miercuri, 24 octombrie 2018

NU EXISTĂ FUNDAMENT PENTRU REVOCAREA LUI AUGUSTIN LAZĂR DIN POZIȚIA DE PROCUROR GENERAL


COMUNICAT DE PRESĂ AL PNL: 
TUDOREL TOADER NU ESTE MINISTRUL JUSTIȚIEI, CI ESTE AVOCATUL MAFIEI. 

NU EXISTĂ FUNDAMENT PENTRU REVOCAREA LUI AUGUSTIN LAZĂR DIN POZIȚIA DE PROCUROR GENERAL

Propunerea de revocare a Procurorului General, Augustin Lazăr, formulată astăzi de ministrul Tudorel Toader, nu are absolut niciun argument, ci este eminamente un atac frontal la independența sistemului de justiție din România.

Tot ceea ce a prezentat acest personaj lipsit de caracter, transformat în avocatul mafiei, un călău politic la cheremul lui Liviu Dragnea, este o pseudo-argumentație, o înșiruire de pretexte și susțineri puerile, fără temei și fără fir logic.

Firul roșu pe care îl urmărește Tudorel Toader este acela de a pune pe butuci toate anchetele penale majore din ultimii ani și de a-i pune la adăpost pe sponsorii săi politici pentru a nu răspunde în fața legii.

Tudorel Toader sfidează în mod grosolan recomandările Comisiei de la Veneția, care chiar zilele trecute au adoptat raportul final în privința modificărilor aduse Legilor Justiției, în care prima recomandare privește revizuirea mecanismului de numire și revocare a procurorilor de rang înalt.

Totodată, propunerea de revocare este o sfidare incredibilă a realității, respectiv a faptului că actualul Procuror General a beneficiat de calificative foarte bune în toată activitatea sa.

Anunțul din această seară al ministrului Justiției arată cât de justificat a fost gestul de a depune moțiunea împotriva lui Tudorel Toader, care se va dezbate și supune votului săptămâna viitoare în Camera Deputaților. Este momentul ca fiecare deputat care mai are un dram de responsabilitate să acționeze în consecință.

Gestul ministrului Justiției devine cu atât mai grav și lipsit de rațiune în contextul în care întreaga atenție a oficialilor europeni este orientată asupra României, respectiv asupra derapajelor privitoare la independența justiției.

Departamentul de Comunicare al PNL

Niciun comentariu: