duminică, 18 decembrie 2016

Din greșeală în greșeală spre înfrângerea finală. USR este urmaș al fostului PCR ?

Clotilde Armand și Sergiu Moroianu. Foto - România Liberă

Încă una „made în USR”. Este pe toate ziarele, teveurile, știrile on-line etc. Hop și eu.

Clotilde Armand află, în timp ce se afla la Cluj, unde își lansează o carte, că soțul ei, Sergiu Moroianu, a fost exclus din USR. USR a dat comunicat privind excluderea.
USR a luat decizia să-l excludă pe Sergiu Moroianu din partid. Acesta a prejudiciat grav imaginea USR, fapt incompatibil cu statutul de membru. Biroul Național al USR a constatat că Sergiu Moroianu a încălcat articolul 13 litera c din Statut care prevede că un membru are îndatorirea să nu prejudicieze, prin luări de poziții publice, imaginea Uniunii Salvați România și a decis vineri excluderea lui din partid
 Poate că o excludere ar părea normală, când însă este vorba despre USR, se schimbă treaba. Nu de alta, dar am mai citit despre o excludere, a liderului USR de la Galați care a fost „descoperit” cu o stare de „incompatibilitate gravă”: soția lui a fost anterior căsătorită cu un membru marcant al PSD ! Bolșevism în stare pură ! Dispărutul Partid Comunist Român reînvie !

Să ne așteptăm ca protestul Clotildei Armand în urma acțiunii conducerii USR să se adauge la „crima” de a fi soția unui membru exclus ? Să o vedem și pe Clotilde Armand exclusă ? În logica acțiunilor USR de până acum, așa ar cam trebui să se întâmple. Declarația publică a Clotildei Armand la aflarea veștii se încadrează perfect la art. 13 lit c din Statutul lor: un membru are îndatorirea să nu prejudicieze, prin luări de poziții publice, imaginea Uniunii Salvați România.

AgerpresClotilde Armand: A greșit soțul meu, dar a greșit și USR că l-a exclus
Pentru mine este o decizie greșită a lui, care a creat o decizie greșită a Biroului Național. Este ca la tenis. Dacă mingea e greșită, în loc ca cineva să o oprească, se continuă mai departe și e greșit mai departe. Cred că este o decizie greșită și la nivel uman, pentru că o prietenie de 20 de ani cu un om loial și sincer nu se aruncă în aer pentru un moment de criză după alegeri. Este o decizie greșită la nivel de resurse umane, pentru că Sergiu Moroianu este un om de mare calitate și pentru USR este un atu că el este acolo un om loial care de ani de zile luptă
 Este o decizie greșită și la nivel de management, pentru că o persoană care sesizează niște probleme, care nu s-a făcut auzită în cazul Comisiei de Arbitraj, al cărui mesaj nu a fost auzit și înțeles la nivel de partid și s-a dus public din această cauză, este un om care trebuie respectat. În orice organizație este bine să ai oameni care trag semnalul de alarmă. Un om care trage semnalul de alarmă trebuie să fie respectat. Încă o greșeală este faptul că înainte să se răspundă la ce a spus el, a fost exclus. Din punctul meu de vedere, această decizie este greșită
 Aha ! Ca să vezi ! USR nu mai este ceea ce a vrut să pară, cu atâta îndârjire. Este la fel de „rău” ca toate celelalte partide politice, de fapt. Și la ei este un grup de conducere care nu are nevoie de critica „pălmașilor”.

Apoi, parcă Matei Păun, criticatul și acuzatul de lucruri nepermise, nici nu este membru al USR ! Din postarea-scrisoare a lui Moroianu pe Facebook, așa se înțelege. Chiar se înțeleg mai multe, inclusiv finanțări obscure și cheltuieli și mai obscure, nu mai spun de nelămurita cetățenie a individului.

Unii au scris în dreptul USR zicala: „banul să trăiască”. Ei uite că o prietenie de 20 de ani și lucrul împreună pentru cucerirea puterii politice cu un nou actor politic în România, dintre Sergiu Moroianu și Nicușor Dan, a fost dată la spate pentru noua prietenie politico-financiară dintre Nicușor Dan și Matei Păun. Kantar, Kantar !

Cad foile de pe USR cum cad cele de pe ceapă. Ce o fi la mijloc ?


Niciun comentariu: