joi, 1 decembrie 2016

Politicieni ... degeaba !

Mi-am jurat în barbă, de dimineață, că astăzi nu mă iau de nimeni. Dacă am ce lăuda, pentru ceva ieșit din comun, o voi face. Dacă nu, stau cuminte în banca mea.

Nu s-a putut. Deloc ! Am văzut prea multă ură aruncată în capul celor care nu susțin PSD sau ALDE. Ca să dau un exemplu numai de aici, de la cele două formațiuni care își construiesc o altfel de „lume”, una a lor, unde infractorii și persoanele cu probleme penale sunt considerate „reprezentanți ai națiunii” ! Faptul că persoane di cele două partide se manifestă cu la fel de multă ură față de semenii lor care nu le împărtășesc ideile politice și nu sunt de acord cu comportamentul lor public mă face să cred că avem o mare problemă ca societate. Una mare de tot ! Doar pe timpul regimului comunist a mai fost o astfel de situație ! Infractorii de drept comun din perioada interbelică deveniți membri și susținători înfocați ai PCR era declarați, oficial, „foști deținuți politici”. Ciorditul din piețe și din locuințe a devenit „luptă în ilegalitate”.


PSD, sub conducerea infractorului Liviu Dragnea, a reintrodus acest model de propagandă bolșevică. El este considerat de unii oameni „o victimă politică” a „sistemului”. Sistemul fiind, în mod normal, format din instituțiile care sunt prevăzute de Constituție ca puteri ale statului, în ordinea, importanța și cu atribuțiile ce le revin bine definite. Dar, aici suntem în cea mai mare dilemă. Parlamentarii, cei care formează Parlamentul României, cel mai reprezentativ organism al poporului român, cea mai mare putere în România, singurul legiuitor al țării, sfârșește această legislatură prin a fi format și din infractori sau persoane cu probleme penale ! Iar asta chiar este o mare problemă a sistemului nostru democratic. Este inadmisibil ca infractorii să facă legi ! Este inadmisibil ca populația cinstită a țării să accepte faptul că, în mod practic, prin legile adoptate, infractorii conduc România !

Ei bine, astăzi și-a dat în petec iar teribilul politician Călin Anton Popescu Tăriceanu. Iau știrea de la Agerpres.
Președintele, în loc să arate că înțelege care sunt adevăratele valori și simboluri ale Zilei Naționale, moment care trebuie să marcheze, așa cum am spus în aceste zile, practic un omagiu adus înaintașilor noștri (...) deci un mesaj de solidaritate, de unitate, prin ceea ce a făcut demonstrează că nu a înțeles aceste lucruri, din două motive: unul strict politic și altul care e probabil și el important — nu a înțeles care este sensul rolului său constituțional
...
Mesajul pe care ar fi trebui să-l dea era un mesaj de solidaritate, de coeziune națională, de mândrie națională, de unitate până la urmă și acest mesaj l-a ratat. Președintele văd că are anumite probleme, pe care văd că nu reușește să le mascheze: un sentiment de ranchiună care văd că răbufnește mereu, această intenție de dezbinare, care văd îi domină acțiunile în ultima vreme
Este mai mult decât clar. Dacă el și infractorul Liviu Dragnea, care i-a stat alături la parada militară, reprezintă „adevăratele valori și simboluri ale Zilei Naționale” am ajuns de râsul lumii ! În mai toată lumea civilizată persoane ca cei doi sunt scoși din viața politică cu maximă urgență. La noi, dimpotrivă. Astfel de personaje reclamă că sunt „valori naționale” ! Astfel de persoane se pregătesc să câștige alegerile și, pentru că o lege îi împiedică să devină și prim-miniștri sau miniștri se pregătesc probabil să o schimbe imediat ce le va fi posibil.

Pe timpul paradei, la venirea Președintelui României și a primului ministru, din spatele grupului PSD-ALDE s-au auzit huiduieli și măscări. Probabil că erau susținătorii PSD și ALDE înfrățiți în cuget și simțiri dacă nu cumva erau niște „băieți de bine” angajați sau stimulați de cineva „cu suflet de român” de tipul infractorului Dragnea sau a inculpatului Tăriceanu.

Ca să fiu sincer, îmi pare rău după unii foști colegi care au ales să meargă după Tăriceanu crezând în discursul lui meschin. Știu, nu îl susțineau pe Antonescu. Rămânerea lor lângă Tăriceanu însă, nu se justifică având în vedere pregătirea lor, educația pe care o au, vechimea ca membri ai PNL. Păcat de ei. Oameni de calitate care însă, din prea mult orgoliu, vor ajunge în prăpastie. Ce vor face dacă Tăriceanu va fi condamnat ? Se vor comporta ca PSD-iștii infractorului Liviu Dragnea ? Mai există diferențe ideologice între ei și PSD-iștii infractorului Liviu Dragnea ?

Niciun comentariu: