miercuri, 31 octombrie 2018

Vine criza economică. Pregătită asiduu de guvernarea PSD-ALDE

Siegfried Mureșan, purtător de cuvânt al #PPE și europarlamentar #PNL:

"De ce ne îndreptăm spre criză economică:

Guvernele PSD - ALDE au crescut deficitul bugetar de 4,5 ori în doar doi ani. În perioada ianuarie - septembrie 2016 aveam un deficit bugetar de 3,7 miliarde de lei, în timp ce în perioada ianuarie - septembrie 2018, am înregistrat un deficit de 16,8 miliarde de lei, conform datelor Ministerului Finanțelor Publice:
Ce înseamnă aceste lucruri:

1. Guvernul nu mai are bani și se împrumută în numele românilor pentru a acoperi cheltuielile cu salariile și pensiile.

2. Nu vor putea crește la nesfârșit deficitul bugetar, așa că salariile și pensiile românilor sunt în pericol. Ministrul Teodorovici deja a anunțat Uniunea Europeană că Guvernul intenționează înghețarea salariilor. Următorul pas este tăierea lor.

3. Creșterea deficitului înseamnă că Guvernul s-a împrumutat în numele nostru, iar aceste datorii vor fi plătite, cu tot cu dobânzi, de noi și de generațiile viitoare mult după ce acest guvern nu va mai fi.

4. Riscăm penalități din partea Uniunii Europene și dobânzi mai mari la împrumuturi din cauză că ne-am încălcat angajamentele europene privind deficitul bugetar.

Toate aceste date sunt semnalele începutului de criză economică. Fiecare zi cu acest guvern la conducere este un risc pentru finanțele noastre și pentru stabilitatea economică a țării. Avem nevoie urgent de un nou guvern care să știe economie și să guverneze pentru oameni, nu pentru Liviu Dragnea."
***

Numai cei de rea credință nu văd care este realitatea. Nu are valoare pentru viitor scuza că alții au făcut la fel. Are valoare ce au făcut ei, din 2016 și până acum. Iar ce au făcut de atunci și până acum ne duce cu pași repezi către o criză economică din care cei mai șifonați vor fi tocmai susținătorii înfocați ai PSD și ALDE. Iar UDMR are și el partea lui de vină pentru că a acceptat murdăriile economico-financiare ale coaliției PSD-ALDE pentru a obține unele „avantaje” politico-etnice ceea ce demonstrează că „rolul” lor în Parlament nu este „mai binele țării” ci „mai binele” intereselor Ungariei pe teritoriul României.

Florin Cîțu are o situație detaliată a dezastrului guvernării PSD-ALDE. O voi pune și eu aici. Acum pun această declarație a lui Siegfried Mureșan pentru că este foarte sintetică, prezintă concluziile care nu pot fi ocolite. Iar declarațiile lui fac parte din complexul de acțiuni ale PNL de informare a populației cu privire la adevărul guvernării PSD-ALDE din 2016 până acum. Lumea trebuie să știe că urmează o severă criză economică construită și deja declanșată de actuala guvernare cu sprijinul aliaților din Parlament.

Niciun comentariu: