luni, 26 decembrie 2016

Sunt televiziuni care ... ne toacă de dimineața până seara !


Cineva a pus pe Facebook o legătură cu un articol din DW Moldova, de la 01.07.2016.

Tot articolul este interesant însă eu rețin doar un paragraf din discursul lui Kovesi:
„Acum, după 10 ani de efort, am ajuns în punctul când se luptă statul cu mafia. Să vedem cine câștigă! Noi suntem aici ca să luptăm. Altfel o să câștige ea, mafia. E interesant să-i urmărești cum, vrând-nevrând, se aliază în spațiul public contra noastră și au aceeași voce. Sunt câteva televiziuni pe ai căror patroni i-am trimis în judecată, unii deja sunt condamnați, care ne toacă de dimineață până seara. Lupta contra corupției e un proces continuu, cu foarte multe momente grele
La data articolului, guvernarea era democratică, Guvernul Cioloș. Peste câteva zile, guvernarea va suferi enorm la capitolul „democrație”. Acele televiziuni la care Kovesi s-a referit sunt alături, trup, suflet și contracte de publicitate cu câștigătorii alegerilor parlamentare de la 11 decembrie.

Dacă ne reamintim declarațiile infractorului Liviu Dragnea și ale inculpatului Călin Popescu Tăriceanu după ce au fost „confirmați” ca șefi ai Camerelor Parlamentului, dacă facem un efort minim pentru a pune alături de acestea toate declarațiile de la Antena 3 și România Tv cu referire la Justiție - în special ICCJ -, la Ministerul Public - în special DNA -, vom avea în fața ochilor riscul major care ocupă încet, dar sigur, întregul mediu social din România. Infractorul Dragnea și inculpatul Tăriceanu au promis, iar alegătorilor lor le curg balele în așteptarea pofticioasă, să „schimbe raporturile interinstituționale” de astăzi prin modificări legislative. Ba, infractorul Dragnea vrea schimbări și de natură constituțională !

Și mai clar, complet anticonstituțional, inculpatul Tăriceanu a amenințat (eu așa traduc afirmația lui) cu preluarea de către Parlament a soluționării cauzelor penale, în toate cauzele în care sunt implicați politicienii ! Practic, inculpatul Tăriceanu ne anunță fără nici un pic de jenă că Parlamentul va îndeplini, cumulativ, atribuții prevăzute de constituție și lege procurorilor dar și pe cele ale instanțelor de judecată !

Constituția dispune că procurorii reprezintă „interesele generale ale societății” ! În mintea de bibilică a inculpatului Tăriceanu, Parlamentul ca „organ reprezentativ suprem al poporului român” poate prelua și reprezentarea „intereselor generale ale societății”. Adică „legiuitorul” poate fi și „procurorul” și „judecătorul” unei cauze penale care privește un politician ales!

Kovesi a formulat tranșant o situație: „am ajuns în punctul când se luptă statul cu mafia”. La 01.07.2016 da, așa era. Statul era stat iar mafia era mafie. După ce Guvernul Cioloș va preda mandatul, statul și mafia vor fi fie împreună fie se vor contopi în „statul mafiot” !

Niciun comentariu: