luni, 31 iulie 2017
Epurarea Armatei Române, a MAI și a altor structuri speciale a devenit un obiectiv politic
O acțiune premeditată. Așa o calific. Epurarea corpului de cadre al Armatei, al structurilor de forță și intervenție ale MAI, al structurilor speciale de protecție în domeniul informațiilor a dus, deja, și va duce în continuare la slăbirea gravă a capacității acestor forțe de a asigura independența, suveranitatea, unitatea și indivizibilitatea statului român. Place sau nu unora sau altora, acestea sunt forțele care asigură „puterea” statului român. Pe lângă mai vechea metodă de „infestare” a acestor structuri cu persoane susținute politic (sinecuri politice care au dus la ciudățenii în care șoferi, cameramani, ospătari și alții au devenit „ofițeri” exact în structurile superioare ale instituțiilor, acolo unde se planificau strategiile și se redactau documentele specifice acestora !), acum s-a trecu la metoda folosită și de sinistrul Traian Băsescu în 2009-2011 lovire a veniturilor lor pe timpul activității dar în special al veniturilor din viitorul celor care au ales să servească țara în aceste structuri renunțând (conștient !) la multe drepturi și libertăți civile la care restul populației nu are opreliști.
Nu cred că Lia Olguța Vasilescu acționează de capul ei. Nu pot crede că o persoană ca această Vasilescu are atâta putere încât să determine o schimbare de această anvergură care are ca efect distrugerea temeliei forțelor armate ale României, a temeliei forțelor de ordine publică din MAI, a temeliei structurilor de informații care asigură securitatea țării. Pentru că temelia tuturor acestor forțe o constituie personalul ! Personalul înalt calificat pentru care România a avut și are programe speciale de instruire și perfecționare. Este inadmisibil ca după ce îi califici și îi aduci la un nivel de egalitate cu personalul din cele mai moderne state ale lumii să le arăți ușa, să îi declari „dușmani ai poporului” pentru că au salarii mai mari ca alți salariați bugetari și să îi determini să plece din sistem ! Iar indivizii care pun semnul de egalitate între specialiștii de înaltă calificare din aceste structuri și corpul profesoral sau primarii de localități ar face bine să tacă. Cu acei primari și profesori sau medici sau ce mai vreți voi nu asigurați independența, suveranitatea, unitatea și indivizibilitatea teritoriului național ! Pentru că aceste stări ale unui stat cer, la un moment dat, mai mult decât niște ore lucrate în plus. Cer viață, cer sânge, cer familii îndurerate.
Care este scopul acestor acțiuni politice ? Țuțuianu vine și ne declară că dotarea Armatei este obiectiv național, că ne dă mai multă siguranță etc. iar alături, Lia Olguța Vasilescu și infractorul Liviu Dragnea vin și asigură epurarea Armatei, a structurilor militare și polițienești din MAI dar și a militarilor din serviciile speciale. Nu mai avem nevoie de personal ? Nu mai avem nevoie de state majore performante ? Nu mai avem nevoie de specialiști în MAI sau în SRI, SIE etc. ?
Iar slăbirea Armatei (prin epurarea personalului calificat !), a serviciilor de informații și al structurilor de forță ale MAI are loc în condițiile în care România este exact în mijlocul unor stări internaționale foarte complicate. O urmări PSD și ALDE ceva ?
Deputatul liberal Ovidiu Raețchi (președintele comisiei PNL pentru apărare și siguranță națională !) are mai multe intervenții pe Facebook, dar și prin comunicate de presă, cu referire la evenimentele ciudate ale puterii PSD-ALDE. Preiau una de pe Facebook.
„Pentru a înțelege ce se întâmplă în aceste zile cu siguranța națională a României (pentru că aceasta e tema reală!), o recapitulare:
1. PSD decide sa modifice pensiile militarilor. Ca strategie de lucru, partidul lui Dragnea optează pentru păstrarea unui secret total, nu pentru negocieri cu cei direct vizați. Vor aplica politica faptului împlinit, neoferindu-le celor din sistemul de apărare dreptul să se exprime.
2. Doar că, ce sa vezi, PSD trișează. Anumiți oameni - probabil apropiați lor, poate din jurul miniștrilor - sunt avertizați să iasă repede la pensie, pentru a beneficia de vechiul regim de pensionare.
3. Informația nu mai poate fi controlată. Zvonul circula insistent si apar brusc sute de dosare de pensionare care îl confirmă. Fenomenul capătă proporții: sunt așteptate mii de pensionari. Pentru sănătatea Armatei e un dezastru, fiind pierdut peste noapte un întreg eșalon de conducere pregătit ani de zile pentru o carieră mult mai lungă.
4. Începe haosul de comunicare cu care PSD ne-a obișnuit: unii neagă zvonurile, alții admit unele măsuri.
5. Ca să iasă din încercuire, PSD aplică o diversiune: nu mai e vorba de pensiile militarilor (care sunt ocupaționale), ci de cele speciale. Soldații sunt amestecați cu parlamentarii - desi nu exista nicio legătură între ei. Apar statistici cu sumele mari pe care le câștigă magistrații militari, desi aceștia beneficiază cumulativ de avantajele celor din sistemul de Justiție. Armata Română a devenit, pur și simplu, o țintă de campanie negativă.
6. În tot acest timp, relațiile dintre Rusia și SUA devin tot mai complicate, iar un înalt oficial de la Kremlin amenință direct Romania.
7. Nu, nu despre pensii speciale este toată această dezbatere. Nu apară nimeni privilegii absurde - care tot invenții pesediste sunt. Tema cu care suntem confruntați, de fapt, e modul în care PSD gestionează o problema atât de serioasă, într-un moment atât de delicat. Asa cum au procedat cu programul de guvernare, cu impozitul pe cifra de afaceri, cu taxa de solidaritate, cu supra-impozitarea contractelor part-time. Au provocat o hemoragie de personal in Armată prin modul în care au ascuns informațiile și s-au contrazis in declarații, in loc să-și asume un plan limpede, sincer, anunțat din timp și dezbătut cu sinceritate. Iar acum apelează la un PR incorect, prin care afectează imaginea militarilor. Haosul perfect generat de PSD in abordarea oricărui subiect consistent - asta e tema acestor zile!”
În interesul cui acționează PSD alături de ALDE ? În interesul României, în nici un caz !
Etichete:
ALDE,
Armata,
conflict internațional,
Infractorul Liviu Dragnea,
Lia Olguța Vasilescu,
MAI,
Mihai Tudose,
Ovidiu Raețchi,
pensii,
PNL,
PSD,
reacție
Infractorul Dragnea decide, Parlamentul se supune, averea țării va fi administrată de alții
Infractorul Liviu Dragnea nu se mai oprește. Este pornit să facă afaceri la nivel mare. Foarte mare. Ideea este pornită de mai mult timp, a fost clocită cu prietenii săi de peste hotare iar acum suntem în faza în care, se pare că prietenii au fost de acord, zilele trecute fiind terminate „negocierile” între infractorul Liviu Dragnea și „investitori”, undeva la „adăpost” de presa română, pe o insulă greacă, din arhipelagul Cicladelor. Infractorul Liviu Dragnea fiind, oficial, în vacanță.
Parlamentarii din Camera Deputaților au fost anunțați că sinistrul lor conducător vrea o sesiune extraordinară. Precum „Zmeul” din povești, înainte de a ajunge acasă, infractorul Liviu Dragnea și-a „aruncat buzduganul” care a lovit năprasnic porțile Parlamentului din România. Veste mare și cumplită: se întoarce stăpânul și are chef de „treabă”.
Guvernul s-a pregătit exemplar. Cum-necum, a emis o cerere de urgență pentru o sesiune extraordinară a Parlamentului. Știau ei PSD-iștii ce știau ! Au găsit un motiv „lămuritor”: grija față de soarta bucureștenilor care din cauza ELCEN (băgat în insolvență) și a RADET (băgat în insolvență de sinistra Gabriela Vrânceanu Firea) au marea șansă ca la iarnă să tremure sănătos, firmele fiind în incapacitate funcțională asigurată de conducerea PSD-ALDE atât la guvernare cât și la administrarea Bucureștiului.
Au motivul de fațadă, urmează însă surpriza. Iar ea vine ca un tăvălug. O parte a presei, cea încă neinvadată de puterea PSD-ALDE, dar și politicienii din opoziție au informații care spun că treaba nu este de loc kasher/cușer. Se pare că ținta acestei acțiuni foarte, foarte grăbite, este aceea de a adopta în regim de urgență o lege care să „nască” Fondul Suveran de Investiții, cel țintit de infractorul Liviu Dragnea de mai mult timp, ținut sub obroc până când a convenit detaliile cu „prietenii” lui din străinătate. De aceea am spus că se pare că negocierile au fost finalizate de infractorul Liviu Dragnea cu prietenii lui din Israel. Bănuiesc, nu sunt sigur, că nu sunt doar din Israel, cei din Israel fiind, la rândul lor, și aliați pentru a atrage alte fonduri din altă parte. Mare lucru dacă nu sunt și fonduri de pe la est prin zonă !
Cum-necum, infractorul Liviu Dragnea face ce face și depărtează economic și comercial România de Uniunea Europeană. Eu am impresia că infractorul Liviu Dragnea este vârful de lance al unui grup anti-UE pentru că toate acțiunile lui și ale PSD plus ALDE nu sunt îndreptate către o mai mare integrare a României în spațiul economic comunitar ci către alte zone, către terțe țări care au un interes major să fie prezente cu produsele lor în spațiul Uniunii Europene. Am această senzație mai ales după ce PSD și ALDE s-au opus și încă se opun la integrarea industriei de armament și tehnică militară române în industria europeană. Construcția mașinilor de luptă ale infanteriei în colaborare cu germanii, construcția corvetelor la Galați în colaborare cu olandezii, construcția elicopterelor în colaborare cu francezii etc.
Am dubii mari cu privire la direcția în care coaliția roșie PSD-ALDE duce România. De aceea înclin să dau mult credit reacției lui Cătălin Predoiu, deputat PNL și vice-președinte al Camerei Deputaților, după ce a aflat de surprinzătoarea convocare a Parlamentului de către infractorul Liviu Dragnea după ce și-a terminat „vacanța”.
În două postări succesive pe pagina lui de Facebook, Cătălin Predoiu pune cu insistență niște întrebări care dau mult de gândit:
„L.Dragnea convoacă Parlamentul în sesiune extraordinară. Tudose a anunțat că ar fi vorba de o lege privind fuzionarea ELCEN cu RADET.
Înclin să cred că poate fi vorba și de ceva mai serios ținut deocamdată în secret. De aceea, îl întreb public pe L.Dragnea câteva lucruri:
Intenționează să propună un proiect de lege privind crearea Fondului Suveran de Investiții acum în sesiunea extraordinara?
A avut discuții pe această temă, recent, în Grecia?
Daca da, cu cine a avut acele discuții și ce a hotărât să facă în urma lor?
Este adevarat ca a avut discuții și pe teme de Justiție și ce a hotărât în urma lor?
În Fondul Suveran ar urma să intre, conform declarațiilor anterioare ale lui L.Dragnea, acțiuni ale statului la cele mai profitabile societăți de stat.
Publicul din România, cetățenii români, au dreptul să afle răspunsurile la aceste întrebări.”
„Dacã e adevãrat cã L. Dragnea intenţioneazã sã treacã prin Parlament legea Fondului Suveran de Investiţii în sesiunea extraordinarã, îi cer sã renunţe la acest plan.
Motive:
1) Ar fi un subiect mult prea important pentru a fi discutat atât de rapid;
2) Trebuie dezbătut public, o cere Legea privind tehnica legislativã;
3) E nevoie de studiu de impact, o cere aceeași lege;
4) Deputații și senatorii trebuie sã o dezbată atent īn comisiile parlamentare;
5) Trebuie pusã în acord cu legislația UE;
6) Trebuie informați acționarii minoritari din companii;
7) Trebuie consultat Oficiul Concurenţei.
Înființarea acestui fond echivalează cu o privatizare īn bloc a tot ce-a mai rămas profitabil īn portofoliul Guvernului, cui transferãm pe cale ocolitã averea statului?
Poate ne raspunde L. Dragnea.
Și "încã o īntrebare" pentru L.Dragnea, dublã: este adevãrat cã acest subiect a fost discutat recent cu entități private străine într-o insulã din arhipelagul Cicladelor? Întreb, deocamdată.
Pentru dl. Grindeanu: e adevărat cã aţi fost presat de L. Dragnea sã adoptaţi OUG pentru înființarea Fondului Suveran de Investiții, refuzul dvs. fiind adevăratul motiv al demiterii din funcția de prim-ministru?! Răspundeți, domnule Grindeanu, nu vã dați "pe dupã piersic"!
Dragi români, Fondul Suveran de Investiții este "afacerea deceniului" īn România, în joc sunt active de o valoare imensã și profituri viitoare greu de estimat! E vorba de controlul unei bune părți din economia naționalã! Aveți dreptul sã știți cui vor fi transferate societățile statului, pentru cã fondul va fi probabil majoritar de stat, de ochii lumii, dar managementul lui va fi privat. De aceea, totul trebuie făcut cu maximã transparenţã și legalitate. Cinstit!”
Ce fel de „uniune” urmărește infractorul Liviu Dragnea ? Cui face servicii infractorul Liviu Dragnea folosind România ? Ce folos are România din „afacerile” infractorului Liviu Dragnea ? Și, ca să fie tacâmul complet, cum poate justifica după aceste acțiuni cu israelienii (probabil și cu alții !) grija PSD-ALDE pentru „capitalul românesc” și oamenii de afaceri români ?
O știre care ajută, este la „cursdeguvernare” unde vedem că infractorul Liviu Dragnea a fost în Israel pe 13 iulie 2017, acolo a vorbit despre „atragerea capitalului israelian la Fondul Suveran de Investiții” dar și către industria de apărare iar la sfârșitul lui iulie 2017 aflăm că și-a terminat concediul și hodoronc-tronc cere o convocare a Parlamentului !
Parlamentarii din Camera Deputaților au fost anunțați că sinistrul lor conducător vrea o sesiune extraordinară. Precum „Zmeul” din povești, înainte de a ajunge acasă, infractorul Liviu Dragnea și-a „aruncat buzduganul” care a lovit năprasnic porțile Parlamentului din România. Veste mare și cumplită: se întoarce stăpânul și are chef de „treabă”.
Guvernul s-a pregătit exemplar. Cum-necum, a emis o cerere de urgență pentru o sesiune extraordinară a Parlamentului. Știau ei PSD-iștii ce știau ! Au găsit un motiv „lămuritor”: grija față de soarta bucureștenilor care din cauza ELCEN (băgat în insolvență) și a RADET (băgat în insolvență de sinistra Gabriela Vrânceanu Firea) au marea șansă ca la iarnă să tremure sănătos, firmele fiind în incapacitate funcțională asigurată de conducerea PSD-ALDE atât la guvernare cât și la administrarea Bucureștiului.
Au motivul de fațadă, urmează însă surpriza. Iar ea vine ca un tăvălug. O parte a presei, cea încă neinvadată de puterea PSD-ALDE, dar și politicienii din opoziție au informații care spun că treaba nu este de loc kasher/cușer. Se pare că ținta acestei acțiuni foarte, foarte grăbite, este aceea de a adopta în regim de urgență o lege care să „nască” Fondul Suveran de Investiții, cel țintit de infractorul Liviu Dragnea de mai mult timp, ținut sub obroc până când a convenit detaliile cu „prietenii” lui din străinătate. De aceea am spus că se pare că negocierile au fost finalizate de infractorul Liviu Dragnea cu prietenii lui din Israel. Bănuiesc, nu sunt sigur, că nu sunt doar din Israel, cei din Israel fiind, la rândul lor, și aliați pentru a atrage alte fonduri din altă parte. Mare lucru dacă nu sunt și fonduri de pe la est prin zonă !
Cum-necum, infractorul Liviu Dragnea face ce face și depărtează economic și comercial România de Uniunea Europeană. Eu am impresia că infractorul Liviu Dragnea este vârful de lance al unui grup anti-UE pentru că toate acțiunile lui și ale PSD plus ALDE nu sunt îndreptate către o mai mare integrare a României în spațiul economic comunitar ci către alte zone, către terțe țări care au un interes major să fie prezente cu produsele lor în spațiul Uniunii Europene. Am această senzație mai ales după ce PSD și ALDE s-au opus și încă se opun la integrarea industriei de armament și tehnică militară române în industria europeană. Construcția mașinilor de luptă ale infanteriei în colaborare cu germanii, construcția corvetelor la Galați în colaborare cu olandezii, construcția elicopterelor în colaborare cu francezii etc.
Am dubii mari cu privire la direcția în care coaliția roșie PSD-ALDE duce România. De aceea înclin să dau mult credit reacției lui Cătălin Predoiu, deputat PNL și vice-președinte al Camerei Deputaților, după ce a aflat de surprinzătoarea convocare a Parlamentului de către infractorul Liviu Dragnea după ce și-a terminat „vacanța”.
În două postări succesive pe pagina lui de Facebook, Cătălin Predoiu pune cu insistență niște întrebări care dau mult de gândit:
„L.Dragnea convoacă Parlamentul în sesiune extraordinară. Tudose a anunțat că ar fi vorba de o lege privind fuzionarea ELCEN cu RADET.
Înclin să cred că poate fi vorba și de ceva mai serios ținut deocamdată în secret. De aceea, îl întreb public pe L.Dragnea câteva lucruri:
Intenționează să propună un proiect de lege privind crearea Fondului Suveran de Investiții acum în sesiunea extraordinara?
A avut discuții pe această temă, recent, în Grecia?
Daca da, cu cine a avut acele discuții și ce a hotărât să facă în urma lor?
Este adevarat ca a avut discuții și pe teme de Justiție și ce a hotărât în urma lor?
În Fondul Suveran ar urma să intre, conform declarațiilor anterioare ale lui L.Dragnea, acțiuni ale statului la cele mai profitabile societăți de stat.
Publicul din România, cetățenii români, au dreptul să afle răspunsurile la aceste întrebări.”
„Dacã e adevãrat cã L. Dragnea intenţioneazã sã treacã prin Parlament legea Fondului Suveran de Investiţii în sesiunea extraordinarã, îi cer sã renunţe la acest plan.
Motive:
1) Ar fi un subiect mult prea important pentru a fi discutat atât de rapid;
2) Trebuie dezbătut public, o cere Legea privind tehnica legislativã;
3) E nevoie de studiu de impact, o cere aceeași lege;
4) Deputații și senatorii trebuie sã o dezbată atent īn comisiile parlamentare;
5) Trebuie pusã în acord cu legislația UE;
6) Trebuie informați acționarii minoritari din companii;
7) Trebuie consultat Oficiul Concurenţei.
Înființarea acestui fond echivalează cu o privatizare īn bloc a tot ce-a mai rămas profitabil īn portofoliul Guvernului, cui transferãm pe cale ocolitã averea statului?
Poate ne raspunde L. Dragnea.
Și "încã o īntrebare" pentru L.Dragnea, dublã: este adevãrat cã acest subiect a fost discutat recent cu entități private străine într-o insulã din arhipelagul Cicladelor? Întreb, deocamdată.
Pentru dl. Grindeanu: e adevărat cã aţi fost presat de L. Dragnea sã adoptaţi OUG pentru înființarea Fondului Suveran de Investiții, refuzul dvs. fiind adevăratul motiv al demiterii din funcția de prim-ministru?! Răspundeți, domnule Grindeanu, nu vã dați "pe dupã piersic"!
Dragi români, Fondul Suveran de Investiții este "afacerea deceniului" īn România, în joc sunt active de o valoare imensã și profituri viitoare greu de estimat! E vorba de controlul unei bune părți din economia naționalã! Aveți dreptul sã știți cui vor fi transferate societățile statului, pentru cã fondul va fi probabil majoritar de stat, de ochii lumii, dar managementul lui va fi privat. De aceea, totul trebuie făcut cu maximã transparenţã și legalitate. Cinstit!”
Ce fel de „uniune” urmărește infractorul Liviu Dragnea ? Cui face servicii infractorul Liviu Dragnea folosind România ? Ce folos are România din „afacerile” infractorului Liviu Dragnea ? Și, ca să fie tacâmul complet, cum poate justifica după aceste acțiuni cu israelienii (probabil și cu alții !) grija PSD-ALDE pentru „capitalul românesc” și oamenii de afaceri români ?
O știre care ajută, este la „cursdeguvernare” unde vedem că infractorul Liviu Dragnea a fost în Israel pe 13 iulie 2017, acolo a vorbit despre „atragerea capitalului israelian la Fondul Suveran de Investiții” dar și către industria de apărare iar la sfârșitul lui iulie 2017 aflăm că și-a terminat concediul și hodoronc-tronc cere o convocare a Parlamentului !
„Am avut plăcerea de a discuta cu Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Statului Israel şi ministru al Afacerilor Externe, despre oportunităţile de a consolida cooperarea noastră prin atragerea capitalului israelian în Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, dar şi în alte sectoare ale economiei româneşti” - Liviu Dragnea pe Facebook.Bine, el în calitate de președinte al Camerei Deputaților nu ar fi avut nici o treabă cu astfel de negocieri, nici în calitate de șef al PSD, neavând aceste competențe ! Este treaba Guvernului dar, „urmaș” al lui Traian Băsescu (altă figură sinistră a politicii românești), încălcarea atributelor constituționale ale unei instituții care reprezintă una dintre puterile statului nu este un impediment când ai în Parlament o majoritate umilă, docilă, sfertodoctă !
Liberalii văd altfel România
„Vrem să oferim mai mult decât speranță generațiilor care ne urmează, vrem să oferim o bază solidă ancorată în principii identitare clare, liberal-conservatoare şi o direcţie pe termen lung, complet asumată.
Libertatea este valoarea politică centrală a doctrinei partidului nostru. Afirmăm cu tărie faptul că nu poate fi concepută libertatea politică în absența libertății economice. Separarea celor două conduce în orice sistem social și politic la anularea ambelor și deschide calea cea mai directă spre încălcarea drepturilor omului și a libertăților cetățenești.
Credem într-un sistem constituțional democratic, bazat pe principiul separării puterilor în stat și pe votul liber al cetățenilor. Dezechilibrul puterilor, slăbirea uneia sau alteia dintre instituțiile fundamentale ale statului, încălcarea principiilor transparenței în decizia și acțiunea instituțiilor publice nu pot conduce decât spre forme inacceptabile de corupție, de abuz și limitare a libertăților individuale și colective.
Libertatea politică, libertarea economică, egalitatea de șanse și libertatea fiecărui cetățean de a acționa pentru împlinirea idealurilor sale sunt temelia progresului într-o societate modernă. În absența lor nu este posibilă dezvoltarea, în consecință nu poate fi garantată securitatea fiecărei persoane în parte și a societății în ansamblul său.
Partidul Național Liberal trebuie să afirme și să acționeze constant pentru apărarea și realizarea acestor principii. Scopul nostru este de a transforma România într-o țară în care cetățenii își pot împlini potențialul, în care le sunt respectate și răsplătite creativitatea, munca, responsabilitatea.”
Sursa: Programul politic al PNL pentru perioada 2017-2021. Imagine preluată de la prietenul Dumitru Dima.
sâmbătă, 29 iulie 2017
Infractorul Liviu Dragnea „guvernează” după ureche
De când a ajuns infractorul Liviu Dragnea la conducerea PSD, de când a pus mâna PSD pe putere, cu sprijinul absolut al indivizilor care nu s-au prezentat la votul din 2016 în care s-a hotărât cine să conducă țara pentru următorii 4 ani, avem numai „bombe” în organizarea țării. Ce-i trece individului prin cap, PSD și „apendicita” ALDE încearcă să pună în aplicare.
Cu actualul prim-ministru, Tudose, suntem anunțați că nu se mai aplică „x” schemă din „programul de guvernare”, că se amână schema „y”, că se reface schema „z”. O mai mare harababură nu a fost în România.
La „cursdeguvernare” există o analiză a Mihaelei Mitroi de la PwC România pe subiectul „trecerii contribuțiilor sociale de la angajator la angajat”.
Aplicând această „schemă”, România ar deveni singura țară din spațiul Uniunii Europene care lasă contribuțiile sociale exclusiv în sarcina angajatului !
Cine sunt cei care au cele mai mari datorii la bugetul centralizat al statului ? Instituțiile statului, întreprinderile cu capital de stat sau majoritar de stat. Bugetul asigurărilor sociale este cel mai văduvit. Toate întreprinderile statului sunt datoare la bugetul de stat ! Toate au fost sub controlul partidelor politice aflate temporar la putere. Situațiile date an de an privind marii datornici au în frunte cu miliarde și miliarde de euro datorii la bugetul consolidat al statului aceste întreprinderi.
Ce face PSD și ALDE acum, cu sprijinul politic al UDMR ? Le salvează pentru viitor. Nu este exclus să asistăm la o altă „iertare de datorii”, la o altă ștergere a acestora printr-un act normativ ulterior.
Această „găselniță” a infractorului Liviu Dragnea scutește persoanele juridice de la obligația de a susține direct societatea prin propria contribuție la bunăstarea acesteia. Culmea, în lumea dezvoltată din vestul Europei, situația este cu totul și cu totul alta.
Cu actualul prim-ministru, Tudose, suntem anunțați că nu se mai aplică „x” schemă din „programul de guvernare”, că se amână schema „y”, că se reface schema „z”. O mai mare harababură nu a fost în România.
La „cursdeguvernare” există o analiză a Mihaelei Mitroi de la PwC România pe subiectul „trecerii contribuțiilor sociale de la angajator la angajat”.
Aplicând această „schemă”, România ar deveni singura țară din spațiul Uniunii Europene care lasă contribuțiile sociale exclusiv în sarcina angajatului !
„România ar deveni astfel singura ţară din Uniunea Europeană care lasă contribuţiile sociale exclusiv în sarcina angajaţilor. Acest sistem nu se aplică în niciun alt Stat Membru pentru că implicarea angajatorului în plata contribuţiilor a avut ca scop, încă de la începuturile introducerii acestora, susținerea anumitor categorii de persoane care beneficiază de ajutor social fără însă a contribui la sistem (ex. elevi, studenti, pensionari care beneficiază de asigurarea socială de sănătate fără plata contribuției)” - Mihaela MitroiIdeea infractorului Dragnea are o bubă. Angajatorii sunt păsuiți de la contribuția socială, de la participarea la viața societății. Eu așa văd problema, pe lângă ce văd, sub aspect tehnic, economiștii. Practic, infractorul Liviu Dragnea trece în sarcina cetățenilor care au un loc de muncă sau obțin un venit susținerea întregului sistem al contribuțiilor sociale. Este mai mult decât evident că efortul maxim va cădea în spatele angajaților bugetari pentru că o altă observație a specialistei Mihaela Mitroi (Liderul Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică, PwC România) ne arată că mediul privat nu va răspunde cu același entuziasm cererii puterii administrative.
„Poate că cei mai mulți dintre angajatori vor înțelege să acopere acest cost suplimentar care va reveni angajaților, prin creșterea salariilor, însă nu este obligatoriu ca acest lucru să se întâmple în toate cazurile. Astfel, pot apărea situații în care angajații vor avea un salariu net mai mic decât în prezent cu circa 22%. Pe de altă parte, aceste efecte vor fi parțial contrabalansate de reducerea impozitului pe venit, de la 16% la 10%”Ajungem aproape de adevăr dacă suntem atenți.
Cine sunt cei care au cele mai mari datorii la bugetul centralizat al statului ? Instituțiile statului, întreprinderile cu capital de stat sau majoritar de stat. Bugetul asigurărilor sociale este cel mai văduvit. Toate întreprinderile statului sunt datoare la bugetul de stat ! Toate au fost sub controlul partidelor politice aflate temporar la putere. Situațiile date an de an privind marii datornici au în frunte cu miliarde și miliarde de euro datorii la bugetul consolidat al statului aceste întreprinderi.
Ce face PSD și ALDE acum, cu sprijinul politic al UDMR ? Le salvează pentru viitor. Nu este exclus să asistăm la o altă „iertare de datorii”, la o altă ștergere a acestora printr-un act normativ ulterior.
Această „găselniță” a infractorului Liviu Dragnea scutește persoanele juridice de la obligația de a susține direct societatea prin propria contribuție la bunăstarea acesteia. Culmea, în lumea dezvoltată din vestul Europei, situația este cu totul și cu totul alta.
„Potrivit calculelor PwC, media contribuţiilor sociale suportate de angajator în statele UE este de 23,57%, pe când media contribuțiilor angajaților este de doar 13,35%. Iată deci, afirmă PwC, că ”Executivul doreşte să crească nivelul contribuției angajaților în România la aproape de 3 ori media europeană şi să elimine contribuția angajatorului.”Cine or fi cei care îi dau infractorului Dragnea astfel de idei ? Este evident că România este într-un deficit crunt de personal, peste 3 mil din cei care ar putea produce în România sunt plecați în alte țări pentru a câștiga mai bine, pentru a trăi împreună cu familiile lor în condiții mai bune, pentru a avea un viitor pe măsura eforturilor depuse de ei și soții lor în școli și facultăți. După ce că nu avem suficientă forță de muncă să o încarci cu sarcina de a susține întregul sistem de asigurări sociale de stat este mai mult decât o crimă.
marți, 25 iulie 2017
De la date brute la cele prelucrate. De la impresie la realitate
Fac o continuare la articolul de ieri. Am mai scormonit pe domnul „Google” să văd niște cifre. Ale populației din diferite localități. Nu am mers mai mult, m-am mulțumit cu date generale, relativ exacte (culegerea lor s-a făcut cu niște ani în urmă, nu cu mulți !).
Am plecat de la o curiozitate. Orașul Voluntari, din Ilfov, cu o populație de 43.000 de locuitori unde evidențele Facebook ne spun că există 93.000 de conturi ! Cu 50.000 de conturi mai multe decât numărul locuitorilor. Iar dacă ne uităm la numărul locuitorilor și îi aplicăm „sfânta treime”, în mod normal nu ar fi trebuit să aibă mai mult de 15-20.000 de conturi pe Facebook. Doar nu or avea conturi pe rețeaua de socializare moșnegii, babele, și sugarii ! Ce naiba !
De aceea mi-am propus să fac un tabel, de data asta cu unele completări după scormonirea internetului.
București: 1.760.660 conturi la o populație statistică de 1.883.425 locuitori în 2011. Aproape omul și contul pe Facebook !
Cluj Napoca: 300.000 conturi la 303.047 locuitori. Și clujenii sunt tari dar ca voluntărienii, ba !
Iași: 290.200 conturi la 318.871 locuitori. Se pare că ieșenii au lăsat sugarii să se bucure de copilărie.
Timișoara: 290.000 conturi la 306.462 locuitori. Acceptabil. Și ei au grijă de copii.
Constanța: 202.990 conturi la 297.503 locuitori. Alo, bre ! Ce este acolo ? Slab, slab, mișcarea cam slabă.
Craiova: 200.810 conturi la 293.567 locuitori. Alții slabi.
Brașov: 180.090 conturi la 275.514 locuitori. Slab.
Bomboana de pe tort.
Voluntari, Ilfov: 93.000 conturi la 43.000 locuitori. Sub „domnitorul” Florentin Pandele, soțul „stăpânei” Bucureștiului, Gabriela Vrânceanu Firea, orașul „a evoluat” exploziv. Oare ce naiba o fi acolo ? Ce fac locuitorii cu atâtea conturi de Facebook ?
Cei ce își fac calcule privind numărul de utilizatori pe Facebook la care să apeleze politic ar trebui să aprofundeze niște analize. Să țină seama, obligatoriu, la faptul că peste tot sunt în fața conturilor multiple și chiar a conturilor false. Iar Bucureștiul și Voluntarii de Ilfov sunt cele mai bune exemple. Și în țară sunt, dar nu atât de multe.
Cred că la Voluntari este o „firmă politică” de fapt, este un loc de unde ajunge comanda politică și de unde pleacă atacul pe facebook. Mă gândesc la faptul că atacul la contul lui Ludovic Orban a plecat de aici, de la cele aproape 70.000 de conturi duble, triple sau false care sunt în Voluntari ! Nu este exclus ca și în alte localități din țară să fie „anexe” ale firmei din Voluntari !
Eu mă opresc. Ceilalți, care au un interes, pot continua pentru localitatea de care sunt interesați. Nu strică să știi ce ai „alături”.
Am plecat de la o curiozitate. Orașul Voluntari, din Ilfov, cu o populație de 43.000 de locuitori unde evidențele Facebook ne spun că există 93.000 de conturi ! Cu 50.000 de conturi mai multe decât numărul locuitorilor. Iar dacă ne uităm la numărul locuitorilor și îi aplicăm „sfânta treime”, în mod normal nu ar fi trebuit să aibă mai mult de 15-20.000 de conturi pe Facebook. Doar nu or avea conturi pe rețeaua de socializare moșnegii, babele, și sugarii ! Ce naiba !
De aceea mi-am propus să fac un tabel, de data asta cu unele completări după scormonirea internetului.
București: 1.760.660 conturi la o populație statistică de 1.883.425 locuitori în 2011. Aproape omul și contul pe Facebook !
Cluj Napoca: 300.000 conturi la 303.047 locuitori. Și clujenii sunt tari dar ca voluntărienii, ba !
Iași: 290.200 conturi la 318.871 locuitori. Se pare că ieșenii au lăsat sugarii să se bucure de copilărie.
Timișoara: 290.000 conturi la 306.462 locuitori. Acceptabil. Și ei au grijă de copii.
Constanța: 202.990 conturi la 297.503 locuitori. Alo, bre ! Ce este acolo ? Slab, slab, mișcarea cam slabă.
Craiova: 200.810 conturi la 293.567 locuitori. Alții slabi.
Brașov: 180.090 conturi la 275.514 locuitori. Slab.
Bomboana de pe tort.
Voluntari, Ilfov: 93.000 conturi la 43.000 locuitori. Sub „domnitorul” Florentin Pandele, soțul „stăpânei” Bucureștiului, Gabriela Vrânceanu Firea, orașul „a evoluat” exploziv. Oare ce naiba o fi acolo ? Ce fac locuitorii cu atâtea conturi de Facebook ?
Cei ce își fac calcule privind numărul de utilizatori pe Facebook la care să apeleze politic ar trebui să aprofundeze niște analize. Să țină seama, obligatoriu, la faptul că peste tot sunt în fața conturilor multiple și chiar a conturilor false. Iar Bucureștiul și Voluntarii de Ilfov sunt cele mai bune exemple. Și în țară sunt, dar nu atât de multe.
Cred că la Voluntari este o „firmă politică” de fapt, este un loc de unde ajunge comanda politică și de unde pleacă atacul pe facebook. Mă gândesc la faptul că atacul la contul lui Ludovic Orban a plecat de aici, de la cele aproape 70.000 de conturi duble, triple sau false care sunt în Voluntari ! Nu este exclus ca și în alte localități din țară să fie „anexe” ale firmei din Voluntari !
Eu mă opresc. Ceilalți, care au un interes, pot continua pentru localitatea de care sunt interesați. Nu strică să știi ce ai „alături”.
Unii se simt bine când își denigrează țara. Se simt „superiori” ...
Aici sunt de lămurit mai multe lucruri. Este vorba despre cazul „activistei” Nalan Oral, din Turcia, care s-a refugiat în Belgia și a obținut un „azil politic”. În Turcia a fost condamnată la 30 de ani de închisoare pentru apartenență la o organizație teroristă.
Nu este treaba României nici cu privire la procesul și condamnarea „teroristei” în Turcia, nici cu privire la statutul ei de refugiat din Belgia. Nu este treaba României până în momentul în care „activista/terorista” intră în contact cu legea din România. Iar la contactul cu legea din România, situația nu era în favoarea „activistei” din Belgia sau a „teroristei” din Turcia.
La controlul de frontieră, polițistul de frontieră a constatat că pe numele lui Nalan Oral există un mandat internațional de arestare emis de Interpol. Potrivit reglementărilor internaționale în vigoare, polițiștii de frontieră au reținut persoana urmărită internațional și au predat-o procurorilor. Iar aceștia au continuat procedura internațională prezentând-o instanței de judecată competente.
M-am uitat la mai multe surse. Agerpres, Mediafax, Digi24, CriticArad. Doar la CriticArad am găsit și „cauza harababurii”. Există niște informații în toate textele dar sunt viciate de „povești lacrimogene”.
Pentru clarificarea problemei, se cuvine a fi atenți la ce spune legea și ce fac autoritățile nu la preluarea fără discernământ a poveștilor și speculațiilor denigratoare.
La momentul trecerii frontierei din spațiul Schengen (din Ungaria !) în România, potrivit noilor reglementări europene în materie (!), s-a procedat la verificarea prin sondaj a persoanelor. Verificarea bazelor de date cu semnalări europene sau internaționale este obligatorie. Nalan Oral era în baza de date Interpol. Punct ! Poliția de frontieră a respectat strict procedurile tratatului internațional și ale legilor europene. Procurorul la rândul lui, în fața mandatului Interpol, a procedat în consecință, la fel și instanța de judecată competentă. Să nu uităm că suntem la data de 07.07.2017 !
Având un document belgian, autoritățile belgiene au fost informate de situație la fel ca autoritățile din Turcia. În imaginea de mai sus apare un „Atestat” al autorităților belgiene care stipulează că numita Nalal Oral beneficiază de statutul de refugiat în concordanță cu prevederile Convenției de la Geneva din 1951 și a Protocolului adițional corespunzător. Nu îl avea pe data de 07.07.2017 când s-a prezentat la punctul de trecere al frontierei ! A fost eliberat abia pe 10.07.2017 ! De aceea, declarația inadmisibilă a avocatului ei este o mare porcărie !
S-a încercat introducerea în cauză a UNHCR din România și din Belgia. Cele două instituții au declinat interesul. Nu se implică în cauze particulare. Nici nu aveau cum, aici fiind vorba despre proceduri reglementate de un tratat internațional.
Procurorul și-a retras cererea de arestare preventivă abia după ce Interpol a radiat mandatul internațional de arestare a numitei Nalal Oral !
Nu cred că a fost o cerere din partea României, România nu este parte în această cauză. Bănuiesc că a fost o cerere din partea Belgiei ! Iar dacă a fost așa, cineva fie nu și-a făcut treaba fie cineva nu trebuia să părăsească teritoriul Belgiei până la obținerea cetățeniei !
Fiind eliminată cauza intervenției autorităților de stat române, este posibil ca cererea Turciei să nu fie satisfăcută favorabil. Există, în contrapondere, autoritatea Belgiei care i-a acordat statutul de refugiat iar România va acorda prioritate acestui statut.
Nu îmi plac cei care își denigrează țara. Nu spun că este treaba lor, este și treaba mea pentru că eu trăiesc în această țară și nu am de gând să accept să fie făcut albie de porci împreună cu restul celorlalți concetățeni pentru că unii vor mai multă vizibilitate și „apreciere” pentru tăria cu care își înjură țara !
Oare jocul cui îl fac aceste persoane ?
Hopa ! PNL dat ca exemplu pentru PSD ... Adrian Năstase
Iau știrea de la Agerpres. Bine-bine, Agerpres pune în titlu ca problemă principală recomandarea lui Adrian Năstase ca președintele PSD, infractorul Liviu Dragnea, să participe la ședințele BPN ale PSD (infractorul a convocat ședința BPN, după mult-mult timp însă a tulit-o în vacanță sau după afaceri).
Am mers la blogul lui Năstase să văd de unde au luat cei de la Agerpres știrea. Titlul pe blog - „În sfârșit” - arată însă că Adrian Năstase apreciază ce a făcut PNL (înființarea comisiilor departamentale), referirea la reluarea ședințelor BPN PSD este marginală. O observație, acolo.
Adrian Năstase o spune cu năduf. Ce a dorit el pentru PSD și ce a ieșit !
Cât privește „năduful”, am și eu unul. Mare. La PNL, comisiile existente în toate actele statutare au fost „adormite” din cauza liderilor care s-au perindat la conducere și care au considerat că partidul trebuie să se mulțumească cu ce au ei în tărtăcuță, ce au membrii sau simpatizanții partidului în căp'șor fiind de interes doar așa, de ochii lumii. Și așa de bune au fost ideile că s-a ajuns pe marginea prăpastiei. Și cu selecția oamenilor și cu politicile publice. De aceea s-a apelat la catastrofala idee de atragere a „personalităților publice” și punerea lor pe listele parlamentare, guvernamentale, locale etc. De aceea s-a ajuns la solicitările de „reformă” a resursei umane în PNL, pentru că acei lideri au ascuns lumii pe liberali ! De aia s-a ajuns la „importuri doctrinare”, unele total aiurea puse față'n față cu liberalismul ! Este bine să părăsim proastele obiceiuri și să recunoaștem că avem de unde aduce în față liderii de mâine. Sunt în organizațiile locale. Și pentru că excepțiile întăresc regula, avem primari de comune și orașe, consilieri locali și parlamentari care pot, oricând, să fie lideri naționali într-un domeniu sau altul. Vorba aia, are balta pește, dar trebuie să știi să pescuiești !
Să revin la oile articolului. Adrian Năstase nu are dragoste de PNL. Îl laudă de năduf.
Încă o observație. De la alegerea lui Ludovic Orban ca președinte al partidului, PSD a trecut la o altă fază politică: codul portocaliu de pericol ! Aroganța manifestată până în mai zilele trecute a lăsat locul unui „dialog peste fileu”. De la aroganța netrebnică a lui Ponta - „mai există PNL ?” -, la poziții politice cu luarea în considerare a pozițiilor exprimate de PNL este o cale pe care PSD o parcurge. Cine știe, poate că vom citi o postare a lui Năstase în care se bucură că și PSD l-a ascultat !
Am mers la blogul lui Năstase să văd de unde au luat cei de la Agerpres știrea. Titlul pe blog - „În sfârșit” - arată însă că Adrian Năstase apreciază ce a făcut PNL (înființarea comisiilor departamentale), referirea la reluarea ședințelor BPN PSD este marginală. O observație, acolo.
„In sfârsit, insistenta mea privitoare la nevoia departamentelor la partid a dat rezultate. E adevărat, nu la PSD ci la PNL. Departamentele (comisiile) formate de liderii liberali vor monitoriza guvernul, se vor ocupa de selectia cadrelor si vor pregati viitorul program de guvernare. Practic, cele trei functii pe care le aveau si departamentele PSD, atunci cand functionau. Si in opozitie dar si in perioadele de guvernare, evident, atunci, cu obiective modificate.”Acum, ca să fiu sincer, mă amuză ideea că la insistența lui, a lui Adrian Năstase, PNL s-a hotărât să reînființeze comisiile de specialitate departamentale (aflate ani de zile într-o cumplită formalitate). Mă amuză și critica directă la adresa PSD. Și da, pe timpul cât el conducea PSD aveau aceste comisii. Le avea și PNL, chiar funcționau !
Adrian Năstase o spune cu năduf. Ce a dorit el pentru PSD și ce a ieșit !
Cât privește „năduful”, am și eu unul. Mare. La PNL, comisiile existente în toate actele statutare au fost „adormite” din cauza liderilor care s-au perindat la conducere și care au considerat că partidul trebuie să se mulțumească cu ce au ei în tărtăcuță, ce au membrii sau simpatizanții partidului în căp'șor fiind de interes doar așa, de ochii lumii. Și așa de bune au fost ideile că s-a ajuns pe marginea prăpastiei. Și cu selecția oamenilor și cu politicile publice. De aceea s-a apelat la catastrofala idee de atragere a „personalităților publice” și punerea lor pe listele parlamentare, guvernamentale, locale etc. De aceea s-a ajuns la solicitările de „reformă” a resursei umane în PNL, pentru că acei lideri au ascuns lumii pe liberali ! De aia s-a ajuns la „importuri doctrinare”, unele total aiurea puse față'n față cu liberalismul ! Este bine să părăsim proastele obiceiuri și să recunoaștem că avem de unde aduce în față liderii de mâine. Sunt în organizațiile locale. Și pentru că excepțiile întăresc regula, avem primari de comune și orașe, consilieri locali și parlamentari care pot, oricând, să fie lideri naționali într-un domeniu sau altul. Vorba aia, are balta pește, dar trebuie să știi să pescuiești !
Să revin la oile articolului. Adrian Năstase nu are dragoste de PNL. Îl laudă de năduf.
Încă o observație. De la alegerea lui Ludovic Orban ca președinte al partidului, PSD a trecut la o altă fază politică: codul portocaliu de pericol ! Aroganța manifestată până în mai zilele trecute a lăsat locul unui „dialog peste fileu”. De la aroganța netrebnică a lui Ponta - „mai există PNL ?” -, la poziții politice cu luarea în considerare a pozițiilor exprimate de PNL este o cale pe care PSD o parcurge. Cine știe, poate că vom citi o postare a lui Năstase în care se bucură că și PSD l-a ascultat !
luni, 24 iulie 2017
Facebook în România. Unii sunt mai ... iar alții nici nu sunt
Este interesant să mai vedem și cum stăm noi, cei din România, cu rețelele de socializare. Suntem cei mai tari la viteză, la acoperire, la ce vrea românul, dar ... ce să vezi, Facebook a penetrat doar la 44,44% din populația România, la internauți penetrarea este 85,44% iar cu toții suntem 9.600.000 de FB-iști.
La Agerpres am găsit „informația” iar ei au preluat-o și tratat-o jurnalistic de la „facebrands” - aici și aici.
Am „șterpelit” o listă cu situația facebook-iștilor pe localități. Cât aveau și ei. Nu bag de la mine.
Este interesant de urmărit de cei care se ocupă cu studiile sociologice, în special este utilă lista dar și datele oferite de „facebrands” privind populația „facebook-sistă”.
Gata ! Nu mai comentez că dau idei.
Oras Utilizatori Procent
Bucharest 1.760.660 19%
Cluj-Napoca 300.000 3.24%
Iasi 290.200 3.13%
Timisoara 290.000 3.13%
Constanta 202.990 2.19%
Craiova 200.810 2.17%
Brasov 180.090 1.94%
Galati 170.200 1.84%
Ploiești 140.000 1.51%
Oradea 137.200 1.48%
Arad 120.360 1.3%
Bacau 120.040 1.3%
Sibiu 110.200 1.19%
Pitești 110.000 1.19%
Braila 101.140 1.09%
Targu-Mures 97.230 1.05%
Voluntari 93.000 1%
Baia Mare 90.000 0.97%
Buzau 78.090 0.84%
Suceava 74.120 0.8%
Botosani 74.050 0.8%
Râmnicu ... 72.700 0.78%
Satu Mare 70.500 0.76%
Târgu Jiu 63.260 0.68%
Piatra Neamt 56.000 0.6%
Targoviste 55.000 0.59%
Focsani 55.000 0.59%
Drobeta-T... 54.000 0.58%
Bistrița 52.000 0.56%
Tulcea 50.000 0.54%
Slatina 48.000 0.52%
Alba Iulia 45.000 0.49%
Vaslui 42.000 0.45%
Reșița 40.000 0.43%
Deva 39.000 0.42%
Calarasi 38.000 0.41%
Giurgiu 35.150 0.38%
Roman 34.000 0.37%
Zalău 34.000 0.37%
Barlad 34.000 0.37%
Sfantu... 29.540 0.32%
Hunedoara 29.000 0.31%
Alexandria 28.000 0.3%
Slobozia 27.570 0.3%
Turda 25.000 0.27%
Miercurea... 24.100 0.26%
Medias 24.000 0.26%
Popesti-L... 24.000 0.26%
Mangalia 24.000 0.26%
Lugoj 24.000 0.26%
Tecuci 23.000 0.25%
Onesti 23.000 0.25%
Sighetu... 22.000 0.24%
Petrosani 21.000 0.23%
Câmpulung 21.000 0.23%
Campina 21.000 0.23%
Odorheiu... 20.300 0.22%
Navodari 20.000 0.22%
Mioveni 20.000 0.22%
Caracal 20.000 0.22%
Curtea De... 19.000 0.21%
Dej 19.000 0.21%
Medgidia 18.000 0.19%
Reghin 17.770 0.19%
Ramnicu... 17.100 0.18%
Caransebeș 17.000 0.18%
Pascani 17.000 0.18%
Bragadiru 15.000 0.16%
Sighisoara 15.000 0.16%
Falticeni 15.000 0.16%
Floresti 15.000 0.16%
Draguseni 15.000 0.16%
Chiajna 14.500 0.16%
Fagaras 14.000 0.15%
Pantelimon 14.000 0.15%
Carei 13.350 0.14%
Rosiorii... 13.110 0.14%
Târgu... 13.000 0.14%
Radauti 13.000 0.14%
Sebes 12.000 0.13%
Vulcan 12.000 0.13%
Motru 12.000 0.13%
Husi 12.000 0.13%
Fetesti 12.000 0.13%
Otopeni 12.000 0.13%
Buftea 11.000 0.12%
Lupeni 11.000 0.12%
Gherla 11.000 0.12%
Orastie 11.000 0.12%
Dragasani 11.000 0.12%
Dorohoi 11.000 0.12%
Codlea 11.000 0.12%
Petrila 11.000 0.12%
Câmpia... 11.000 0.12%
La Agerpres am găsit „informația” iar ei au preluat-o și tratat-o jurnalistic de la „facebrands” - aici și aici.
Am „șterpelit” o listă cu situația facebook-iștilor pe localități. Cât aveau și ei. Nu bag de la mine.
Este interesant de urmărit de cei care se ocupă cu studiile sociologice, în special este utilă lista dar și datele oferite de „facebrands” privind populația „facebook-sistă”.
Gata ! Nu mai comentez că dau idei.
Oras Utilizatori Procent
Bucharest 1.760.660 19%
Cluj-Napoca 300.000 3.24%
Iasi 290.200 3.13%
Timisoara 290.000 3.13%
Constanta 202.990 2.19%
Craiova 200.810 2.17%
Brasov 180.090 1.94%
Galati 170.200 1.84%
Ploiești 140.000 1.51%
Oradea 137.200 1.48%
Arad 120.360 1.3%
Bacau 120.040 1.3%
Sibiu 110.200 1.19%
Pitești 110.000 1.19%
Braila 101.140 1.09%
Targu-Mures 97.230 1.05%
Voluntari 93.000 1%
Baia Mare 90.000 0.97%
Buzau 78.090 0.84%
Suceava 74.120 0.8%
Botosani 74.050 0.8%
Râmnicu ... 72.700 0.78%
Satu Mare 70.500 0.76%
Târgu Jiu 63.260 0.68%
Piatra Neamt 56.000 0.6%
Targoviste 55.000 0.59%
Focsani 55.000 0.59%
Drobeta-T... 54.000 0.58%
Bistrița 52.000 0.56%
Tulcea 50.000 0.54%
Slatina 48.000 0.52%
Alba Iulia 45.000 0.49%
Vaslui 42.000 0.45%
Reșița 40.000 0.43%
Deva 39.000 0.42%
Calarasi 38.000 0.41%
Giurgiu 35.150 0.38%
Roman 34.000 0.37%
Zalău 34.000 0.37%
Barlad 34.000 0.37%
Sfantu... 29.540 0.32%
Hunedoara 29.000 0.31%
Alexandria 28.000 0.3%
Slobozia 27.570 0.3%
Turda 25.000 0.27%
Miercurea... 24.100 0.26%
Medias 24.000 0.26%
Popesti-L... 24.000 0.26%
Mangalia 24.000 0.26%
Lugoj 24.000 0.26%
Tecuci 23.000 0.25%
Onesti 23.000 0.25%
Sighetu... 22.000 0.24%
Petrosani 21.000 0.23%
Câmpulung 21.000 0.23%
Campina 21.000 0.23%
Odorheiu... 20.300 0.22%
Navodari 20.000 0.22%
Mioveni 20.000 0.22%
Caracal 20.000 0.22%
Curtea De... 19.000 0.21%
Dej 19.000 0.21%
Medgidia 18.000 0.19%
Reghin 17.770 0.19%
Ramnicu... 17.100 0.18%
Caransebeș 17.000 0.18%
Pascani 17.000 0.18%
Bragadiru 15.000 0.16%
Sighisoara 15.000 0.16%
Falticeni 15.000 0.16%
Floresti 15.000 0.16%
Draguseni 15.000 0.16%
Chiajna 14.500 0.16%
Fagaras 14.000 0.15%
Pantelimon 14.000 0.15%
Carei 13.350 0.14%
Rosiorii... 13.110 0.14%
Târgu... 13.000 0.14%
Radauti 13.000 0.14%
Sebes 12.000 0.13%
Vulcan 12.000 0.13%
Motru 12.000 0.13%
Husi 12.000 0.13%
Fetesti 12.000 0.13%
Otopeni 12.000 0.13%
Buftea 11.000 0.12%
Lupeni 11.000 0.12%
Gherla 11.000 0.12%
Orastie 11.000 0.12%
Dragasani 11.000 0.12%
Dorohoi 11.000 0.12%
Codlea 11.000 0.12%
Petrila 11.000 0.12%
Câmpia... 11.000 0.12%
M-am uitat mai mult și mai atent pe grafic. M-am uita și pe listă, m-am uitat și la celelalte date de pe site-ul specializat. Hm. Nu cumva cei lipsă la apel pentru ocuparea unor locuri de muncă sunt pe facebook ? Când mă uit la niște localități mai mici îmi pun întrebarea dacă nu cumva toată populația este pe Facebook !
Pe de altă parte, mă uit și văd că unele zone din România nu prea „există” ! Fie nu a ajuns la ei curentul electric, fie nu sunt în zone acoperite cu internet, fie ... calculatorul și „facebook-ul” sunt lucruri „diavolești” !
Oricum, cu 44,44% acoperire la populație ar cam trebui să se facă alte analize cu privire la „penetrarea” mesajelor politice prin intermediul „diavolescului” calculator.
Comisiile de specialitate ale PNL la faza interimarilor
Pe pagina de facebook a PNL este declarația lui Robert Sighiartau, secretar general PNL :
"În legătură cu decizia Biroului Executiv privind desemnarea membrilor PNL care vor conduce, vor coordona comisiile de specialitate ale PNL, fac câteva precizări. În primul rând, acești coordonatori de comisii vor avea statut de interimari, după adoptarea regulamentului în următorul Consiliu Național vor urma alegeri în fiecare comisie de specialitate. (...) Legat de speculațiile care apar în presă că ar fi un Guvern din umbră, vreau să vă precizez că acești coordonatori sunt cu statut de interimar și nu putem discuta încă de un Guvern din umbră, pentru că nu s-au constituit ca și un guvern din umbră. Decizia Biroului Executiv este foarte clară: ei vor coordona, vor reorganiza aceste comisii ca să devină active, ca să monitorizeze activitatea Guvernului, ca să vină cu avize pentru inițiativele legislative inițiate de putere, dar și din interiorul PNL și apoi putem discuta despre alte aspecte" - Robert Sighiartău
Tot la Agerpres găsim și „lista” anunțată de Robert Sighiartău:
1. deputatul Ovidiu Raețchi — apărare și siguranță națională;
2. Ion Dumitrel, președintele CJ Alba, — la administrație publică și siguranța cetățeanului;
3. deputatul Ioan Cupșa — la justiție și drepturi cetățenești;
4. deputatul Lucian Heiuș — la buget și politici fiscale;
5. deputat Marilen Pirtea — la educație, cercetare și sport;
6. deputat Mara Calista — la muncă și protecție socială;
7. senator Romulus Burlacu — la economie, energie și mediul de afaceri;
8. Nini Săpunaru — la agricultură, dezvoltare rurală și industrie alimentară;
9. Antonel Tănase — la infrastructura de transport;
10. deputat Pavel Popescu — la comunicații și societate informațională;
11. Lucia Varga — la mediu, ape și silvicultură;
12. Petru Luhan — la fonduri europene și dezvoltare regională;
13. Liviu Brătescu — cultură, culte și minorități
Lista este incompletă, urmează a fi desemnați și alți interimari. Nu acestea vor fi și viitoarele ministere, în situația în care, din fericire, PNL va câștiga alegerile parlamentare viitoare și va forma guvernul. Să ajungem până acolo și mai vorbim. Nominalizații nu formează „guvernul din umbră” dar nici nu este exclusă posibilitatea ca să fie desemnați după ce vor fi aleși (dacă vor fi aleși) președinți ai comisiilor pe care le conduc ca interimari. Cât privește un „guvern din umbră”, mai avem de așteptat până când comisiile constituite își fac treaba și pun la dispoziția partidului un program de guvernare care, odată aprobat, șefii comisiilor sau alte persoane alese vor deveni „miniștrii din umbră”. Dar mai este până se va realiza așa ceva.
Până una alta, avem un program de guvernare pe care se poate lucra, este programul de anul trecut realizat sub conducerea lui Cătălin Predoiu, înainte de a se încerca amestecarea lui cu Platforma România 100 a lui Cioloș. De atunci, PSD și ALDE cu ajutorul UDMR și nu numai a produs diferite politici și acte normative care trebuie luate în calcul pentru a putea construi un program de guvernare credibil. După părerea mea, toate gafele PSD-ALDE trebuie serios amendate dar nu în așa fel încât sistemele afectate deja să fie date peste cap. În fine. Vom trăi și vom vedea.
Acest pas este foarte-foarte important. S-a început de sus și trebuie mers până jos. Vorba unui prieten: cine nu este capabil să participe la comisiile de specialitate nu are ce căuta, în viitor, la funcțiile publice din administrație. Duci acolo oameni care au făcut dovada că știu ce și cum să lucreze, în comisiile de specialitate ale partidului, nu pe „Agamiță Dandanache” !
“Constituirea comisiilor de specialitate e primul pas spre o profesionalizare autentică a partidului. Deciziile de azi din BEx al PNL, pun in mișcare intregul efectiv al partidului; comisiile vor elabora documente pentru alcătuirea programului de guvernare al partidului.Bun. La Agerpres, avem știrea cât de cât completă, declarația lui Robert Sighiartău dată în fața jurnaliștilor.
PNL se constituie ca alternativa credibilă şi serioasă la actuala guvernare socialistă.”
"În legătură cu decizia Biroului Executiv privind desemnarea membrilor PNL care vor conduce, vor coordona comisiile de specialitate ale PNL, fac câteva precizări. În primul rând, acești coordonatori de comisii vor avea statut de interimari, după adoptarea regulamentului în următorul Consiliu Național vor urma alegeri în fiecare comisie de specialitate. (...) Legat de speculațiile care apar în presă că ar fi un Guvern din umbră, vreau să vă precizez că acești coordonatori sunt cu statut de interimar și nu putem discuta încă de un Guvern din umbră, pentru că nu s-au constituit ca și un guvern din umbră. Decizia Biroului Executiv este foarte clară: ei vor coordona, vor reorganiza aceste comisii ca să devină active, ca să monitorizeze activitatea Guvernului, ca să vină cu avize pentru inițiativele legislative inițiate de putere, dar și din interiorul PNL și apoi putem discuta despre alte aspecte" - Robert Sighiartău
Tot la Agerpres găsim și „lista” anunțată de Robert Sighiartău:
1. deputatul Ovidiu Raețchi — apărare și siguranță națională;
2. Ion Dumitrel, președintele CJ Alba, — la administrație publică și siguranța cetățeanului;
3. deputatul Ioan Cupșa — la justiție și drepturi cetățenești;
4. deputatul Lucian Heiuș — la buget și politici fiscale;
5. deputat Marilen Pirtea — la educație, cercetare și sport;
6. deputat Mara Calista — la muncă și protecție socială;
7. senator Romulus Burlacu — la economie, energie și mediul de afaceri;
8. Nini Săpunaru — la agricultură, dezvoltare rurală și industrie alimentară;
9. Antonel Tănase — la infrastructura de transport;
10. deputat Pavel Popescu — la comunicații și societate informațională;
11. Lucia Varga — la mediu, ape și silvicultură;
12. Petru Luhan — la fonduri europene și dezvoltare regională;
13. Liviu Brătescu — cultură, culte și minorități
Lista este incompletă, urmează a fi desemnați și alți interimari. Nu acestea vor fi și viitoarele ministere, în situația în care, din fericire, PNL va câștiga alegerile parlamentare viitoare și va forma guvernul. Să ajungem până acolo și mai vorbim. Nominalizații nu formează „guvernul din umbră” dar nici nu este exclusă posibilitatea ca să fie desemnați după ce vor fi aleși (dacă vor fi aleși) președinți ai comisiilor pe care le conduc ca interimari. Cât privește un „guvern din umbră”, mai avem de așteptat până când comisiile constituite își fac treaba și pun la dispoziția partidului un program de guvernare care, odată aprobat, șefii comisiilor sau alte persoane alese vor deveni „miniștrii din umbră”. Dar mai este până se va realiza așa ceva.
Până una alta, avem un program de guvernare pe care se poate lucra, este programul de anul trecut realizat sub conducerea lui Cătălin Predoiu, înainte de a se încerca amestecarea lui cu Platforma România 100 a lui Cioloș. De atunci, PSD și ALDE cu ajutorul UDMR și nu numai a produs diferite politici și acte normative care trebuie luate în calcul pentru a putea construi un program de guvernare credibil. După părerea mea, toate gafele PSD-ALDE trebuie serios amendate dar nu în așa fel încât sistemele afectate deja să fie date peste cap. În fine. Vom trăi și vom vedea.
Acest pas este foarte-foarte important. S-a început de sus și trebuie mers până jos. Vorba unui prieten: cine nu este capabil să participe la comisiile de specialitate nu are ce căuta, în viitor, la funcțiile publice din administrație. Duci acolo oameni care au făcut dovada că știu ce și cum să lucreze, în comisiile de specialitate ale partidului, nu pe „Agamiță Dandanache” !
PSD dă lege ca funcționarii să nu își îndeplinească atribuțiile ?
Câștigând alegerile din 2016 cu minciuni, PSD devine din ce în ce mai stupid când încearcă să continue cu minciuna. Observ că „la bară” a trecut Marian Neacșu, secretarul general al PSD. El vrea să fie doct dar reușește cu mare chin să se mențină, măcar, la nivelul unui sfertodoct.
Marian Neacșu răspunde astăzi unui comunicat dat presei de PNL vineri, 21 iulie 2017 (aici). În comunicat, PNL atrage atenția că măsura pe care PSD și ALDE o iau prin această OG este nu doar neconstituțională, dar este și „o inginerie fiscală aberantă”, consecințele adoptării ei ducând la afectarea veniturilor celor care desfășoară activități lucrative part-time (specifice profesiei lor !) cât și la încărcarea nejustificată a cheltuielilor cu munca în cadrul firmelor, mai ales a celor mici, putând duce și la închiderea unora dintre ele. În loc să aducă mai mulți bani la buget, măsura va duce la mai puține locuri de muncă, la mai puțini bani la buget, la alte cheltuieli pentru sistemul de asigurări sociale de stat.
Sinistră este concluzia care a ieșit în evidență din analiza specialiștilor PNL. Ministerul muncii, condus de Lia Olguța Vasilescu, cel responsabil cu descoperirea și sancționarea unor practici ilegale pe piața muncii este „salvat” prin intermediul unui act normativ ! Este absolut aberantă ideea să dai un act normativ cu putere de lege pentru a scuza, a apăra incompetența unei autorități de stat !
Marian Neacșu răspunde astăzi unui comunicat dat presei de PNL vineri, 21 iulie 2017 (aici). În comunicat, PNL atrage atenția că măsura pe care PSD și ALDE o iau prin această OG este nu doar neconstituțională, dar este și „o inginerie fiscală aberantă”, consecințele adoptării ei ducând la afectarea veniturilor celor care desfășoară activități lucrative part-time (specifice profesiei lor !) cât și la încărcarea nejustificată a cheltuielilor cu munca în cadrul firmelor, mai ales a celor mici, putând duce și la închiderea unora dintre ele. În loc să aducă mai mulți bani la buget, măsura va duce la mai puține locuri de muncă, la mai puțini bani la buget, la alte cheltuieli pentru sistemul de asigurări sociale de stat.
Sinistră este concluzia care a ieșit în evidență din analiza specialiștilor PNL. Ministerul muncii, condus de Lia Olguța Vasilescu, cel responsabil cu descoperirea și sancționarea unor practici ilegale pe piața muncii este „salvat” prin intermediul unui act normativ ! Este absolut aberantă ideea să dai un act normativ cu putere de lege pentru a scuza, a apăra incompetența unei autorități de stat !
„Ordonanța simplă adoptată ieri de Guvernul Tudose demonstrează preocuparea exclusivă pentru taxarea întreprizătorilor, prin orice mijloace, dar fără a fi preocupat în vreun fel de situația veniturilor nete ale persoanelor care vor fi afectate de acest act normativ.
Dacă actualul Guvern ar fi fost interesat de eventualele situații în care angajații sunt plătiți în parte printr-un contract part-time, iar restul sumelor sunt achitate la negru, soluția nu era să impună otova astfel de inginerii fiscale aberante.
De altfel, instituția cu atribuții în prevenirea unor astfel de practici este Inspecția Muncii, care se dovedește prin acest act normativ incompetentă. Iar prețul pentru incapacitatea statului trebuie plătit, în viziunea PSD, din nou, de mediul privat.”Răspunsul lui Neacșu este halucinant ! Agerpres.
„Este o măsură pe care o și avem în programul de guvernare. Are un impact financiar pozitiv asupra bugetului de stat și, în opinia mea ca specialist, chiar apreciez că era necesară. V-a fost explicată la momentul acela, eu cred că este foarte bine ca ea să rămână în continuare. Nu cred că vor avea câștig de cauză, chiar dacă domnul Ciorbea va face o sesizare la CCR”Răspunsul PNL l-a primit astăzi prin declarația lui Ludovic Orban:
Ludovic OrbanNu mă pot abține. Să dai lege care să încurajeze funcționarii statului să nu își execute atribuțiile pentru care postul lor a fost înființat și pentru care sunt plătiți mi se pare absolut halucinant ! Doar la PSD poți găsi astfel de idei !
36 de minute · București ·
Am hotarat sa sesizam Avocatul Poporului pentru atacarea la CCR a ordonantei guvernului Tudose care obliga angajatorii la plata CAS si CASS la nivelul salariului minim brut garantat in plata pentru angajatii care lucreaza part-time sau in acord.
La Mulți Ani, Poliție de Frontieră Română !
Instituția a ajuns la frumoasa vârstă de 153 de ani de la înființare. Depunerea coroanei de flori la bustul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române este momentul festiv în care polițiștii de frontieră de astăzi își omagiază istoria.
Pe site-ul instituției sunt informații utile pentru cei care vor să afle mai multe. Preiau de la colegi informațiile background puse de ei la care voi adăuga ceea ce ei fie nu mai știu, fie nu au considerat necesar să consemneze.
INFORMAŢII DE BACKGROUND
La 24 Iulie 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza semna Decretul prin care se realiza unirea corpurilor grănicereşti "de dincoace şi dincolo de Milcov", moment ce a devenit reper istoric pentru instituţia noastră, însemnând recunoaşterea identităţii instituţionale şi, totodată, piatra de temelie a Poliţiei de Frontieră de astăzi.
Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului României nr. 104 / 2001 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei de Frontieră Române, această dată istorică a fost desemnată sărbătoare oficială a Poliţiei de Frontieră Române, fiind momentul de recunoaştere a identităţii instituţionale şi, de asemenea, temelia organizaţiei moderne de astăzi, care funcţionează la standarde europene.
În cei 153 ani de existenţă - şi nu numai, deoarece apărarea hotarelor ţării a existat din cele mai vechi timpuri - Poliţia de Frontieră Română a parcurs mai multe etape de transformare şi perfecţionare, în funcţie de caracterul perioadei istorice trăite, însă indiferent de forma de organizare sau denumire, misiunea a rămas întotdeauna aceeaşi, cea de străjer al legalităţii, ordinii şi liniştii la frontieră.
În prezent, ca instituţie specializată a Ministerului Afacerilor Interne, Poliţia de Frontieră Română are obligaţia să prevină şi să combată stările de pericol la adresa României, determinate de migraţia ilegală şi criminalitatea transfrontalieră şi, de asemenea, să apere viaţa, integritatea corporală şi libertatea persoanelor, proprietatea publică şi privată, celelalte drepturi şi interese legitime ale cetăţenilor şi comunităţii, activitatea sa constituind serviciul public desfăşurat în interesul persoanei, al comunităţii şi în sprijinul instituţiilor statului, exclusiv pe baza şi prin aplicarea legii.
Prin rezultatele obţinute, instituţia Poliţiei de Frontieră Române continuă să se afirme ca partener de încredere al statelor europene în lupta împotriva infracţionalităţii transfrontaliere, bucurându-se de respectul şi aprecierea structurilor similare din alte ţări, iar profesionalismul poliţiştilor de frontieră şi deschiderea spre colaborare, manifestate permanent în raporturile cu celelalte structuri, au avut un aport esenţial la obţinerea acestor performanţe şi crearea unei imagini pozitive a instituţiei în exterior.După cum se vede, am evidențiat recunoașterea importanței apariției OUG nr. 104/2001 privind organizarea și funcționarea Poliției de Frontieră Române, mai ales pentru faptul că este apreciată ca „temelia organizaţiei moderne de astăzi” ! Le mulțumesc !
OUG nr. 104/2001 are o istorie destul de zbuciumată, începută în anul 1999. A fost rezultatul unui proces lung și intens de aderare a României la Uniunea Europeană. Greu, stresant, deosebit de intens. Un proces care a selectat pe cei dispuși să își asume viitorul și a „persecutat” pe cei care refuzau să iasă din „trecut”. Mai ales la început când mentalitățile locale au intrat în conflict cu mentalitățile occidentale. Și aceste lucruri trebuie spuse. Istoria se cuvine a fi respectată așa cum a fost ea.
OUG-ul a fost buclucaș de la început. România a derulat mai multe programe cu Comisia Europeană de transformare instituțională, de implementare a acquis-ului comunitar, de aliniere a instituțiilor naționale la instituțiile similare din celelalte state europene. Poliția de Frontieră de astăzi este rezultatul acestui proces continuu de transformare, de adaptare, de modernizare, de perfecționare.
Mă voi referi strict la OUG nr. 104/2001 privind organizarea și funcționarea Poliției de Frontieră Române și la „sora” lui, OUG nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României.
Convenția de înfrățire instituțională germano-română sub coordonarea Comisiei Europene (semnatara contractului din partea UE) și a Guvernului României (semnatar a contractului) a început în 1999, în al doilea semestru. Până în primăvara anului 2000, componenta „legislativă” a bătut pasul pe loc. Membrii părții române au adunat materialele de studiu (legislația germană și austriacă privind frontiera și instituțiile de pe frontieră, Convenția Schengen etc:) dar nu au mers mai departe. M-am trezit în brațe cu un teanc de dosare pentru că eram șeful oficiului juridic al Comandamentului Trupelor de Grăniceri, cu sarcina să duc mai departe „treaba”. Partenerii germani erau nemulțumiți de stagnarea procesului, chiar nesuferiți când au început să mă hărțuiască să le dau numele membrilor componentei legislative din „partea română”. Eu nici nu știam pe ce lume trăiesc cu „bomba'n” brațe. Nemții doreau să considere Convenția de înfrățire încheiată datorită incapacității noastre, a românilor, de a accepta schimbarea. În august 2000 doreau să anunțe eșecul. Nu au mai fost chiar atât de deciși pentru că au văzut că se poate. Au propus o perioadă de grație până în luna octombrie. În august au avut draftul cu proiectele celor două legi cerute de ei. În septembrie, după verificarea făcută de CE, s-a lucrat la rafinarea proiectelor de acte normative. Convenția a fost declarată reușită iar în toamnă, germanii au propus o nouă Convenție pentru continuarea procesului de transformare și preluare a acquis-ului comunitar și a celor mai bune practici europene. Ținta a fost de această dată „Regulamentul Schengen” și regulamentele specifice muncii polițiștilor de frontieră în punctele de trecere a frontierei, pe frontiera verde, la frontiera maritimă, la cea fluvială etc.
Este corect ca aici să spun că succesul a fost posibil datorită multor colegi din CTGr - IGPFR dar și unor colegi din minister, la fel cum trebuie să mulțumesc prietenului câștigat atunci, Iohannes Parzer (sper că i-am scris bine numele), juristul Poliției Federale de Frontieră a Germaniei cu care am lucrat foarte-foarte intens și care sunt sigur că este cel care a convins colegii din Germania că se poate merge mai departe. Aici trebuie pomenit și Bernd Diele (sper că i-am scris corect numele), liderul german al Convenției (director în cadrul Prezidiului Centru al Poliției Federale de Frontieră, cu sediul la Fuldatal), care a acceptat și cu care am lucrat și mai târziu în folosul PFR (după apariția OUG nr. 104/2001 !). Regret că nu îi țin minte și pe ceilalți colegi germani care au lucrat ani de zile pentru ca astăzi PFR să fie una dintre cele mai moderne poliții de frontieră europene !
La mulți ani, Poliție de Frontieră Română, la mulți ani polițiștilor de frontieră ! Meritați !
miercuri, 19 iulie 2017
Ludovic Orban la Mediafax. Despre PNL și despre situația actuală a guvernării
De la 13.00, Ludovic Orban a acordat un interviu pentru Mediafax moderat de Indira Crasnea.
PNL este în centrul atenției. Este un partid care revine și începe să se impună în spațiul public. Pe bună dreptate este cerută poziția partidului cu privire la actuala guvernare, PNL fiind singura formațiune politică alături de PSD care are vocația guvernării. PNL este alternativa la guvernare în România !
Nu cred că o să respect ordinea întrebărilor și nici nu voi lua toate răspunsurile. Mă voi concentra pe acele răspunsuri care se referă la elementele fundamentale care definesc astăzi PNL.
„Profilul politicianului liberal de succes
- Trebuie sa creada in valorile liberale, in proprietate privata, in mecanismele pietei, sa aiba o viziune care sa duca spre dezvoltarea Romaniei, pe o crestere economica solida”
Când ne uităm la un liberal, cam așa ceva trebuie să distingem, ba chiar și mai mult, potrivit doctrinei liberal-conservatoare care va fi codificată pentru toți membrii partidului într-o broșură, broșură pe care fiecare nou membru o va primi la intrarea în partid.
Profilul liberalului de succes este legat, în răspunsul lui Ludovic Orban, de acțiunea liberalului, de participarea lui la comisiile de specialitate, atât la nivel central cât și nivel local. Când PNL va fi la guvernare, acțiunea liberalilor care vor primi misiuni guvernamentale trebuie să fie în continuarea politicilor publice construite în aceste comisii, după consultarea prealabilor a organizațiilor mediului de afaceri, a organizațiilor profesionale, a sindicatelor. El vorbește despre cele 15 comisii de la nivel central dar acestea se formează la aproape toate structurile mari ale PNL de la nivel local. Existența și funcționarea lor sunt vitale pentru a percepe PNL ca o formațiune politică cu vocația guvernării și nu un „club de fițe” în care unele persoane își exprimă auto-aprecierea și fidelitatea față de liberalism. Și tot legat de acțiunea liberalilor, Ludovic Orban face o trimitere fermă la atitudinea de viitor:
Intrebare: Ce lipseşte PNL şi opozitiei în general pentru a fi reactiv în mod susţinut, coerent cu efecte?
„Eu prefer să ma uit înainte să ma pregătesc pentru ce va să vina decât să ma uit înapoi. Ceea ce ne-a lipsit nu ne va mai lipsi. Mă refer la expertiza, la capacitatea de a genera răspunsuri potrivite la problemele cu care se confruntă societatea, oameni care să reprezinte PNL.”
Notă: Jurnalista vrea ca PNL să fie „reactiv, coerent cu efecte” ? Să ne fie cu iertare, dar acesta este rolul presei, nu al unui partid care are vocația guvernării. Un partid trebuie să fie activ politic, cel puțin un partid ca PNL, trebuie să vină cu propria viziune care nu trebuie interpretată ca „o reacție” la ce face oponentul politic. Reacții pot avea jurnaliștii, ONG-urile, cetățenii. Criticile membrilor PNL la adresa guvernării sau a unor idei politice nu trebuie să fie reacții ci poziții politice. Apreciez faptul că Ludovic Orban a punctat corect: „Mă refer la expertiza, la capacitatea de a genera răspunsuri potrivite la problemele cu care se confruntă societatea, oameni care să reprezinte PNL.”
Jurnalista a avut răspunsuri la problemele de interes, criticile la adresa guvernării PSD-ALDE pronunțate de Ludovic Orban, dar ele nu sunt reprezentative pentru imaginea PNL care trebuie să ajungă în spațiul public. Ludovic a încercat să „corecteze” mișcarea și a pus accentul pe cine este și ce face PNL.
PSD și ALDE cu sprijinul politic al UDMR au dus țara pe marginea prăpastiei. Cetățenii României au considerat că aceste formațiuni politice trebuie să guverneze. Guvernează. Și ce „guvernează” ! PNL încearcă să recupereze din ce a pierdut datorită anilor de bicefalitate. Congresul PNL l-a ales pe Ludovic Orban ca lider al liberalilor pentru „lupta politică” în vederea cuceririi puterii politice și asigurării unei guvernări liberale în viitor. Guvernarea nocivă de astăzi a PSD și ALDE cu sprijinul UDMR oferă posibilitatea PNL să obțină succesul la alegerile viitoare.
Interviu bun. Ludovic Orban devine din ce în ce mai concis în discurs, din ce în ce mai convingător. Semne bune.
PNL este în centrul atenției. Este un partid care revine și începe să se impună în spațiul public. Pe bună dreptate este cerută poziția partidului cu privire la actuala guvernare, PNL fiind singura formațiune politică alături de PSD care are vocația guvernării. PNL este alternativa la guvernare în România !
Nu cred că o să respect ordinea întrebărilor și nici nu voi lua toate răspunsurile. Mă voi concentra pe acele răspunsuri care se referă la elementele fundamentale care definesc astăzi PNL.
„Profilul politicianului liberal de succes
- Trebuie sa creada in valorile liberale, in proprietate privata, in mecanismele pietei, sa aiba o viziune care sa duca spre dezvoltarea Romaniei, pe o crestere economica solida”
Când ne uităm la un liberal, cam așa ceva trebuie să distingem, ba chiar și mai mult, potrivit doctrinei liberal-conservatoare care va fi codificată pentru toți membrii partidului într-o broșură, broșură pe care fiecare nou membru o va primi la intrarea în partid.
Profilul liberalului de succes este legat, în răspunsul lui Ludovic Orban, de acțiunea liberalului, de participarea lui la comisiile de specialitate, atât la nivel central cât și nivel local. Când PNL va fi la guvernare, acțiunea liberalilor care vor primi misiuni guvernamentale trebuie să fie în continuarea politicilor publice construite în aceste comisii, după consultarea prealabilor a organizațiilor mediului de afaceri, a organizațiilor profesionale, a sindicatelor. El vorbește despre cele 15 comisii de la nivel central dar acestea se formează la aproape toate structurile mari ale PNL de la nivel local. Existența și funcționarea lor sunt vitale pentru a percepe PNL ca o formațiune politică cu vocația guvernării și nu un „club de fițe” în care unele persoane își exprimă auto-aprecierea și fidelitatea față de liberalism. Și tot legat de acțiunea liberalilor, Ludovic Orban face o trimitere fermă la atitudinea de viitor:
Sunt foarte deschis pe o colaborare externa. Am demarat un amplu proces de intalnire cu mediul de afaceri, care creaza plus valoare. Intentia e de a constitui pe termen mediu parteneriate ca niciun fel de masura economica, bugetara, sa nu luam decizii ca partid fara sa avem o consultare ampla cu mediul de afaceri.Nimic mai normal. Partidele fac politici publice iar acestea trebuie să sprijine acțiunile membrilor mediului de afaceri pentru a aduce țării plus valoare.
Intrebare: Ce lipseşte PNL şi opozitiei în general pentru a fi reactiv în mod susţinut, coerent cu efecte?
„Eu prefer să ma uit înainte să ma pregătesc pentru ce va să vina decât să ma uit înapoi. Ceea ce ne-a lipsit nu ne va mai lipsi. Mă refer la expertiza, la capacitatea de a genera răspunsuri potrivite la problemele cu care se confruntă societatea, oameni care să reprezinte PNL.”
Notă: Jurnalista vrea ca PNL să fie „reactiv, coerent cu efecte” ? Să ne fie cu iertare, dar acesta este rolul presei, nu al unui partid care are vocația guvernării. Un partid trebuie să fie activ politic, cel puțin un partid ca PNL, trebuie să vină cu propria viziune care nu trebuie interpretată ca „o reacție” la ce face oponentul politic. Reacții pot avea jurnaliștii, ONG-urile, cetățenii. Criticile membrilor PNL la adresa guvernării sau a unor idei politice nu trebuie să fie reacții ci poziții politice. Apreciez faptul că Ludovic Orban a punctat corect: „Mă refer la expertiza, la capacitatea de a genera răspunsuri potrivite la problemele cu care se confruntă societatea, oameni care să reprezinte PNL.”
Jurnalista a avut răspunsuri la problemele de interes, criticile la adresa guvernării PSD-ALDE pronunțate de Ludovic Orban, dar ele nu sunt reprezentative pentru imaginea PNL care trebuie să ajungă în spațiul public. Ludovic a încercat să „corecteze” mișcarea și a pus accentul pe cine este și ce face PNL.
„Eu cred ca sunt un garant al faptului ca PNL nu mai face niciun fel de întelegere cu PSD şi ca va face opozitie de caracter, fermă, clară şi că va încerca să nu se limiteze la opoziţia politica şi că va mobiliza întreaga opoziţie din societate.
PNL nu a avut conduceri legitime. Foarte mult timp am functionat cu conduceri bicefale. La ora atcuala dupa alegerile interne, PNL este în poziţie de luptă şi este pregătit să-şi îndeplineasca misiunea pe care o are.”Am pus legătura cu articolul Mediafax pentru cei care vor să citească selecția interviului. Pentru cei care doresc să citească care sunt observațiile lui Ludovic Orban cu privire la guvernare au această ocazie.
PSD și ALDE cu sprijinul politic al UDMR au dus țara pe marginea prăpastiei. Cetățenii României au considerat că aceste formațiuni politice trebuie să guverneze. Guvernează. Și ce „guvernează” ! PNL încearcă să recupereze din ce a pierdut datorită anilor de bicefalitate. Congresul PNL l-a ales pe Ludovic Orban ca lider al liberalilor pentru „lupta politică” în vederea cuceririi puterii politice și asigurării unei guvernări liberale în viitor. Guvernarea nocivă de astăzi a PSD și ALDE cu sprijinul UDMR oferă posibilitatea PNL să obțină succesul la alegerile viitoare.
Interviu bun. Ludovic Orban devine din ce în ce mai concis în discurs, din ce în ce mai convingător. Semne bune.
marți, 18 iulie 2017
Istorie liberală la Banca Națională. Mugur Isărescu excepțional în discurs
Agerpres. Isărescu: Trec în fiecare zi pe lângă Universitate și când o văd în ce hal este "schilodită" mă doare sufletul
Dezbaterea de la Banca Națională legată de lucrarea „Ion I.C. Brătianu, inginer, constructor și om de stat” scrisă de profesor inginer Nicolae Șt. Noica și tipărită la Editura Vremea (coorganizator al evenimentului alături de BNR) a oferit prilejul Guvernatorului Mugur Isărescu să se refere la Partidul Național Liberal și la legăturile dintre liberali și Banca Națională. Simplu și frumos. Emoționant.
"Așa cum noi am început și am reușit să refacem, cu toate că fusese topit, distrus în totalitate, pe vremea comunistă, grupul statuar al lui Carada, Eugen Carada, ctitorul Băncii Naționale și mentorul lui Ion I.C. Brătianu, ar fi foarte frumos dacă am reuși, apropo de centenar, și cred că Partidul Liberal, aici în primul rând prezent, se va gândi la acest act de reparație istorică. O carte este foarte importantă, dar nu este suficientă pentru a recaptura o parte din istoria noastră, istorie care s-a pierdut", a spus Isărescu.
De asemenea, guvernatorul BNR a mai afirmat că ar trebui făcute eforturi pentru refacerea vilei de la Florica, aflată în paragină, dar și a așezămintelor Brătianu din București.
"Noi suntem apropiați de familia Brătianu, noi cei de la Banca Națională, chiar dacă Partidul Liberal de astăzi poate nu ne crede, dar nu avem încotro. Ei au fondat Banca Națională. Eugen Carada a fost nu numai mâna dreaptă a lui Brătianu cel bătrân, lui Ion, a fost cel care l-a îngrijit, să spunem așa, pe Ionel, l-a ajutat în studii și la ajutat să ajungă liderul liberal și apoi făuritorul, alături de Ferdinand și de Regina Maria, făuritorul României Mari", a spus Isărescu.
Guvernatorul a adăugat că BNR este atașată de Ionel Brătianu pentru formularea acestuia când, întrebat fiind cu ce vine în politică, a răspuns: cu măsura.
"Cred că este un lucru foarte important care ne-a rămas de la Ionel Brătianu: să știm măsura. Mai ales într-o țară în care de multe ori cam sărim calul și nu știm să ținem măsura", a mai declarat Isărescu.
Puțin, dens, frumos, înălțător. Liberalii au un trecut și dacă știu să îl valorifice, cu măsură - așa cum spunea Ionel Brătianu -, pot face mult bine prezentului și viitorului. S-au luat de la înaintași faptele și au fost numite „progres”. Toate faptele lor au fost progresiste, nu doar în interes personal ci în interesul unei țări întregi. Din faptele lor s-a construit doctrina liberală actuală. Cea de care trebuie să ținem și să îi dăm instrumentele necesare pentru a fi utilă. Iar instrumentele să arate, întotdeauna, măsura care trebuie aplicată ! Pe lângă inteligență, va trebui folosită intens înțelepciunea. Pentru că altfel, nu poți lucra „cu măsura”.
Dezbaterea de la Banca Națională legată de lucrarea „Ion I.C. Brătianu, inginer, constructor și om de stat” scrisă de profesor inginer Nicolae Șt. Noica și tipărită la Editura Vremea (coorganizator al evenimentului alături de BNR) a oferit prilejul Guvernatorului Mugur Isărescu să se refere la Partidul Național Liberal și la legăturile dintre liberali și Banca Națională. Simplu și frumos. Emoționant.
"Așa cum noi am început și am reușit să refacem, cu toate că fusese topit, distrus în totalitate, pe vremea comunistă, grupul statuar al lui Carada, Eugen Carada, ctitorul Băncii Naționale și mentorul lui Ion I.C. Brătianu, ar fi foarte frumos dacă am reuși, apropo de centenar, și cred că Partidul Liberal, aici în primul rând prezent, se va gândi la acest act de reparație istorică. O carte este foarte importantă, dar nu este suficientă pentru a recaptura o parte din istoria noastră, istorie care s-a pierdut", a spus Isărescu.
De asemenea, guvernatorul BNR a mai afirmat că ar trebui făcute eforturi pentru refacerea vilei de la Florica, aflată în paragină, dar și a așezămintelor Brătianu din București.
"Noi suntem apropiați de familia Brătianu, noi cei de la Banca Națională, chiar dacă Partidul Liberal de astăzi poate nu ne crede, dar nu avem încotro. Ei au fondat Banca Națională. Eugen Carada a fost nu numai mâna dreaptă a lui Brătianu cel bătrân, lui Ion, a fost cel care l-a îngrijit, să spunem așa, pe Ionel, l-a ajutat în studii și la ajutat să ajungă liderul liberal și apoi făuritorul, alături de Ferdinand și de Regina Maria, făuritorul României Mari", a spus Isărescu.
Guvernatorul a adăugat că BNR este atașată de Ionel Brătianu pentru formularea acestuia când, întrebat fiind cu ce vine în politică, a răspuns: cu măsura.
"Cred că este un lucru foarte important care ne-a rămas de la Ionel Brătianu: să știm măsura. Mai ales într-o țară în care de multe ori cam sărim calul și nu știm să ținem măsura", a mai declarat Isărescu.
Puțin, dens, frumos, înălțător. Liberalii au un trecut și dacă știu să îl valorifice, cu măsură - așa cum spunea Ionel Brătianu -, pot face mult bine prezentului și viitorului. S-au luat de la înaintași faptele și au fost numite „progres”. Toate faptele lor au fost progresiste, nu doar în interes personal ci în interesul unei țări întregi. Din faptele lor s-a construit doctrina liberală actuală. Cea de care trebuie să ținem și să îi dăm instrumentele necesare pentru a fi utilă. Iar instrumentele să arate, întotdeauna, măsura care trebuie aplicată ! Pe lângă inteligență, va trebui folosită intens înțelepciunea. Pentru că altfel, nu poți lucra „cu măsura”.
luni, 17 iulie 2017
Ludovic Orban: Guvernul să scoată aberațiile fiscal-bugetare din programul de guvernare
Ludovic Orban revine, din partea PNL, cu un nou apel către Guvern pentru a opri dezordinea fiscal-bugetară în care România a fost băgată odată cu investirea celui de al doilea guvern al PSD-ALDE plus UDMR: Dragnea 2.0 Tudose.
După consultarea organizațiilor locale ale PNL, implicate în analiza efectelor asupra mediului de afaceri a măsurilor guvernamentale, președintele PNL a făcut o declarație pentru presă la sediul partidului, pusă pe pagina de Facebook a PNL, parțial preluată de Agerpres.
Orban: Solicităm Guvernului să scoată din programul de guvernare toate aberațiile fiscal-bugetare
PNL solicită Guvernului să elimine din programul de guvernare "aberațiile fiscal-bugetare" și să se prezinte în fața Parlamentului pentru rectificarea acestui program, a declarat, luni, președintele PNL, Ludovic Orban.
Cu referire la Guvern, Ludovic Orban a fost tranșant:
După consultarea organizațiilor locale ale PNL, implicate în analiza efectelor asupra mediului de afaceri a măsurilor guvernamentale, președintele PNL a făcut o declarație pentru presă la sediul partidului, pusă pe pagina de Facebook a PNL, parțial preluată de Agerpres.
Orban: Solicităm Guvernului să scoată din programul de guvernare toate aberațiile fiscal-bugetare
PNL solicită Guvernului să elimine din programul de guvernare "aberațiile fiscal-bugetare" și să se prezinte în fața Parlamentului pentru rectificarea acestui program, a declarat, luni, președintele PNL, Ludovic Orban.
"Considerăm că impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate, impozitul pe gospodărie rebotezat impozitul pe venitul global, suprataxarea produselor care sunt nocive cu sănătatea, interdicțiile pentru aceia care au avut două insolvențe să mai facă afaceri, plata contribuției de asigurări sociale pentru cei care lucrează part-time la nivelul salariului minim pe economie, suprataxarea introdusă în domeniul energiei și în domeniul comunicațiilor ca și contul separat de TVA — măsuri împotriva mediului de afaceri. Solicităm partidului de guvernământ să renunțe la aceste măsuri. De asemenea, le solicităm să se prezinte în fața Parlamentului și să scoată din programul de guvernare toate aberațiile fiscale pe care le-au introdus peste noapte fără să anunțe că intenționează modificarea programului de guvernare, introducând niște măsuri care afectează grav mediul de afaceri și care riscă să pună pe butuci economia românească"
„În ce țară din lumea asta un partid de guvernământ introduce în programul de guvernare măsuri fiscal-bugetare fără să facă anterior studiu de impact, fără să facă analize, fără să consulte mediul de afaceri și pe toți aceia pe care îi afectează aceste taxe și impozite care sunt introduse pe șestache, noaptea. (...) Dacă rămân aceste măsuri în programul de guvernare, ele generează obligații pentru Guvern și vor rămâne ca o sabie a lui Damocles asupra mediului de afaceri, putând oricând fi trecute prin ordonanță de urgență în stilul OUG 13, pe furiș, pe ascuns și producând efecte devastatoare asupra mediului de afaceri”
"Din nou o să supradimensioneze veniturile spunând că o să aibă o colectare mai bună decât a fost colectarea pe primul semestru, astfel încât să nu pară că nu este o rectificare negativă. (...) Sunt foarte multe instituții publice care la cheltuieli de personal au prevăzute sume care permit plata salariilor angajaților numai pe primele nouă luni, respectiv zece luni ale anului. Cele mai multe dintre instituțiile publice nu au prevăzuți bani pentru plata salariilor pe lunile octombrie, noiembrie și decembrie. Ca atare, aici trebuie să intervină pentru a se asigura sumele de bani necesare. (...) Vedem nivelul minim de investiții, ceea ce este un lucru extrem de grav pentru dezvoltarea economică. Cred că până la sfârșitul anului nu o să aibă capacitatea să realizeze efectiv nici măcar jumătate din investițiile care au fost trecute în proiectul de buget"
"Vor încasa mult mai puțin și așa este normal dacă au pus ministru de Finanțe pe unul care a fost director general la Direcția de mari contribuabili și a fost schimbat de șeful ANAF pentru faptul că nu și-a îndeplinit obligațiile respective"
"Nu, nu cred în această promisiune, iar dacă o să facă scamatorii bugetare astfel încât să se încadreze cât de cât în limita de 3%, o să o facă în dauna investițiilor, a cheltuielilor importante, a înzestrării pentru Apărare, pentru că altfel nu au cum să mențină. Oricum au făcut o șmecherie că au introdus în buget plățile la hectar în agricultură, care practic sunt bani care nu mai trec prin bugetul României, numai ca să crească venitul astfel încât să reducă în mod artificial deficitul bugetar. Probabil vor mai apela la astfel de șmecherii. O să amâne rambursările de TVA. Sunt maeștri în astfel de șmecherii, dar per total vă spun clar și limpede: nu pot fi suportate cheltuielile care au fost generate de aplicarea programului de guvernare"Situația neplăcută în care este România a fost evidențiată și de analizele făcute de instituții specializate care, chiar dacă au dat un rating stabil au evidențiat că riscurile sunt mari în viitor, pentru că fundamentul structural a fost slăbit. Ne-am întins mai mult decât am avut plapuma ! Scopul politic al PSD și ALDE este mai mare decât stabilitatea macroeconomică a țării.
Cu referire la Guvern, Ludovic Orban a fost tranșant:
"Cu cine s-a întâlnit astăzi, așa-zisul premier? S-a dus să ceară voie. A avut vreun cuvânt de spus la modificările introduse în programul de guvernare? Este tot un premier marionetă, ca și premierul anterior. Guvernul nu are autoritate, nu are capacitatea de a putea să guverneze România pentru că este condus în continuare de oameni care nu dețin funcții în acest Guvern, de oameni care vor să controleze tot ce mișcă în cadrul Guvernului", a afirmat liderul PNL, la Palatul Parlamentului, după ședința Biroului Executiv al liberalilor.Iar cu privire la București și primarul general, Ludovic Orban a fost și mai tranșant: Bucureștiul are „purtător de cuvânt” dar nu are primar !
Infractorul Liviu Dragnea și PSD blochează înzestrarea Armatei și alocarea a 2% din PIB pentru înzestrare
Am intrat în al doilea semestru al anului 2017. Angajamentele politice luate de România pentru alocarea a 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei bat pasul pe loc. Armata și-a făcut treaba. Știe ce vrea, știe care îi sunt urgențele, știe cum poate fi compatibilă cu celelalte forțe armate ale statelor membre NATO. Armata știe, dar infractorul Liviu Dragnea și PSD-ul lui alături de inculpatul CAP Tăriceanu și ALDE-ul lui nu au chef să accepte și să respecte ce a planificat Armata, ce s-a aprobat în CSAT și nici ce a aprobat Parlamentul după săptămâni de întârziere provocate tot de PSD și ALDE (partidele care dețin majoritatea în Parlament).
După declanșarea Brexit, majoritatea statelor membre ale UE au căzut de acord să lucreze împreună pentru realizarea unei industrii a UE pentru apărare. România, prin președintele Klaus Iohannis, și-a manifestat disponibilitatea de a participa activ la realizarea armamentului și tehnicii militare necesare apărării în statele membre ale UE. Ei bine, infractorul Liviu Dragnea, „stăpânul” Parlamentului și al Guvernului, are alte gânduri. El vrea ca România să devină partener cu Israelul în producerea armamentului și tehnicii militare. Poate că nu vrea de pomană !
Mișcările „diplomatice” ale infractorului Liviu Dragnea sunt, de fapt, o contracarare a politicilor naționale de integrare în Uniunea Europeană. Sunt o piedică în calea integrării militare a României în complexul politico-militar european. Infractorul Liviu Dragnea vrea să transforme România în „calul troian” al Israelului în industria europeană de apărare. Dacă ar reuși în demersurile sale, România ar pierde. În loc să producă în parteneriat cu celelalte state europene cele necesare apărării, România ar produce tehnică militară israeliană de care doar România sau alte state terțe față de UE ar putea beneficia. Practic, infractorul Liviu Dragnea face pași de îndepărtare a României de UE.
Este foarte bună intervenția lui Ovidiu Raețchi, deputat PNL, în comunicatul dat Agerpres. Infractorul Liviu Dragnea se substituie autorităților naționale ducând „o politică externă” proprie. Se substituie Președintelui României, se substituie Guvernului, se substituie Parlamentului !
Vicepreședintele Comisiei de Apărare, Ovidiu Raețchi:
PSD tergiversează îngrijorător înzestrarea Armatei.
Implicarea insistentă a lui Dragnea în subiect, deși nu e membru CSAT, nu este de bun augur. Ar fi mai rezonabil să își vadă de problemele Tel Drum
Vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raețchi, consideră că PSD nu face nimic în chestiunea înzestrării efective a Armatei și că insistența cu care Liviu Dragnea se implică într-o temă pentru care nu are atribuții ar trebui să ne îngrijoreze:
'Deși a fost aprobat de câteva luni, Memorandumul pentru Apărare — a cărui adoptare a fost tergiversată săptămâni bune în Parlament tot de actuala majoritate condusă de PSD — nu a produs niciun rezultat. Avem fonduri alocate doar teoretic militarilor, in practica nu s-a demarat nimic concret, deși am ajuns la jumătatea anului. Chiar dacă mingea este acum în terenul ministerului Apărării și au fost demarate procedurile, PSD nu face nimic concret, totul a rămas la stadiul de promisiuni. Memorandumul pentru Apărare a stabilit o foaie de parcurs și de achiziții foarte clară dar, cu toate acestea, batem pasul pe loc. În plus, este îngrijorător faptul că președintele Iohannis a fost nevoit să retragă de pe ordinea de zi a CSAT planul pentru înzestrarea Armatei pentru următorii 10 ani, după ce a constatat că documentul venit de la Ministerul Apărării nu respecta obligativitatea alocării a 2% din PIB. Guvernul pare sa nu aibă nici cea mai vagă idee de abordarea noastră strategica in NATO'.
'Un semn de întrebare tot mai serios este ridicat de insistența cu care Liviu Dragnea se implică în subiect, fără a avea o calitate oficiala și accesul CSAT necesar. Zilele trecute, acesta și-a asumat discuții pe subiectul armamentului în Israel. Anterior, în aprilie, Liviu Dragnea a ținut să îl contrazică pe șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, un specialist incontestabil în domeniu, care anunțase că România are în plan achiziționarea de rachete Patriot — acum o variantă demnă de luat în considerare de țara noastră și care are șanse bune de a se concretiza. În februarie, Dragnea a intervenit în discuția despre corvete. Un privitor neutru la aceasta suita de intervenții s-ar putea gândi că implicarea unei persoane cu multiple probleme penale în discuțiile despre cheltuirea unui fond de 9 miliarde de euro nu este de bun augur. Cred ca rezolvarea problemelor de imagine cu Tel Drum ar fi o investiție de timp mult mai potrivită pentru domnul Dragnea. Și mai cred că singurul motiv de optimism pe care îl avem este faptul că Tel Drum nu fabrică, deocamdată, armament.'
Ovidiu Alexandru Raețchi
Deputat Circumscripția 42 București
După declanșarea Brexit, majoritatea statelor membre ale UE au căzut de acord să lucreze împreună pentru realizarea unei industrii a UE pentru apărare. România, prin președintele Klaus Iohannis, și-a manifestat disponibilitatea de a participa activ la realizarea armamentului și tehnicii militare necesare apărării în statele membre ale UE. Ei bine, infractorul Liviu Dragnea, „stăpânul” Parlamentului și al Guvernului, are alte gânduri. El vrea ca România să devină partener cu Israelul în producerea armamentului și tehnicii militare. Poate că nu vrea de pomană !
Mișcările „diplomatice” ale infractorului Liviu Dragnea sunt, de fapt, o contracarare a politicilor naționale de integrare în Uniunea Europeană. Sunt o piedică în calea integrării militare a României în complexul politico-militar european. Infractorul Liviu Dragnea vrea să transforme România în „calul troian” al Israelului în industria europeană de apărare. Dacă ar reuși în demersurile sale, România ar pierde. În loc să producă în parteneriat cu celelalte state europene cele necesare apărării, România ar produce tehnică militară israeliană de care doar România sau alte state terțe față de UE ar putea beneficia. Practic, infractorul Liviu Dragnea face pași de îndepărtare a României de UE.
Este foarte bună intervenția lui Ovidiu Raețchi, deputat PNL, în comunicatul dat Agerpres. Infractorul Liviu Dragnea se substituie autorităților naționale ducând „o politică externă” proprie. Se substituie Președintelui României, se substituie Guvernului, se substituie Parlamentului !
Vicepreședintele Comisiei de Apărare, Ovidiu Raețchi:
PSD tergiversează îngrijorător înzestrarea Armatei.
Implicarea insistentă a lui Dragnea în subiect, deși nu e membru CSAT, nu este de bun augur. Ar fi mai rezonabil să își vadă de problemele Tel Drum
Vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raețchi, consideră că PSD nu face nimic în chestiunea înzestrării efective a Armatei și că insistența cu care Liviu Dragnea se implică într-o temă pentru care nu are atribuții ar trebui să ne îngrijoreze:
'Deși a fost aprobat de câteva luni, Memorandumul pentru Apărare — a cărui adoptare a fost tergiversată săptămâni bune în Parlament tot de actuala majoritate condusă de PSD — nu a produs niciun rezultat. Avem fonduri alocate doar teoretic militarilor, in practica nu s-a demarat nimic concret, deși am ajuns la jumătatea anului. Chiar dacă mingea este acum în terenul ministerului Apărării și au fost demarate procedurile, PSD nu face nimic concret, totul a rămas la stadiul de promisiuni. Memorandumul pentru Apărare a stabilit o foaie de parcurs și de achiziții foarte clară dar, cu toate acestea, batem pasul pe loc. În plus, este îngrijorător faptul că președintele Iohannis a fost nevoit să retragă de pe ordinea de zi a CSAT planul pentru înzestrarea Armatei pentru următorii 10 ani, după ce a constatat că documentul venit de la Ministerul Apărării nu respecta obligativitatea alocării a 2% din PIB. Guvernul pare sa nu aibă nici cea mai vagă idee de abordarea noastră strategica in NATO'.
'Un semn de întrebare tot mai serios este ridicat de insistența cu care Liviu Dragnea se implică în subiect, fără a avea o calitate oficiala și accesul CSAT necesar. Zilele trecute, acesta și-a asumat discuții pe subiectul armamentului în Israel. Anterior, în aprilie, Liviu Dragnea a ținut să îl contrazică pe șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, un specialist incontestabil în domeniu, care anunțase că România are în plan achiziționarea de rachete Patriot — acum o variantă demnă de luat în considerare de țara noastră și care are șanse bune de a se concretiza. În februarie, Dragnea a intervenit în discuția despre corvete. Un privitor neutru la aceasta suita de intervenții s-ar putea gândi că implicarea unei persoane cu multiple probleme penale în discuțiile despre cheltuirea unui fond de 9 miliarde de euro nu este de bun augur. Cred ca rezolvarea problemelor de imagine cu Tel Drum ar fi o investiție de timp mult mai potrivită pentru domnul Dragnea. Și mai cred că singurul motiv de optimism pe care îl avem este faptul că Tel Drum nu fabrică, deocamdată, armament.'
Ovidiu Alexandru Raețchi
Deputat Circumscripția 42 București
Abonați-vă la:
Postări (Atom)