vineri, 26 octombrie 2018

Locul infractorilor este la pușcărie. CCR nu le-a admis maltratarea legilor penale

Informațiile curg. Ieri, Curtea Constituţională a României a admis parţial sesizările formulate de preşedintele Klaus Iohannis, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, PNL, PMP şi USR privind modificările aduse Codului penal şi Legii pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Adăugăm și admiterea sesizărilor la Codul de procedură penală și avem o imagine mai bună a acțiunii. La ambele coduri, peste 2/3 din sesizări au fost acceptate! Practic, CCR a respins toate încercările ticăloase ale PSD și ALDE de modificare a legilor penale în avantajul infractorilor.

Locul infractorilor este la pușcărie. Iar minciuna, ei bine, minciuna are picioare scurte. Florin Iordache și „asociații” în ticăloșie din Parlament au mințit. Nu au respectat deciziile CCR! Iar CCR le atrage atenția că formulările lor asupra unor articole încalcă tocmai decizii anterioare ale CCR!

Reacția de satisfacție a lui Ionel Dancă este legitimă. Un mare pas pentru apărarea independenței justiției și a statului de drept a fost făcut în condițiile în care se părea că „puterea” infractorului Dragnea și a asociaților lui nu are limite.
"Încă o lovitură pentru ultraşii PSD care vor să încalece Justiţia din România.
Curtea Constituţională a admis parţial sesizarea de neconstituţionalitate privind modificările propuse la Codul penal, depusă de preşedintele României, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Partidul Naţional Liberal şi ceilalţi colegi din Opoziţie.
Era ultima piesă din pachetul de modificări propuse la legile Justiţiei şi legislaţia penală care urmăreşte să-i scape pe infractorii din PSD şi ALDE de anchete penale şi de puşcărie.
Acum se vor întoarce în Parlament unde Partidul Naţional Liberal a cerut reluarea dezbaterilor atât la legile Justiţiei, cât şi la codurile penale şi punerea lor în acord cu recomandările Comisiei de la Veneţia, formulate tot la sesizarea PNL şi a preşedintelui României.
Atunci când mulţi credeau că nu mai e nimic de făcut pentru a-i opri pe aceşti borfaşi să-şi facă legi după chipul şi asemănarea lor, Partidul Naţional Liberal a reuşit prin sesizarea Comisiei de la Veneţia să întoarcă aceste legi nocive din drumul lor care ne-ar putea scoate din rândul statelor Uniunii Europene. Încă nu e totul pierdut, luptăm până la capăt pentru o Românie normală şi europeană"
Această mare victorie este umbrită de acțiunea de răzbunare a individului ajuns ministru al justiției, Tudorel Toader, împotriva procurorului general Augustin Lazăr. Dar, vom trece și peste asta. Până la urmă, indiferent de finalul acestei acțiuni, Augustin Lazăr rămâne profesionistul integru care îndeplinește o funcție publică numită. La fel ca Laura Codruța Kovesi. Iar ocuparea unei astfel de funcții prezintă și riscul unor abuzuri din partea puterii politice ajunsă la putere în urma unor alegeri. Pentru lumea juridică, Lazăr rămâne cu onoarea nepătată. Iar Tudorel Toader rămâne ce a ajuns: o rușine!

Mergem înainte. PSD și ALDE au toate șansele ca în urma alegerilor parlamentare viitoare să piardă puterea și, mai mult, să nu mai prezinte importanță în viitorul Parlament. Cum ar trebui să se întâmple și la alegerile europarlamentare și locale. Degradarea celor două partide a ajuns la limita de jos. Normal ar fi să vedem cât de curând cum decidenții din PSD și ALDE ce impun distrugerea Justiției ajung după gratii, acolo unde le este locul.

Niciun comentariu: