joi, 22 decembrie 2016

Nu cred că vrea un război politic sau un conflict inutil !

AgerpresDragnea: Președintele o va nominaliza pe Shhaideh, pentru că nu cred că vrea un conflict inutil

Suntem în plină „luptă” a puterilor politice. Noul „stăpân” al celor care au votat PSD și ALDE vrea să se impună în fața Președintelui Klaus Iohannis. Are cu ce.

Infractorul Liviu Dragnea a ajuns să dețină puterea politică în România, mai puțin în ceea ce privește puterea Președintelui țării. Dar, infractorul nărăvit la putere, are tupeu. Îl somează pe Președintele Klaus Iohannis să facă ce îi cere el, infractorul Liviu Dragnea, sub amenințarea unui vot parlamentar dominat de alți infractori și persoane cu probleme penale care nu au de gând să piardă libertatea. Prin alegerea lor în Parlament au ajuns la „țâța vacii” care le dă imunitate. O imunitate care va împiedica începerea urmăririi penale împotriva celora care au comis fapte imputabile penal pe timpul guvernărilor de până acum dar și împiedicarea procurorilor de a dispune măsuri procesual-penale de asigurare a bunului mers al justiției în cazul acelora care sunt urmăriți penal sau inculpați. Și sunt în Parlament cam un sfert dintre parlamentari cu astfel de probleme, bașca cei care sunt deja condamnați definitiv !

Infractorul Liviu Dragnea, ales Președinte al Camerei Deputaților - o adevărată rușine națională -, a făcut o propunere de prim-ministru care capătă caracter de risc major pentru România prin soțul dnei. Sevil Shhaideh, Akram Shhaideh, fost oficial guvernamental sirian, cetățean român din 2015, aprig susținător al Președintelui Siriei Bashar Al-Assad, postac pro-Bashar și pro-acțiunile guvernului din Siria, aprig critic al statelor cu care România este aliată !

Cum o dai, cum o întorci, dna Sevil Shhaideh va avea acces la secrete de importanță deosebită iar unele dintre acestea vor fi de nivel NATO sau UE, nu mai spun de cele care privesc România. Secrete care nu pot fi puse la dispoziția unor străini. Iar Akram Shhaideh este încă un străin, chiar dacă și-a luat și cetățenie română. Mai mult, este un fidel al Guvernului din Siria, guvern care este sancționat de toate statele membre ale Uniunii Europene, deci și România. Este plauzibilă ideea că prin această nominalizare, infractorul Liviu Dragnea pune asupra României un risc major de securitate națională. Este posibil ca date secrete care privesc acțiunile NATO, UE sau România să ajungă în Rusia, țara care sprijină pe Bashar Al-Assad și în Iran ! Nu mai spun de aliatul lui Bashar Al-Assad care este declarat ca organizație teroristă, Hezbollah. Este un mare risc de securitate care nu trebuie tratat cu superficialitate.

Înțeleg că susținătorii PSD și ALDE nu au nici o problemă cu cele de mai sus. Ar trebui să mă mir ? Nu cred. Ei merg până acolo încât susțin o măsură de suspendare a Președintelui Iohannis pentru că nu dă țara pe mâna inamicilor ei ! Aberant ! Tocmai ei, cei care au clamat românismul și ortodoxismul cu atâta violență în campania electorală !

Indiferent ce promisiuni va face dna Sevil Shhaideh, nu se poate neglija faptul că are ca soț pe Akrim Shhaideh, că acesta postează violent pe rețelele de socializare în favoarea lui Bashar Al-Assad, că are legături cu guvernul sirian, că are interese patrimoniale în Siria, că religia de care aparține obligă femeia la supunere față de soț.

Ce vrea de fapt infractorul Liviu Dragnea ? În afara dorinței bolnave de a avea puterea toată ?

Legând declarațiile lui de la desemnare, precum și declarațiile aliatului său Tăriceanu, cu privire la modificări ale Constituției, ale legilor „nedrepte” dar și a raporturilor dintre instituțiile statului, nu cumva și măsurile de protecție ale statului român vor fi modificate iar România va deveni un stat slab ? Din moment ce toate problemele statului vor fi sub controlul celor doi aliați, infractorul Liviu Dragnea și inculpatul Tăriceanu, celelalte puteri ale statului vor fi doar de panoplie.

Să gândim în abstract un guvern condus de Sevil Shhaideh. SRI comunică starea de risc. ORNIS nu îi dă dreptul la un nivel mai mare decât are acum de acces la informații secrete. NATO își ia măsuri de siguranță și primul-ministru al României este exceptat de la informații NATO. La ședința de Guvern, primul ministru vrea ceva iar ministrul apărării, al internelor sau cel de la externe îi spun că nu se poate. Nici nu pot să îi dea explicații. Pentru că și explicația „NATO este împotrivă” este o deconspirare a unui secret. Care poate pleca, bine merci, prin relațiile de familie acolo unde nu ar trebui să ajungă.

Absurdă situație generată de infractorul Liviu Dragnea. Culmea, susținută de inculpatul Tăriceanu, fost prim-ministru ! Cum va putea prim-ministrul Sevil Shhaideh să discute la întrunirile instituțiilor europene din moment ce ea nu are acces la toate informațiile ? Cum dracu a gândit infractorul Liviu Dragnea această desemnare ? Ce naiba are în capul ăla plin de fumuri ?

Niciun comentariu: