luni, 12 decembrie 2016

Poporul are întotdeauna dreptate.


La Hotnews este o situație care se actualizează permanent. După cum se vede, România a redevenit roșie. Roșie ca focul, cum era sintagma cu peste un sfert de secol în urmă când se vorbea despre cravata de pionier. E roșie cravata mea ca focul. Pionierii de ieri „și-au luat țara înapoi”, așa cum le-a promis infractorul Liviu Dragnea și inculpatul Călin Anton Popescu Tăriceanu, marii câștigători ai acestor alegeri. Alții nu sunt. Deși nu este exclus ca alături de cei doi să fie cei de la USR și PMP (care se pare că intră în parlament).

UDMR s-a instalat confortabil pentru încă 4 ani de zile în Parlament. Nu este exclus ca ei să colaboreze cu puterea roșie pentru că au alte interese de promovat.

PNL este, evident, perdantul politic. Merită sau nu, nu are importanță. Eu observ că există un puternic curent misogin împletit cu invidia feminină când este vorba despre o femeie care conduce PNL. Este posibil ca misoginismul și invidia feminină să fie printre cauzele care au dus la aceste rezultate dar și la absenteism. Pentru că absenteismul, în special al celor de până în vârsta de 45 de ani este imens.

Ce va fi în PNL va fi în PNL. Și va fi ! Problema acum este ce va fi în viitor în România, nu în PNL !

Dominați de gândirea superficială, văd că mai toată lumea este preocupată de ce va fi în PNL. Presa poartă către consumatori preocupările tuturor privind soarta PNL. Absurd ! Ce va fi în țară în viitor nu preocupă pe mulți. Oare cum și-au gândit voturile acești oameni ? Să se răzbune pe PNL ? Cred că este o dovadă de idioțenie.

Care va fi viitorul României sub dominația severă a PSD și ALDE ? Mai susținem politicile Uniunii Europene ? Mai rămânem membri ai Uniunii Europene ? Mai susținem politicile NATO ? Mai rămânem membri ai NATO ? Mai respectăm criteriile economice care ne-au adus stabilitatea macroeconomică de până acum ? Mai continuăm politice agricole comune ? Mai acordăm Justiției independența sau nu ? Pe cine alegem partener strategic în continuare ? Rusia sau celelalte state ale Uniunii Europene ? Cum vom acționa în relația cu SUA ? Mai respectăm criteriile politice ale statelor democratice ?

Tăriceanu deja s-a pronunțat cu privire la Justiție. Îi pregătește funia să o „spânzure”. Iar comentatorii în loc să vadă asta se uită cu jind la „răzbunările” din interiorul PNL. Promisiunile lui Tăriceanu cu privire la viitor și propunerile PSD ne îndepărtează de democrație. Când vii cu propunerea de a desemna ca prim-ministru o persoană aflată pe timpul executării unei condamnări penale nu mai ești o societate democratică. Devii o dictatură. Acesta este viitorul ? Opoziția cu adevărat democratică are acum în viitorul Parlament doar PNL. USR are deja orice altă poziție politică decât democrația. Iar de PMP nu are rost să mai vorbesc. Cu Băsescu senator ne-am dat naibii !

Este de analizat, de rumegat, de decis în cunoștință de cauză.

Poporul a ales. Unii prin votul dat PSD, ALDE alții prin absența care a permis majoritatea PSD și ALDE. Nu pot crede că au ales social-democrația. Au ales partidul PSD care le-a promis marea cu sarea. Au ales persoanele care s-au plâns că au fost condamnate politic sau că li s-au făcut dosare politice. Iar asta ne spune că educația alegătorilor este deficitară. Pentru a ne prosti pe toți, alegătorii au ales ca învățământul să fie condus pe viitor de cea care l-a adus la dezastru: Ecaterina Andronescu și aliații ei.

Nici acum nu pot pricepe de ce 60% dintre cei cu drept de vot ne-au transmis că lor „li se fâlfâie” de cine conduce România ! În ziua votului și-au găsit altceva de făcut. Unii chiar și-au planificat să nu fie acasă în ziua votului. Iar acum vin și dau cu parul. Chiar le-a dispărut bunul simț ?

Înclin să cred că toate măsurile luate de Guvernul Cioloș pentru transparentizarea activității guvernului, a ministerelor și a celorlalte entități guvernamentale vor dispare. Ba, înclin să cred că Sebastian Ghiță va reveni în forță cu programele lui cumpărate cu milioane de euro și „țepene”, adică inutile. Iar dacă este să consider declarațiile anti-justiție a celor din PSD și ALDE, vom asista la blocarea acesteia prin modificările legislative pe care Tăriceanu și cei din PSD, cum ar fi Șerban Nicolae, le-au promis.

Au votat 39,49% din cei cu drept de vot. Ceilalți peste 60% nu au treabă cu viitorul țării. Să ne fie de bine.

Niciun comentariu: