luni, 29 octombrie 2018

USR nu se dezminte. Corupție în campania de strângere a semnăturilor și la Bacău

Deputatul Lucian Stanciu-Viziteu, președintele USR Bacău
Na belea! Apăru și USR-ul din Bacău cu „morții care au semnat inițiativa Fără penali”. Sursa este aici. Datele sunt tratate cu larghețe. Plauzibile! Și confirmă, în multe elemente, o analiză anterioară pe care am făcut-o cu referire la USR Arad. Acolo unde liderul local, fost PNL-ist, la TNL Arad, atacă furibund la primarul Gheorghe Falcă căruia i-a cerut demisia. Păi, ce să facă omul, știind că este cu „mortu'n casă” atacă și acuză pe cel care îl descoperă. Cum fac infractorii dovediți. Fac plângeri penale procurorilor și judecătorilor care le-au aplicat legea.
Cum era de așteptat, președintele USR Bacău, deputatul Lucian Stanciu-Viziteu, nici usturoi nu a mâncat și nici gura nu'i miroase! 😂

Nu reiau materialul publicației, extrag „metode”.

Ce au găsit funcționarii de la evidența populației?

* persoane inexistente (nume, prenume, CNP care nu există)
* serii și numere ale unor cărți de identitate care aparțin unor persoane din alte județe
* același CNP pentru nume diferite, în dosare diferite
* CNP inexistent
* adrese inexistente în Bacău
* același nume în dosare diferite
* femei cu date corecte în afară numelui de familie care era schimbat

Una specială.
Există un număr relativ mare de semnături care au fost invalidate pentru că, deși aproape toate datele corespundeau, numărul și seria cărții de identitate erau greșite. Greșite într-un sens foarte interesant: persoanele în cauza aveau în tabelele USR cărți de identitate cu seria XC dar în baza de date națională apăreau cu seria ZC.
O singură concluzie se poate trage de aici și unii funcționari chiar au și spus clar acest lucru: persoanele în cauza și-au preschimbat cărțile de identitate. Unii în 2011, 2013 sau 2015 ori 2017. Cine și-a schimbat recent buletinul știe că seria XC a fost înlocuită, acum câțiva ani, cu seria ZC. Ce înseamnă asta?
Chiar, ce înseamnă asta? Înseamnă că cei care au completat tabelele și cei care le-au validat din partea USR Bacău au lucrat cu tabele de adeziune la alte campanii sau cu tabelele de membri ai unor partide sau ONG-uri păstrate de la alte campanii, unele de dinainte de anul 2011! Cum USR Bacău nu a existat decât din anul 2016, înseamnă că au avut acces la tabelele folosite de alte partide politice sau chiar ONG-uri care au desfășurat în anii anteriori acțiuni de strângere de semnături sau au avut acces la datele unor partide politice locale cu membrii lor. Altfel nu se explică! 

Au fost anulate 6.155 de semnături din 22.371. Aproape 30 la sută din semnăturile depuse de USR au fost invalidate. Procentul este uriaș! Mai mult, unele dosare au avut peste 40% din semnături anulate! Și asta doar în Bacău, pentru că nu avem o situație centralizată la nivelul întregului județ.

Minciună, înșelătorie, lipsă de integritate. Ca să îi promovez pe cei din USR care se dau în stambă cu declarații șocante, cum ar fi Dan Barna, Cristian Ghinea, Clotilde Armand etc., pot spune fără nici o reținere că este un grav fenomen de corupție la nivelul USR. Au declarat mândri că USR este adevăratul partid de opoziție la PSD, după Dan Barna! Da, le-a luat metodele electorale și le aplică cu cerbicie! O să ajungem la vorba că până și morții au părăsit PSD pentru a merge alături de USR! 😂😂😂

Mi-a plăcut „bomba” din tabelele USR. Primarul PSD Cosmin Nicula a fost „descoperit” că a semnat de 4 (patru) ori în tabelele USR! Nesătulul! 😂

Niciun comentariu: