scoși din DNA și DIICOT, iar dosarele cercetate de aceștia vor rămâne în aer. Corupții au deschis deja șampania!

Prin această scamatorie neconstituțională, Dragnea și-a dat afară, cu mâna lui Tudorel Toader, procurorul de caz din dosarul Teldrum. Tot cu mâna lui Toader, Dragnea vrea să-și aleagă și judecătorii care îi judecă dosarele aflate pe rol. Mai trebuie ca Dragnea să demareze și acțiuni disciplinare față de magistrații care nu fac ceea ce trebuie pentru el. Totul a ajuns în România să fie despre o singură persoană, pentru o singură persoană. Agenda publică este confiscată de agenda personală a lui Liviu Dragnea. Instituțiile lucrează, rând pe rând, pentru Liviu Dragnea. Până la dictatură, mai sunt doar câțiva pași.

Nu mă aștept ca Tudorel Toader să-și dea demisia, căci ar fi un act de demnitate și nu e deloc cazul. Premierul Dăncilă trebuie să-l demită de îndată, pentru că a mințit că ordonanța este în acord cu recomandările Comisiei de la Veneția. Nu respectă niciuna dintre recomandările acesteia. Ca fost judecător CCR a semnat o ordonanță neconstituțională care impune, retroactiv, condiții de vechime procurorilor din DNA și DIICOT. Ca ministru, nu dă doi bani pe avizele CSM. Ministrul Justiției ar desființa și CSM dacă ar putea.

Tudorel Toader a demonstrat că este, fără îndoială, avocatul tuturor infractorilor din România și protectorul corupților. Pentru că-i place funcția, s-a agățat cu două mâini de fotoliul de ministru și execută tot ceea ce-i impune Liviu Dragnea.

Raluca Turcan
Prim-vicepreședinte PNL

Niciun comentariu: