marți, 6 decembrie 2016

Din două una: ori mergem înainte, cum ne-am propus la aderarea la UE și NATO, ori ne întoarcem către trecut !


Aderarea la NATO și apoi la Uniunea Europeană au fost proiecte de țară. Au fost îndeplinite și am parcurs un drum destul de lung de la o țară subdezvoltată până în acești ani în care am ajuns la bariera care desparte statele în curs de dezvoltare de statele emergente, ba chiar am intrat destul de bine în zona statelor emergente fără a fi foarte-foarte bine ancorați. Mai avem puțin pentru a intra în clubul statelor care au o altă poziție în economia mondială, state care se dezvoltă pentru că au ce oferi, pentru că sunt capabile să se dezvolte mai mult și mai repede decât multe alte state.

Până la finele anului trecut am avut o guvernare tip struțo-cămilă. Guvernarea Ponta. Începută ca o guvernare USL, terminată ca o guvernare PSD+ALDE+UNPR. Liberalii au plecat dintr-o alianță care a derapat periculos de la obiectivele inițiale, dintr-o alianță care era din ce în ce mai mult acaparată de PSD cu scopuri total opuse interesului național. În acest an de guvernare „tehnocrată” am văzut și de ce. Iar la DNA și DIICOT au început să facă coadă foștii miniștri ai guvernării Ponta cu Ponta în frunte. Iar fenomenul de „decopertare” a mizeriei PSD la guvernare continuă. Sute de milioane de euro delapidați, sute de milioane de euro dați cadou potentaților PSD pentru servicii și produse inutile, sute și mii de proiecte pentru atragerea de fonduri europene care su sfârșit jalnic - multe comunități locale sunt astăzi obligate să dea înapoi banii europeni pentru că angajamentele nu au fost finalizate. Peste toate, guvernarea Ponta ne-a adus o îndatorare de 20 miliarde de euro în plus față de ce avea România ca datorie în 2012. Ba chiar și sărăcia a crescut, de la în jur de 22% am ajuns la 25% din populația țării să trăiască în sărăcie crâncenă. Iar cele mai afectate județe sunt cele conduse de PSD ! PSD și Victor Ponta au promis 1.000 km de autostrăzi. Au realizat 0 km ba, au și -23 km - cei surpați și refăcuți de stat ! Au promis 1.000.000 de noi locuri de muncă. Au realizat un șomaj mai mare.

Abia cu guvernarea Cioloș am ajuns să avem rezultate palpabile. Rezultate care au adus un plus și în agricultură - suntem scoși din carantină cu toate tipurile de carne -, un plus în industrie - s-au înființat noi unități de producție -, dar și în sănătate sau învățământ. Nu mai spun de modernizările care s-au putut face în alte sisteme necesare existenței statului român. Și toate acestea în doar un an de zile !

Pe 11 decembrie avem de ales. Mergem înainte cu un nou cabinet Cioloș și cu o majoritate parlamentară construită în jurul PNL sau ne întoarcem în timp și alegem pe cei din PSD sau ALDE pentru a avea un alt Sebastian Ghiță care să fraudeze împreună cu Victor Ponta bugetul de stat, un alt Șova care să dea bani aiurea pe „studii de fezabilitate” de am ajuns să plătim km de autostradă de pe hârtie mai scump decât km de autostradă din realiate.

Avem posibilitatea să comparăm și să alegem. Ne dăm iar pe mâna infractorilor sau o rupem cu trecutul ?!

Semnalele din tabăra PSD, ALDE și PMP sunt destul de stresante. Nu le mai place UE, nu le mai place NATO, a început să le placă Rusia și Turcia, Putin și Erdogan. Nu mai vor integrare europeană și nici moneda unică. De la ei vin acele semnale de panică că UE este pe marginea prăpastiei și că zona euro de destramă mâine.

Dacă PSD, ALDE și PMP adună suficiente voturi, putem pune culoarea roșie și pe harta României. Înseamnă că noi, românii, ne dorim reînființarea „lagărului socialist”.

Niciun comentariu: