vineri, 30 decembrie 2016

Gata. Avem candidat desemnat. O aduna el majoritatea de care are nevoie pentru investire ?


AgerpresUPDATE Decretul privind desemnarea lui Grindeanu premier, semnat de președintele Iohannis
"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie, decretul privind desemnarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului și listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituția României, republicată", a anunțat Administrația Prezidențială.
Gata. Avem „desemnat”. Cu întârzierea provocată de „mușchii” infractorului Liviu Dragnea, am ajuns la un liman.

Puteam avea un guvern deja instalat dacă infractorul Liviu Dragnea nu ar fi încercat să își pună „prim-ministrul lui”, dacă PSD s-ar fi comportat ca un partid politic responsabil, dacă manechinul inculpat Tăriceanu l-ar fi sprijinit pe infractorul Dragnea să respecte Constituția și legile țării dar ... nu a fost să fie.

După ce li s-a spus că prima lor propunere nu a fost asumată de partidele lor majoritare în Parlament, infractorul Liviu Dragnea a format la repezeală un organism suprem de decizie al PSD prin adunarea parlamentarilor care umblau hai-hui pe holuri între bufet și sala de ședințe, prin chemarea urgentă a unor șefi și șefuleți PSD aflați prin București și a întocmit actul formal de asumare a propunerii Grindeanu.

Față de evenimentele asemănătoare anterioare, PSD s-a evidențiat la acest eveniment prin multă-multă expunere media. Tema principală a fost clară. PSD, partidul cu cei mai mulți reprezentanți în Parlament, partidul care are alianțe ce îi conferă supremația politică în Parlamentul României este „o victimă” a puterii politice care conduce România !

Comportamentul caraghios al celor din PSD a fost întărit de amenințările pe care le-au aruncat tot timpul asupra Președintelui Iohannis. Nu este de colo să ameninți cu suspendarea Președintelui tu, deținător al puterii parlamentare, în timp ce te plângi că ești asuprit ! Că șansa de a realiza și demiterea Președintelui este mai mică, poate chiar de loc, nu a făcut parte din scenariul de propagandă al PSD. O mână de „desperados” din PSD au marșat pe ideea de a se ajunge la momentul suspendării. O mână ! Bănuiesc, ca omul care crede că nu toți oamenii sunt tâmpiți din naștere, că este vorba doar despre o mână de idioți (fără acte !), nu despre toți PSD-iștii.

Se pare că „înmuierea” Președintelui Iohannis nu a reușit. Au ratat. Au mai ratat un obiectiv. Obținerea și folosirea inițiativei politice. Au pierdut-o. S-au pus cu cine nu trebuie. Președintele Iohannis le-a dat peste nas. Le-a luat inițiativa politică și acum se folosește de ea. Evident este pentru oricine are capul pe umeri că jocul la ofsaid al PSD cu Președintele Iohannis îl obligă pe acesta să îi considere adversari politici. De aceea vom asista la un joc foarte dur între Președinte, alături de administrația Prezidențială, și Parlament. Pentru că puterea executivă, până la finalizarea procesului infractorului Liviu Dragnea, va fi de fapt la Camera Deputaților și nu la Palatul Victoria. În timp ce Președintele se va folosi de atributele constituționale, PSD în frunte cu infractorul Liviu Dragnea se vor folosi de „putere”. Puterea numărului pesediștilor și aldeiștilor din Parlament, puterea funcționarilor publici cu carnet de partid sau simpatizanți ai partidului care vor ocupa toate funcțiile publice de la șef de birou până la ministru, inclusiv în instituțiile în care legea interzice activitatea politică a membrilor lor. Potrivit tradiției, puterea PSD prin funcționarii publici va ocoli legea iar acolo unde nu poate fi ocolită se va ajunge la modificarea legii „neconforme” cu voința PSD-iștilor.

Avem un desemnat, să vedem cum îl folosește PSD. Viitorul se arată deja sumbru. Tabloul viitorului pentru România a fost deja pictat de infractorul Liviu Dragnea ajutat de alți infractori ajunși parlamentari dar și de unii care vor deveni infractori pe măsură ce procesele penale se vor finaliza.

Nu pot trece mai departe fără a arăta că lupta împotriva corupției ne-a dus la un rezultat nedorit. Un sfert dintre parlamentarii actuali sunt persoane cu probleme penale. Unii condamnați, alții aflați în diferite faze ale proceselor penale. Poate că este ultima lor zvâcnire. Poate că va fi ultimul Parlament în care infractorii să ajungă „conducători” ai țării. Este de cartea recordurilor ca un infractor aflat în curs de executare a unei pedepse penale să ajungă să fie al treilea om în stat și conducătorul de facto al Guvernului ! România, țara tuturor posibilităților !

Niciun comentariu: