vineri, 12 octombrie 2018

Campania „oameni noi în politică” dă primele rezultate

Cosmin Gușă ne ajută și comunică producerea evenimentului extraordinar al depunerii actelor la Tribunal pentru înființarea „Partidului Realității”.

Cei mai cei și cei mai hăis dintre petenții cauzei sunt Edward Pastia, directorul postului de știri și Octavian Hoandră, plus încă trei doamne care lucrează la acest post (mai puțin cunoscute).

Nu apar printre membrii fondatori Cosmin Gușă, deși el vine cu informația și Rareș Bogdan. Probabil că ei vor fi în spatele scenei având rolul de „Guru cu schimbul”.

Scopul înființării partidului este explicat foarte succint de Cosmin Gușă.
Ideea de a forma un partid a apărut pentru că, în fața intenției PSD a a închide sau prelua acest post critic, "nimeni din clasa politică, de la Iohannis în jos, nu ne-a sprijinit."
În esență, Partidul Realitatea este un partid al „salvării”. Deocamdată a postului Realitatea Tv, aflat sub cizma cruzilor PSD-iști care fie vor să îl închidă, fie vor să îl preia. Iar ei, Gușă și ai lui, nu sunt de acord.

Este interesantă ideea. Vrei să salvezi o entitate juridică de la faliment sau preluare, formezi un partid politic cu care ataci puterea politică. Cred că „sămânța” a fost pusă de USR care, la rândul lui, este provenit din USB care „salvează Bucureștiul”. Nu l-au salvat ba chiar l-au dat cu „cățel și cu purcel” pe mâna „dușmanilor” de la PSD iar acum sunt deciși să „salveze țara”.

Urgența demersului este dată de proiectul de modificare al legii insolvenței, clocit la Ministerul de Finanțe, care ar provoca mari daune firmelor care o țin cu insolvența la nesfârșit.
Realitatea TV este în insolvență din 2011. La sfârșitul anului trecut, datoriile sale totale se ridicau la 68,9 milioane de euro. Potrivit datelor disponibile pe site-ul ANAF, obligațiile fiscale totale, la mijlocul anului, se ridicau la 26 milioane de euro.
Mie îmi este neclară acuza adusă de Gușă „celor din clasa politică” și „președintelui Iohannis”! Ce ar fi trebuit să facă aceștia? Să intervină în favoarea postului Realitatea Tv iar Guvernul să nu îi mai execute financiar? Înclin să cred că Gușă sugerează ca în România să aplice „politica de stat” a lui Putin. Și așa are el niște „codițe” cu relațiile sale de pe zona de est-est a Europei.

În fine, se pare că vom avea, de va trece de Tribunal, încă un partid din clasa „salvatorilor”. Bine-bine, rămâne să vedem cât de puternic va ajunge! După unele reacții de pe Facebook, are niște membri asigurați (cel puțin cei care „mi-au băgat mie la frigider” 😂). După ce vor salva Realitatea Tv vor trece la „alte salvări”. Se anunță vremuri interesante!

Ce este sigur, în politică intră oameni noi! Nu doar la USR sau MRÎ, uite că și la PR. Stai! PR? Iar vor fi confuzii.

Un comentariu:

Unknown spunea...

Mult,mult succes.!!🌹❤