duminică, 28 octombrie 2018

Nu eu, voi!

Referatul Comisiei de la Veneția face „victime”. Cine este vinovat pentru referatul extrem de negativ dar și pentru deciziile CCR prin care două treimi dintre articolele modificate la Codul penal și la Codul de procedură penală au fost declarate ca fiind neconstituționale?

Sinistrul ministru al justiției, Tudorel Toader, are reputația ajunsă la genunchiul broaștei și își apără cu dinții ce i-a mai rămas. De aceea se cuvine a citi cu atenție scurta lui intervenție de pe pagina lui de pe Facebook.
"Simple precizări, contrare unor afirmații apărute în spațiul public! Ministerul Justiției a elaborat proiectul de lege pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, în sensul punerii acestora de acord cu deciziile CCR, precum şi pentru transpunerea directivelor referitoare la confiscarea extinsă, respectiv consolidarea prezumției de nevinovăție. Proiectul de lege a fost elaborat în limitele deciziilor CCR şi directivelor UE!"
Cred că este un bun exemplu al modului în care se face „o frecție la un picior de lemn”! Pe timpul „dezbaterilor” parlamentare, atunci când PSD și ALDE cu oarece sprijin ocazional al altor parlamentari au impus modificările contestate și declarate neconstituționale, la comisii și apoi în plen, la ministerul Justiției „s-a jucat” țurca, nu a fost prezent la respectivele comisii pentru a susține puncte de vedere conforme cu Deciziile CCR sau directivele UE! Dacă era prezent, sigur că ar fi fost susținut de parlamentarii opoziției care tocmai asta au criticat continuu!

Abia aștept să văd o poziție a lui Tudorel Toader la afirmația fermă a lui Florin Iordache potrivit căreia nu vor prelua criticile Comisiei de la Veneția! Probabil că voi avea mult de așteptat. Deși, în mod normal, Tudorel Toader ca membru al Comisiei de la Veneția ar trebui să susțină referatul sau referatele Comisiei! Numai că am o problemă aici. Pe parcursul timpului, respectivul ministru profesor universitar, rector, a mințit ca un bolovan cu referire la faptul că are acceptul Comisiei de la Veneția pentru diferite intervenții pe legile justiției. Referatele Comisiei dezmint o astfel de prezentare eronată a realității. Peste referate au venit deciziile CCR care, la fel, au declarat ca neconstituționale 60 dintre cele peste 90 de articole de modificare ale Codului de procedură penală și 30 din cele peste 45 de articole de modificare ale Codului penal. Majoritatea articolelor respinse aveau ca scop salvarea politicienilor actuali de brațul lung al justiției, infractorul Liviu Dragnea fiind, de departe, principalul beneficiar.

Tudorel Toader a vrut să rămână în istorie ca „cel mai bun ministru al justiției”. A reușit, până acum, să își construiască soclul de cel mai ticălos ministru al justiției, ministrul care a reușit, temporar, să readucă justiția sub control politic. Fără a greși prea mult, cred că este cel mai primitiv demnitar de la revoluție încoace. Este autorul epurării Ministerului Public de magistrații care refuză subordonarea față de politic. Față de urmașii PCR! Față de PSD și ALDE!

Niciun comentariu: