marți, 13 decembrie 2016

Strălucitul obedient Victor Ciorbea a cuvântat.


Am citit pe HotNews o declarație a lui Ciorbea, nedemnul Avocat al Poporului. Este halucinant acest om.

Eu voi rupe declarația lui pe idei. Plecând de la cele trei posibilități pe care un om le are: a face, a nu face, a se abține să facă.

Victor Ciorbea este în această situație „dilematică”. Dacă fac, oare ce mi se întâmplă ? Dacă nu fac, ce mi se întâmplă ? Dacă mă abțin să fac, ce mise întâmplă ? Nimic despre morală aici. El face afirmații care exclud morala ! Iar morala stă în orânduirile date de lege ! Pentru că legile sunt codificări ale normelor morale acceptate de societate. Este simplu, dar ...

Pentru că mi s-a atras atenția de unii cititori că jignesc personajele, nu voi scrie tot ce îmi trece prin minte și ajunge în buricul deș'telor, voi fi sever cu mine însumi însă ... las la latitudinea cititorilor ca în gând, măcar, să spună ce au pe suflet. Nu de alta dar cu infractorul Dragnea la putere nu te joci. Face o largă majoritate și bagă legea aia a lui cu „jignirea partidelor și a politicienilor în mediul virtual”.

Spune Ciorbea, cam haotic, după cum îi este felul:
N-am fost sesizat nici de partide, nici de institutii, nici de cetateni, dar (...), aseara, la diverse posturi de televiziune, la diverse dezbateri, emisiuni, s-a spus ca ar fi cazul ca Avocatul Poporului sa intervina. Si atunci am dat in lucru la Serviciul Contencios Constitutional sa analizam, sa facem un fel de prima lectura mai atenta a textelor legale, a jurisprudentei Curtii Constitutionale si a CEDO in materie si sa decidem daca ne sesizam sau nu din oficiu, in conditiile in care nu sosesc sesizari oficiale.
Să citim și să recitim. Nu este sesizat potrivit legii de încălcarea unui drept fundamental al omului prevăzut în Constituție însă, stând el pe la Tv, urmărind el emisiunile, a „sesizat” că unii participanți la discuții au făcut o referire la Avocatul Poporului cu privire la încălcarea unui drept fundamental !

Care este acel drept ? Dreptul infractorului Liviu Dragnea de a ocupa funcția de prim-ministru sau ministru în guvernul pe care PSD îl va forma după alegerile din 11 decembrie 2016 ! Nu cumva este o încălcare aici ? Din moment ce a câștigat alegerile iar Constituția nu prevede această interdicție, nu cumva i se încalcă omului un drept fundamental, acela de a ocupa o funcție publică ? Din moment ce infractorul poate deveni reprezentant al poporului în Parlament, care este organul reprezentativ suprem al poporului, prima putere a statutului, de ce i se interzice alesului poporului să ocupe o demnitate publică în cea de a doua putere a statului, în organul administrației de stat ? Uite o problemă !
Sigur ca mi-as dori sa se rezolve problema asta fara implicarea institutiei noastre, sa se rezolve direct intre institutiile prevazute direct de catre Constitutie, dupa cum mi-as dori sa se gaseasca alte solutii sau formule, dar nu puteam ramane total pasiv, pentru ca, totusi, (...) sunt in discutie aspecte foarte importante de ordin constitutional, cu implicatii deosebite si nu pot sa ma limitez sa ma sesizez din oficiu numai la cazuri importante, dar care vizeaza o persoana sau un grup de persoane ale caror drepturi si libertati sunt afectate. (...) 
Abramburit, Victor Ciorbea ne spune că:

- ar fi trebui să rezolve această „problemă” alte instituții. Care ar fi acelea ? Parlamentul să revină asupra textului legii și să scoată interdicția ? Curtea Constituțională să fie sesizată de PSD cu neconstituționalitatea legii construită și impusă de PSD în 2001 ? Dar este o problemă de rezolvat ? Au trecut 15 ani de când există „problema” pe care Victor Ciorbea o pune sub semnul întrebării. Până acum legea a fost bună iar astăzi el, Avocatul Poporului Victor Ciorbea constată că are avea ceva probleme ! Sinistru !
- „problema” are implicații deosebite ! De unde până unde ? Este cumva afectată siguranța națională, este cumva afectată bunăstarea întregului popor, sunt puse în pericol drepturile și libertățile civile ale cetățenilor țării ? Interdicția impusă infractorilor de a ocupa funcții în administrația publică este o problemă „cu implicații deosebite” ? Fascinant !
- nu „este un caz important” dar vizează persoana sau grupuri de persoane ale căror drepturi și libertăți sunt afectate ?! Delir verbal.

Eu cred că Ciorbea face această declarație pentru a arăta că vrea să rămână la conducerea instituției Avocatul Poporului și că este gata să facă ce i se cere. Chiar și imposibilul dacă se poate.

Iar Victor Ciorbea pe altă „scenă” se declară urmaș al țărăniștilor ! Purtători ai „microbului” democrației ! Halal țărănist !

Curtea Constituțională a României a enunțat un principiu într-o decizie din iulie 2016, la o sesizare a Președintelui Klaus Iohannis asupra legii adoptate de majoritatea parlamentară adunată în jurul PSD, prin care primarii și președinții consiliilor județene condamnați cu suspendarea executării pedepsei în penitenciar să își poată îndeplini atribuțiile de serviciu în continuare. Curtea Constituțională a respins legea PSD.
Condamnarea în sine este cea care determină pierderea integrității, element fundamental al mandatului electiv fără de care persoana care ocupă respectiva demnitate publică nu mai are legitimitatea de a-și continua activitatea. Modalitatea de executare a pedepsei aplicate de către instanța judecătorească nu este decât un mijloc de individualizare a executării pedepsei
Principiu pe care aleșii poporului strâns uniți în jurul infractorului Liviu Dragnea nu l-au considerat suficient pentru a-l adapta la toate funcțiile elective ! Pentru că așa ar fi trebuit să facă Parlamentul. Să corecteze legile care privesc funcțiile elective în așa fel încât principiul să fie aplicat tuturora. Aplicarea principiului ar fi scos din Parlament pe toți condamnații (și sunt mulți), în special pe infractorul Liviu Dragnea care a câștigat alegerile pentru că o mare parte dintre cetățenii Românei sunt egoiști, auto-suficienți și nu au avut cu cine să voteze (motivează ei). Acești cetățeni au devenit astfel aliații infractorului Liviu Dragnea fiind de acord ca infractorii să își execute pedeapsa în fotoliul de parlamentar iar acum, cu sprijinul țărănistului Victor Ciorbea și în cea de prim-ministru sau ministru. Așa ajungem o țară care va fi condusă de infractori.

Principiul ar fi trebuit să stea și la baza interdicției ca persoanele condamnate să își mai poată depune candidaturile la alegerile de orice fel. Astăzi avem condamnați penal care se află în perioada de executare a pedepsei sau în perioada de probă de după perioada de condamnare și care au primit girul unor instanțe de judecată să candideze și chiar au ajuns primari sau parlamentari. Absurd !

Destrămarea democrației, cea mai mare valoare a unei societăți umane, este în curs de desfășurare cu votul dat de 20% din cetățenii României, alți 20% fiind într-o relativă opoziție (?!), iar 60% fiind de acord cu ce vor face acei 20% care nu vor democrație !

Corect ar fi ca pe baza acestui principiu, PNL să conteste la ICCJ validările în Parlament ale infractorilor neamului. Sunt destui care au deja condamnări penale !

Niciun comentariu: