vineri, 26 octombrie 2018

Tăriceanu se bagă în seamă

Tăriceanu a ieșit la interval cu o declarație: România nu este pregătită să preia președinția Consiliului UE. A primit răspunsuri. Am recitit declarația. Am recitit răspunsurile sau declarațiile unora sau altora cu referire la ce a declarat Tăriceanu. Nu mi-a ieșit ce am înțeles eu.

Singura „opoziție” a lui Tăriceanu față de infractorul Dragnea este în „principiul” enunțat de acesta „... ministrul Justiţiei să fie o persoană independentă politic şi legislaţia din domeniu să includă recomandările Comisiei de la Veneţia ...”.

În rest, toată declarația lui Tăriceanu este o susținere a ce a făcut până acum împreună cu infractorul Dragnea.

Problema pe care o reclamă toată lumea plecând după fentă este enunțul: România nu este pregătită să preia președinția Consiliului UE. O parte a jurnaliștilor și a comentatorilor de televiziune au început să aducă dovezi prin care să confirme „adevărul” enunțat de Tăriceanu. Fie pro-Tăriceanu fie anti-Tăriceanu. Gargară cu pioneze. Cu atât mai deranjant cu cât nici o declarație sau părere ulterioară nu s-a referit la „cauza” văzută de Tăriceanu! Iar aici intră în conflict textul declarației lui Tăriceanu cu ideea lansată cu multă lipsă de răspundere a faptului că „Tăriceanu încearcă să se pună bine cu UE”! Cum naiba vine asta când el susține în declarație eliminarea președintelui României din procedura numirii procurorilor „de înalt nivel”, când susține că vinovații pentru starea proastă din țară sunt președintele Klaus Iohannis și partidele din opoziție, când susține că procurorii sunt vinovați de „abuzuri” împotriva persoanelor cercetate penal, când susține că instanțele de judecată au dat condamnări abuzive, când susține că SRI a decis dosarele penale etc.?
"Mulţi au spus că solicitarea ALDE de a găsi un consens ar echivala cu un pas în spate în efortul de a stopa abuzurile. Nimic mai fals. Înainte de toate, faptul că astăzi oficialii europeni încep să admită că în România există o gravă problemă reprezentată de protocoale, faptul că astăzi se vorbeşte despre reglementarea ascultărilor abuzive ale telefoanelor sunt şi rezultatul eforturilor ALDE. Eforturi însă realizate cu pragmatism, consecvenţă, folosind atât armele discursului politic, cât şi pe cele ale diplomaţiei. Trebuie să înţelegem momentul prin care trece România şi de aceea acordul propus de ALDE este extrem de important. În primul rând, trebuie spus că în condiţiile războiului politic total din aceste luni, România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE. Este un avertisment în al doisprezecelea ceas pe care îl adresez cu responsabilitate tuturor oamenilor politici, în special preşedintelui României şi liderilor partidelor parlamentare din opoziţie"
Totul devine clar citind ce spune Tăriceanu! Nu are treabă cu ce se întâmplă în România. Nu are treabă cu maltratarea legilor Justiției, a codurilor penale, a economiei plecată deja cu sorcova, el are treabă cu „cine i-a ascultat” telefonul! Iar pentru asta România nu este pregătită să îndeplinească un rol la nivelul UE! Iar faptul este cu atât mai grav cu cât președintele României și opoziția parlamentară nu îi dau dreptate! Pentru el, este de neacceptat!
"Dacă preşedintele şi partidele de opoziţie vor continua să nege evidenţa protocoalelor nelegale şi abuzurilor şi vor refuza orice dialog pentru ca România să meargă înainte, atunci vom rata o mare şansă pe care o avem de a ne impune vocea la nivelul Uniunii Europene. Vom continua să fim trimişi la colţ de către liderii europeni care înţeleg mult mai bine jocurile politice şi diplomatice şi acţionează în interesul propriilor ţări. Acordul propus de ALDE este unul din ultimele trenuri, dacă nu ultimul în ceea ce priveşte gestionarea cu succes a preşedinţiei Uniunii Europene"
Omul acesta are niște fixuri. Are ceva la tărtăcuță. Pentru că nu îl cred capabil să lege niște cuvinte folosind instituții ale dreptului, cred că în spatele scrisului său, chiar pe Facebook, stă „copiuța” dată de Renate Weber sau Norica Nicolai. Poate fi și altă „minune” cu pregătire juridică, cum ar fi Cătăniciu, dar este evident că Tăriceanu cântă după placa de patefon.

L-au trimis la colț tocmai aliații. Pentru că Tăriceanu, în prostia lui, în dorința lui de a fi băgat în seamă, a negat efortul PSD de a ieși în evidență cu această pregătire în fața colegilor din UE. Iar dacă ne gândim mai mult, vom observa că practic nici nu are cu ce se lăuda din punctul de vedere al participării la guvernarea PSD-ALDE! Departamentele conduse de ALDE-iști sunt printre campioanele lipsei de eficiență managerială ba, chiar producătoare de pagube la bugetul de stat! Neavând cu ce se lăuda, ALDE și Tăriceanu au luat protocoalele în brațe. Campania lor viitoare se va axa pe protocoale, abuzurile justiției, necesitatea cooperării între partide și cu asta basta.

Nu îmi iese din minte prostia enunțată pompos: „protocoalele nelegale”! Este absolut paranormal! Tăriceanu este complet paralel cu realitatea. Toate protocoalele au avut la bază prevederi de lege imperative! Instituțiile publice care au încheiat protocoale au avut obligația să le încheie! Inițiatorii legilor au fost guvernele din anii anteriori! Inclusiv guvernul Tăriceanu! Nici un protocol nu a fost declarat de o instanță de judecată competentă ca fiind „nelegal”! Iar Tăriceanu vine și cere, imperativ, Președintelui și opoziției să accepte că acele protocoale au fost „nelegale” pentru că altfel, ce să vezi, România nu mai poate merge înainte.

Prostul până nu'i fudul parcă nu e prost destul!

Tăriceanu este un „dinozaur politic”, din cel ierbivor (că sunt mai proști!). Iar ALDE a devenit, încet-încet o groapă de gunoi.

Niciun comentariu: