vineri, 12 octombrie 2018

Deformarea procedurii penale nu a trecut de CCR

Știrea este peste tot. Curtea Constituțională a declarat 59 de articole modificate de „juriștii” PSD și ALDE conduși de Florin Iordache ca fiind neconstituționale. Pentru mai multe detalii, recomand articolul de pe HotNews.

Curtea Constituţională a României a admis parţial, vineri, sesizările transmise de Instanţa supremă, PNL, USR şi preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu proiectul legii pentru modificarea Codului de procedură penală, precum şi pentru modificarea legii privind organizarea judiciară.

Astfel, CCR a declarat neconstituționale prevederi din 59 de articole modificate din codul de procedură penală, unele dintre ele care erau dorite expres sau îl avantajau pe liderul PSD, Liviu Dragnea. 

Cum este și normal, președintele PNL, Ludovic Orban, a scris pe Facebook:
"Victorie aproape totală la CCR pentru Preşedinte şi PNL. 64 de modificări ale Codului de procedură penală adoptate de majoritatea parlamentară pe repede înainte au fost declarate neconstituţionale, multe dintre ele care erau cu dedicaţie pentru Dragnea şi alţi inculpaţi din coaliţia majoritară.
Este a 27- a sesizare a PNL la care Curtea Constituțională ne dă dreptate și oprește intrarea în vigoare ale unor prevederi neconstituționale dăunătoare.
Așteptăm și poziția Comisiei de la Veneția , sesizată tot de Președinte și de PNL."
O uriașă înfrângere pentru coaliția celor certați cu legea, pentru PSD și ALDE dar și pentru unii care i-au susținut.

Cei care vor citi articolul din HotNews vor găsi toate „spaimele” care au circulat în presă și pe internet și vor constata că nici una dintre prevederile care ar fi putut ajuta infractorii nu a fost aprobată.

Avem și o concluzie: infractorul Liviu Dragnea va merge la penitenciar unde va avea un loc asigurat. Nu doar el!

Pentru că probele nu vor mai fi distruse așa cum și-ar fi dorit infractorii, alte date găsite în urma cercetării penale în evidențele verificate de procurori nu vor mai fi șterse ci vor fi lăsate pentru a fi utilizate și în alte cauze de va fi nevoie. Procurorii nu vor mai fi împiedicați să își facă treaba iar infracțiunile bine ascunse nu vor mai fi „pierdute” prin grija legii.

Viața începe să redevină frumoasă! Sunt ele momente mai grele pentru noi, cei care nu avem nici o legătură cu coaliția rușinii, PSD-ALDE, dar trec și astea. Pentru că urmează să vină și concluziile Comisiei de la Veneția, și pentru că timpul de libertate a infractorului Liviu Dragnea se apropie de sfârșit, modificările legislației cu referire la Justiție se vor corecta în acord cu nevoile societății.

Niciun comentariu: