duminică, 7 octombrie 2018

Guvernul se împrumută. Investitorii îl penalizează

Curs de guvernare are un articol interesant: România a emis joi eurobonduri de 1,75 mld. euro. Emisiunile au fost supralicitate

Informațiile sunt „îngrijorătoare”. Guvernul nostru nu mai prezintă încredere. Nu poate atrage sumele solicitate (a vrut peste 2 mld euro!), nefiind credibil plătește în plus de parcă ar fi o țară subdezvoltată. Toată fanfaronada tovarășului de la finanțe, Eugen Teodorovici este doar pentru urechile „fraierilor”.
Una dintre emisiuni, de 1,15 miliarde de euro prin eurobonduri, cu scadență în 2029, s-a făcut la un randament de 195 puncte de bază peste midswap, iar cealaltă, de 600 de milioane de euro, cu scadența în 2039, la un randament de 270 de puncte de bază peste midswap, potrivit Bloomberg, preluată de Profit.ro.
Midswap este o rată de referință, de obicei titlurile de stat germane cu aceeași maturitate, la care se adaugă un premium. Biroul de presă al MFP nu a dorit nici să confirme, dar nici să infirme informația.
Pentru „mărețele realizări” din timpul guvernării PSD-ALDE este vremea adevărului. Nu există realizări! Realizările din pix nu primesc notă de trecere la investitorii internaționali!

Apelez iar la o postare a lui Florin Cîțu, la subiect.

Investitorii penalizeaza guvernarea PSD! (de nervi PSD+ALDE se razbuna pe noi)

Investitorii nu mai dau bani Romaniei, Dragnea "trebuie" sa-i ia de la noi.

Romania are acces din ce in ce mai putin la pietele internationale. Este lasata sa participe doar daca plateste preturi pe care le platesc doar economii sub-dezvoltate.

Baiatul de la MFP, acela fara legatura cu finantele, sau economia in general, dar care conduce pe hartie acest minister, ne anunta acum doua zile ca va imprumuta 2.5 miliarde euro pe piata interantionala.

Bineinteles, are nevoie de bani pentru a acoperi deficitul bugetar care se duce pe promisiuni electorale, subventii, ajutoare de stat si alte proiecte prin care PSD+ALDE finanteaza baronii din partid.

Tovarasul s-a dus sa conviga investitorii, sigur pe el si cu acelasi discurs -triumfalist-nationalist-socialist pe care il prezinta in televiziunile prietene (unde merge singur, ii este frica de competitie si dezbatere).

Dar bomba. Investitorii i-au dat cu flit. Asta pentru ca investitorii se uita si la alte analize facute de persoane credibile, nu doar la ce debiteaza trompetele PSD.

Rezultatul: Romania a reusit intr-un final sa imprumute doar 1.7 miliarde de euro (70% din ce isi propusese) si la un pret mult mai mare decat platise in februarie. In doar cateva luni investitorii au crescut cu 50% pretul pentru aceleasi sume si scadente.

Si mai dureros este ca aceste imprumuturi ne costa mai scump cu fiecare depreciere, cat de mica, a monedei nationale.

Doua optiuni in viziunea PSD+ALDE - taxe mai mari si imprumut pe piata interna. Ambele cu implicati negative majore pentru economie.

Evident ca exista alte solutii. DAR PSD +ALDE nu vor reduce niciodata deficitul, nu vor renunta la subventii, ajutaore de stat, impozitare diferentiata, deductibilitati, nu vor dereglementa, nu vor deschide pietele etc..

Intelegeti acum de ce este bataie pe banii din legea off-shore, de ce se recalculeaza contributiile pe ultimii 5 ani, de ce nu mai scade TVA in 2019, de ce impozitul pe venit s-ar putea sa creasca la 15%, de ce s-ar putea sa platim contributii sociale la fiecare tranzactie?

#RomaniaFaraNationalistSocialisti #romaniitrebuiesastie #RomaniaLiberala”

Din 2016, de când au ajuns la putere infractorul Liviu Dragnea și aliatul CAP Tăriceanu România stă sau cade. Când stă, stă dar de obicei este în cădere. Vom avea 4 ani pierduți. Vom fi mulțumiți și ne vom felicita dacă nu vom fi excluși din toate programele de dezvoltare ale Uniunii Europene. După cum se arată treaba însă, suntem excluși periodic din câte un program și avem niște șanse formidabile de a pierde și finanțările pentru care trebuie să depunem un minim efort. 

Dacă se ieșea la vot la alegerile parlamentare este foarte posibil să nu fi trăit aceste vremuri cumplite!

Niciun comentariu: