miercuri, 28 decembrie 2016

Președintele o să primească răspunsul la solicitarea dumnealui


După comicăria de ieri de la Parlament când împreună cu inculpatul Tăriceanu și unul care dădea din cap afirmativ, după ce și-a arătat „mușchii” lui de „imperator” al puterii, infractorul Liviu Dragnea anunță presa flămândă de can-can că astăzi vor da un răspuns solicitării Președintelui Iohannis.

Agerpres. Dragnea: Astăzi, după CExN, președintele o să primească răspunsul la solicitarea dumnealui
Vom avea o discuție foarte bună, deschisă, cinstită și profundă în Comitetul Executiv Național. Eu optez pentru o variantă bună pentru români. Astăzi, după Comitetul Executiv Național, președintele o să primească răspunsul la solicitarea dumnealui, care va fi într-un fel sau în altul
Din punctul meu de vedere, probabil comun sau asemănător cu al altora, PSD (chiar și prin infractorul Liviu Dragnea, dacă așa au ales ei) trebuie să dea dovadă de maturitate politică și să nu mai întrețină conflictul politic. În afara lor și a susținătorilor lor, mai toți cei familiarizați cu prevederile Constituției dar și a jurisprudenței constituționale susțin poziția Președintelui Iohannis. Nu a existat nici o încălcare a Constituției în refuzul Președintelui de a accepta propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru.

Cât privește decizia CCR, promovată cu insistență de susținătorii PSD și ALDE, inclusiv pe rețelele de socializare, trebuie spus un lucru. O propunere validă este cea care nu încalcă alte prevederi legale. Președintele Iohannis nu a refuzat dreptul PSD de a propune viitorul prim-ministru. A refuzat o propunere care încalcă alte prevederi legale. Inclusiv pe cele privind securitatea națională pe o interpretare a legii privind protecția secretelor de stat.

Observ de mai mult timp un exces de zel din partea susținătorilor PSD și ALDE de a provoca și impune, mai ales după ce au avut loc aceste alegeri. Este o problemă gravă. Deja modul lor de comportament este îndreptat asupra persoanelor care nu sunt alături de ei. Este o formă de agresiune care are ca scop să înlăture voința celor agresați de a-și apăra interesele. Iar la asta se va răspunde cu agresiune din partea celor agresați. Se va ajunge la lucruri mult mai grave în mediul social. Încărcătura negativă transmisă în societate de comportamentul abuziv, sfidător al susținătorilor PSD și ALDE, va exploda la un moment dat. Cu consecințe grave.

Ce m-a uimit mai mult și mai mult, este faptul că persoane care au avut un anumit comportament până la un moment dat, „români verzi și buni ortodocși”, au devenit altceva. Cum este posibil ca până mai ieri să aperi românismul și ortodoxismul iar azi să aperi salafismul și sirianismul ? Îmi este imposibil să înțeleg, lucrând cu instrumentele normale ale judecății. Cum este posibil ca ieri să aperi apartenența la Uniunea Europeană iar azi să o negi pentru că niște indivizi de la vârful PSD și ALDE nu mai au chef de UE ? Cum este posibil ca politic să acționezi pentru integrarea mai bună în structurile NATO ca astăzi să te aliezi cu adversarii tăi și să acuzi alături de salafiștii sirieni NATO și UE ? Cum mama dracului se poate așa ceva ? Și este o infecție în marea masă a susținătorilor PSD și ALDE ! Cum este posibil ca la astfel de acțiuni de propagandă PSD și ALDE să găsesc persoane care și-au dedicat viața apărării României ?

Ei bine, este posibil. Pentru că cei pe care îi văd au ajuns să se comporte ca părți ai unei mulțimi și nu ca persoane independente. Au clacat. Au devenit, la rândul lor, un risc pentru propria țară.

Niciun comentariu: