joi, 8 decembrie 2016

Refacem „Parlamentul penalilor” ?


Să nu ne mai ascundem după degete. Sunt liste ale partidelor care au pe locurile eligibile persoane certate cu legea, persoane condamnate deja și care au mari șanse să mai fie condamnate pentru că au avut și probabil mai au un comportament infracțional atunci când vor să pună mâna pe putere, să ajungă să aibă putere politică sau administrativă.

O lege strâmbă ne-a adus cu 4 ani în urmă un Parlament supra-dimensionat. Legea făcută la mica înțelegere, între liderii partidelor politice cu acceptul tuturor parlamentarilor. S-a ajuns la situația stupidă de a avea la un colegiu câte doi deputați în loc de unul, doi senatori în loc de unul ba, am avut și culmi ale culmilor, 3 deputați pe colegiu ! Așa s-a ajuns să avem un Parlament în care au intrat tot felul de indivizi, unul mai breaz ca celălalt.

Parlamentul care își termină mandatul a fost caracterizat ca un Parlament al infractorilor. Pe bună dreptate. O parte dintre „aleșii neamului” au ajuns deja în penitenciare, alții sunt încă în băncile Parlamentului având condamnări cu executare.

O mare parte dintre parlamentarii care s-au certat cu legea sunt astăzi prezenți printre candidații la o nouă legislatură. Fără nici un pic de bun simț. Fără nici un pic de rușine. S-au băgat în față pentru că știu că vor fi votați de oamenii care sunt dominați de egoism. Și sunt mulți.

Infractorii care cer voturile în această campanie electorală știu că promisiunile de salarii mai mari și pensii mai mari le vor aduce voturi. Și promit. Iar intervievații de pe străzi declară cu seninătate că îi vor vota pentru că li s-au promis salarii mai mari și pensii mai mari.

Sunt mari șanse ca infractorii să ajungă în Parlament. Pentru că nu avem o lege care să limiteze accesul în Parlament a infractorilor sau a celor care au deja calitatea de inculpați în dosare penale. Pentru că ei, parlamentarii, nu s-au gândit la faptul că alegerea unor cetățeni în Parlamentul României este o problemă de morală publică - Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român ! Alegerea unor infractori în Parlament sau a unor persoane trimise în judecată în cauze penale este un atentat la morala publică, fiind inadmisibil ca un parlamentar care are calitatea de infractor sau de inculpat într-un dosar penal să fie reprezentant al poporului ! Ce naiba, suntem un popor de infractori ?! Doar în această situație ar avea noimă alegerea unor infractori să ne reprezinte !

Disprețuiesc pe cei care vin cu „politica corectă” să îmi spună că și infractorii au drepturi civile. Da, le au, dar sunt persoane care nu mai prezintă încredere, sunt persoane care au comis infracțiuni urmărind interesul personal în dauna interesului colectivității, trimiterea lor în judecată și condamnarea lor s-a făcut în numele și pentru apărarea intereselor generale ale poporului român ! Tot în Constituție găsim aceste prevederi. Numai că parlamentarii români de până acum au citit Constituția numai pe copertă nu și în interior și nu au făcut asocieri între normele constituționale. Dacă citeau și înțelegeau ce citesc ar fi observat că o persoană urmărită penal sau condamnată deja a comis faptele penale sfidând interesul general al societății ! Le-a comis împotriva restului cetățenilor. Penalul este, prin definiție, acțiunea cetățenilor țării contra celor care comit acte împotriva interesului general. Cum dracu să poți accepta că infractorii sau inculpații pot fi în aceeași măsură și reprezentanți ai poporului ! Este peste poate !

Partidul Social Democrat din România este cap de listă în acțiunea de sfidare de poporului.

Liviu Dragnea are deja o condamnare de 2 ani cu suspendarea executării pedepsei în penitenciar, este la începutul executării pedepsei, condamnarea definitivă fiind dată abia în luna aprilie a acestui an și mai are o acțiune penală în care este inculpat pentru abuz. Alegerea lui Dragnea ar reprezenta o altă performanță negativă pentru România. Condamnatul Liviu Dragnea, ales de cetățeni, și-ar executa pedeapsa în Parlamentul României ! Peste poate ! Eu sper ca al doilea dosar penal să se finalizeze cât mai repede și dacă va fi condamnat îmi doresc să îl văd în penitenciar unde să execute și această pedeapsă de doi ani.

Victor Viorel Ponta este trimis în judecată pentru mai multe infracțiuni de fals, alături de Dan Șova (miruitul). Mai este sub control judiciar într-un al dosar, cu Sebastian Ghiță. Finalizarea judecății se apropie cu pași repezi.

Sebastian Ghiță, candidează pentru anexa PSD, PRU, are mai multe dosare penale, într-unul dintre ele instanța a stabilit deja începerea judecății.

Gheorghe Nechita, fostul primar PSD al Iașului, candidează pentru anexa PSD, PRU, este trimis în judecată pentru mită, de la firma UTI, a lui Tiberiu Urdăreanu, personaj aflat în mai multe cauze penale.

Ecaterina Andronescu, candidat PSD, este urmărită penal în dosarul licențierilor Microsoft, alături de alți foști miniștri.

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei vrea în Parlament, trimisă în judecată pentru luare de mită.

Partenerul credincios al PSD, Călin Popescu Tăriceanu a adunat o listă destul de lungă de condamnați, urmăriți penal sau trimiși în judecată refuzați de alte partide. Îi stau alături Tudor Pendiuc, Steluța Cătăniciu, Mircea Baniaș, Gigi Chiru, Eugen Durbacă, Dian Popescu și fără a fi ultimul, cel scăpat de Senat de „mâna procurorilor”, Varujan Vosganian.

Am dat doar câteva exemple, însă trebuie adăugat că unii dintre cei selectați la PSD sau alți aliați ai PSD au ajuns deja în penitenciar cu condamnări definitive, cum sunt cei din familia Cosma, tatăl și fiul (deputat PSD !), partenerii de potlogării ai lui Sebastian Ghiță.

Persoanele arătate mai sus dar și cele pe care nu le-am mai pomenit nu au bunul simț să se retragă. Nu îi agreez. Deloc. Nu pot accepta că ei sunt reprezentanți ai poporului, adică ei mă reprezintă și pe mine ! Sictir ! Nu am tâlhărit împreună mizerabililor !

Nici PMP-ul lui Traian Băsescu nu strălucește. Și el are „faliții” lui, în frunte cu Traian Băsescu. Iar alături face joc de glezne Elena Udrea !

Niciun comentariu: