sâmbătă, 10 decembrie 2016

Avem sărăcie pentru toți ! Ne garantează PSD de peste 25 de ani !


Sistemul oligarhic construit de PSD în România îl are ca „tată” pe Ion Iliescu. El a fost cel care a stopat cursul către NATO și Uniunea Europeană cât a putut. Când nu a mai putut, s-a lăudat că a creat condițiile pentru a ajunge acolo. De fapt, între declarațiile lui Ion Iliescu de-a lungul timpului se disting cele care îndeamnă la „ponderare”. Ponderare pentru că era în curs formarea oligarhilor români sub atenta lui îndrumare.

În anul 2000 când a redevenit Președinte al României, la concurență cu Vadim Tudor, prin grija tinerilor de acum 16 ani (!), procedura de aderare la NATO era începută. Procedura de aderare la UE era începută. În unele ministere, funcționari publici cu coloană vertebrală, s-au documentat la colegii din alte țări și au început să scrie documentele de poziție pentru capitolele de aderare. Adrian Năstase a prins ideea că poate intra în istorie ca prim-ministrul care a dus România în UE și a pus piciorul pe accelerație. Iliescu s-a supărat. Aderarea însemna reforme, însemna lupta anti-corupție iar sistemul oligarhic al baronilor roșii nu era bine conturat. Nu ar strica, măcar cei care mai știm câte ceva să ne amintim.

PSD nu se dezminte. Este partidul oligarhilor iar sărăcia pentru restul populației este condiția de bază ca oligarhii să domine politica românească. În plus, Justiția trebuie prinsă cu propriile legi modificate în noul Parlament dominat de PSD la înghesuială și încălecată. Supusă voinței partidului. De asta va avea grijă infractorul Liviu Dragnea și inculpatul Călin Anton Popescu Tăriceanu. Coaliția anti-Justiție dintre PSD și ALDE are un obiectiv de bază în punerea Justiției la colț. O justiție independentă este „moartea” oligarhilor !


În acest tabel cu datele de la INS pentru anul 2015 vedem cum sub guvernarea PSD a lui Victor Ponta a crescut sărăcia în România. Creșterea economică reflectată în PIB nu este sustenabilă. Este temporară. Este determinată de scăderile de TVA, de salariile mai mari și nu de mai multă producție. S-a cumpărat mai mult dar bunurile și serviciile cumpărate sunt din alte țări și nu din România !

La fel ca la guvernarea controlată de Traian Băsescu la sânge a PDL, ies la iveală adevăratele creșteri urmărite de cei din PSD și PDL care au fost mai mereu în cârdășie. Oligarhii au fost adevărații beneficiari ! Iar oligarhii din fostul PDL sunt fie la pușcărie fie în partidul lui Traian Băsescu, PMP. Oligarhii din PSD sunt la locul lor, unii au ajuns deja după gratii, alții se pregătesc.

Votul de mâine ne va arăta dacă vrem să o rupem definitiv cu trecutul. Dacă vrem să aruncăm la gunoi, cu adevărat, „opera sărăciei” a lui Ion Iliescu.

Niciun comentariu: