luni, 26 decembrie 2016

O situație devine „tălâmbă” când este explicată de un „tălâmb”.

Când spun eu că la Antena 3 găsesc neștiri, nu vrea lumea să mă creadă. Pentru că nu au capacitatea de a descoperi și înțelege știrile, alea care merită denumirea de stiri, la Antena 3 se produc niște ăia care au pretenții de jurnaliști. Neștirile sunt construite și promovate de nejurnaliști. Așa este corect.


Cum am deschis site-ul Antenei 3, hop cu neștirea lui Mircea Badea. Bine, el o pronunță iar eu o citesc. Individul îmi provoacă greață când se manifestă în fața camerei Tv și anunță ce nu ar trebui nici să pronunțe.
Cred că există puține șanse ca președintele Iohannis să o nominalizeze mâine pe Sevil Shhaideh premier. Ar părea un pic penibil după ziua de joi.
Joi, a zis că se mai gândește, că are de ales între Eugen Tomac (propunerea PMP de premier - n.r.) și Sevil Shhaideh (propunerea PSD - n.r.). Ar fi o situație destul de tălâmbă pentru domnia sa, nu ar înțelege nimeni de ce a stat atâta și nu a făcut asta de joi
Măi nepriceputule ! Unde naiba ai văzut sau auzit tu că Iohannis a zis că are de ale între Tomac și Shhaideh ? Ca la Antena 3. Ăsta minte cum respiră. Iohannis a spus cu totul altceva.
Consultările s-au încheiat, după două zile, cu partidele parlamentare. Am avut în cursul acestor consultări două propuneri pentru poziția de prim-ministru: PSD a propus-o pe doamna Shhaideh, iar PMP pe domnul Tomac. Pe de altă parte, între timp s-a constituit o coaliție majoritară în Parlament, o coaliție formată de PSD, ALDE și UDMR. În consecință, în zilele următoare voi avea discuții pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc după Crăciun
Să vedem cele două texte. Panarama Mircea Badea afirmă că Iohannis „are de ales între ...”. Eroare. Nu are de ales ! Verifică dacă Sevil Shhaideh îndeplinește toate, dar toate condițiile pentru a fi desemnată candidat la prim-ministru la propunerea PSD. Eugen Tomac este și el acolo ca PMP să fie băgat în seamă.

Pe de altă parte, desemnarea imediată a lui Sevil Shhaideh nu ar fi fost posibilă ! Este absurd să dai credit unui partid politic și să faci o desemnare în orb ! Infractorul Liviu Dragnea a ținut „ascuns” numele candidatului pentru a nu se putea efectua verificarea lui de către autoritățile competente în timp util. Amânarea luării deciziei este tocmai ca urmare a manevrei perverse a infractorului Liviu Dragnea. După ce va fi verificată, în funcție de rezultatul verificării și nu ca urmare a bunului plac a Președintelui Klaus Iohannis, propunerea PSD va fi acceptată sau respinsă.

Panarama Mircea Badea mai afirmă că acceptarea candidaturii lui Sevil Shhaideh în zilele următoare „ar fi o situație destul de tălâmbă pentru domnia sa”. Traducerea formulării panaramei, cu DEX-ul în față, ar fi că Președintele Klaus Iohannis este „un neîndemânatic, un tembel”, întârzierea desemnării ar confirma faptul că omul Klaus Iohannis este un neîndemânatic, un tembel !

Atacul la persoană comis de panarama Mircea Badea este în stilul acestui post care, pe bună dreptate, este asemuit cu „o latrină”.

Niciun comentariu: