sâmbătă, 24 decembrie 2016

Și totuși, regulile ORNISS sunt clare.

Mda. Luând în considerare un semi-angajament luat mai înainte, cu acest articol intru în categoria „numai pe ăsta cât este cald”. Nu sunt perfect și am o stare de satisfacție.

Cătălin Predoiu a luat în serios nominalizarea doamnei Sevil Shhaideh de către PSD. A luat în serios și discuțiile purtate în presă și pe Facebook și nu numai și a „scormonit” avocățește reglementările în vigoare. Așa a ajuns la ORNISS și a pus o postare cu reglementările instituției privind secretele NATO. Concluzia lui ?
Cititi litera d) de la suplimentare. E vorba de LEGE, nu de politica. Legea romana.
Iar litera d) de la suplimentare sună așa:
Factorii suplimentari ce trebuie analizaţi numai pentru titular:
... 
d) dacă poate fi supus la presiuni din cauza rudelor sau a persoanelor apropiate, care ar putea genera o vulnerabilitate exploatabilă de către serviciile de informaţii străine ale căror interese sunt ostile pentru interesele de securitate ale NATO şi/sau ale ţărilor membre şi partenere.
Trebuie să atrag atenția că se referă strict la posibilul titular al postului și nu la soțul acesteia !

Pentru că la soțul doamnei, Akram Shhaideh, sunt o serie de lucruri care bat la ochi, mai ales celor care au o anume instrucție privind securitatea națională. Plecând de la serviciul prestat în guvernul Sirian timp de 20 de ani, ajungând la faptul că este un susținător fervent al regimului Assad și al acțiunilor acestuia atât pe teritoriul Siriei, cât și în relațiile internaționale, culminând cu acceptul și încurajarea crimelor lui Bashar Al-Assad împotriva propriului popor. Akram Shhaideh are toate ingredientele necesare calificării ca persoană anti-democratică, extremistă.

Relațiile lui de prietenie cu prietenii soției nu sunt nici liniștitoare și nici nu pot constitui garanții de securitate. Dimpotrivă, îi pune pe politicienii care în aceste zile i-au luat apărarea în discuție cu privire la nivelul lor de sinceritate și loialitate față de România !

Pentru că factorii conjuncturali nu sunt eliminați la analizele de securitate, chiar dacă sunt acceptați ca o stare normală în diferitele forme ale societăților umane, trebuie ținut cont și de cultura islamică și relațiile între membrii familiei islamice. Nu sunt mai speciale ca relațiile din alte culturi religioase însă este obligatoriu să se țină cont de ele mai ales în situații de acest gen în care riscul este mai ridicat.

Cât privește golăniile susținătorilor PSD, ALDE și alte formațiuni politice și compararea cu soții/soțiile altor politicieni din România ar fi bine să le dăm peste nas. Siria nu este nici Franța, nici Marea Britanie, nici Germania și nici o altă țară membră a UE și/sau NATO. Siria este de partea cealaltă a baricadei. Siria este împotriva umanității ! Siria și guvernul ei sunt subiecte ale dreptului internațional privind încălcarea grosolană a dreptului la viață. Regimul din Siria continuă să ucidă, extrajudiciar, pe cei care nu îl mai doresc pe Bashar Al-Assad ! Informații recente confirmă faptul că militarii regimului sirian au comis deja execuții în plină stradă în Alep-ul abia cucerit !

Nu am nici o problemă cu omul Sevil Shhaideh. Nici că este femeie (chiar mă bucur că o femeie poate deveni prim-ministru al României), nici că este turcoaică (foarte bine, turcii sunt parte a procesului de formare a statului român, Moscheia Carol I din Constanța stă mărturie !), nici că este musulmană. Am însă o problemă cu anturajul ei din momentul în care s-a căsătorit cu acest Akram Shhaideh, devenit cetățean român cu sprijinul PSD !

Reglementările ORNISS sunt clare. Trebuie doar aplicate. Iar infractorul Liviu Dragnea trebuie tras la răspundere pentru acest risc major la securitatea națională pe care îl promovează golănește.

Niciun comentariu: