marți, 13 decembrie 2016

A ! Cum ? Liviu Dragnea a cerut amânarea introducerii unor reduceri de taxe și impozite ?


 PSD nu se dezminte. Una spune, alta face.

Digi24 spune că infractorul Liviu Dragnea, în calitate de câștigător al alegerilor, i-a cerut lui Dacian Cioloș să emită o ordonanță de urgență (nu se poate altfel !) prin care să fie prorogate (amânate !) cu un an prevederi ale Codului fiscal ! Cel creat și susținut feroce de PSD și adunătura !

Ia să vedem despre ce este vorba:
I-am spus domnului Prim Ministru că noi vom aplica strict Programul de Guvernare prezentat în timpul campaniei electorale şi în acest sens i-am solicitat să analizeze posibilitatea prorogării pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Astfel, noi avem în program reducerea TVA la 18% de la 1 ianuarie 2018 dar în acelaşi timp păstrarea actualei cote de 20% în 2017 deoarece  considerăm că reducerea doar cu 1 punct procentual a TVA-ului în acest an nu va aduce un avantaj nici companiilor dar nici consumatorilor. De asemenea, în ceea ce priveşte reducerea accizei la carburanţi constatăm că deşi preţul petrolului la nivel mondial este la minime istorice, în România preţul la pompă este cel mai mare din UE şi aici vorbim de preţul fără taxe, ceea ce mi se pare foarte greu de explicat. Asta ne face să credem că o reducere a accizei fără o discuţie serioasă cu Consiliul Concurenţei riscă să nu ducă la o reducere a preţului pentru consumatorul final.
Aha ! Programul de guvernare al PSD, cel prezentat populației avide după ieftiniri și reduceri de taxe, pentru care a primit votul direct, la urne, dar și indirect prin neprezentare la vot, nu a fost făcut în considerarea legilor existente ! Iar asta nu sună bine. Deloc. PSD este expert în introducerea taxelor și impozitelor de care are nevoie pentru a satisface „foamea” membrilor și a susținătorilor.
De asemenea, introducerea plafonării CASS nu mai corespunde cu Programul nostru de Guvernare unde vizăm o reducere şi o comasare a contribuţiilor pentru toată populaţia şi mediul de afaceri începând cu 1 ianuarie 2018.
Ce interesant ! PSD reintroduce moda prorogărilor și suspendărilor. Ca pe timpul lui Adrian Năstase. Nu elimină normele legilor. Le suspendă aplicarea sau prorogă intrarea lor în vigoare. Să te ții nene ! Vor primi „fomiștii votanți” toate drepturile din lume numai că drepturile vor fi suspendate în aplicare sau vor fi prorogate an de an pentru că motive se găsesc cu duiumul. Când este vorba de bani, instrumentul a fost găsit în Legea bugetului. Prin Legea anuală a bugetului „fomiștii” vor primi suspendări și prorogări. Drepturile rămân, desigur, ba chiar se pot mări însă nu se pot achita. Criza națională, criza internațională, obiectivele majore de interes național și uite așa trec 4 ani de guvernare fără a scade „drepturile” reale. Bine, nu toată lumea va pricepe că scad drepturile de folosință. Fomiștii PSD vor rămâne tot cu burta lipită de șira spinării, dar vor avea PSD la guvernare. Partidul populiștilor români. Oare de ce nu își schimbă denumirea ? Ar fi mai aproape de realitate.

Niciun comentariu: