duminică, 4 decembrie 2016

Specialitatea PSD+ALDE: creșterea sărăciei în România.


Nici că putea Alina Gorghiu să vină mai bine cu această informație ! Peste o săptămână mergem la vot. Iar cei care se tot plâng de sărăcie, au ocazia să vadă de unde le vine. De la guvernarea PSD+ALDE de până anul trecut, 2015.
Institutul Național de Statistică vine cu câteva cifre care demonstrează fără echivoc că partidul celor mulți, adică PSD, este de fapt cel mai puțin preocupat de cei săraci, de tineri și pensionari. Pe perioada guvernării PSD, mai exact în anul 2015, a fost atins apogeul în privința ratei sărăciei. Cei mai afectați au fost tinerii între 18 și 24 de ani și pensionarii. Cifrele nu înşală niciodată!
Numărul persoanelor sărace a crescut în 2015 cu 10% din numărul populației rezidente ! Este imens ! Înseamnă peste 190.000 persoane !

Mai mult, regiunile cele mai afectate de sărăcie, sunt cele aflate în „jurisdicția” PSD, regiunea Sud-Muntenia ! Acolo se ajunge aproape la procentajul de trei ori mai mare ca în restul țării ! Dacă media pe țară este de 3%, în această zonă a sărăciei administrate de PSD s-a ajuns la 8,5% !

Marea nefericire a unor oameni este legată de gradul de cultură la care au ajuns. Diplomele pe care le au și-au dovedit inutilitatea. Sunt simple hârtii. Din moment ce bruma de învățătură căpătată nu îi ajută să vadă de unde le vine sărăcia, de unde le vine suferința, atunci au degeaba diplomele de absolvire căpătate. Iar cei care au un dram de minte și care nu își ajută semenii să înțeleagă, devin complicii celor care sărăcesc populația cu bună știință.

Măcar de s-ar trezi cu ocazia acestor alegeri. Dacă nu se trezesc, atunci am dreptul să cred că le place în mizerie.

Niciun comentariu: