luni, 19 decembrie 2016

Ultimele acorduri ale cântecului „sirenelor” socialiste.

Au tot cântat și cântat până au adormit pe unii (cei care nu s-au prezentat la vot, peste 60% dintre cei de pe listele de vot !) și au trezit lăcomia în ceilalți care s-au repezit să voteze cu mare drag față de buzunarul propriu care urmează a se umfla cu bani mulți, fără număr. Bani, bani, bani și iar bani ! Nu degeaba a apărut și expresia „banul este ochiul Dracului”. Le-a luat mințile !

Legendele antice spun despre sirene că atrăgeau călătorii cu promisiuni cântate. Comori fără număr, o viață de huzur, vorba aia, lapte și miere pe toate drumurile.

Unii mai hâtri au „constatat” că minunile chiar există ! Colo o cișmea nu mai dă apă, dă direct lapte, dincolo o altă cișmea dă țuică așa că, vaca nu mai este de trebuință iar prunul nu mai are rost.

Pentru că presa a preluat cam tot ce spune Agerpres, voi prelua și eu tot de la AgerpresPSD și ALDE vor alcătui un program comun de guvernare și au un candidat unic pentru funcția de premier

Ce au convenit cei trei corifei ai minciunii politice ? Nu mare lucru. Puțin ca text, imens ca realizare. Aproape imposibil de evaluat într-un singur mandat de guvernare, în special sub aspectul angajamentului față de cetățenii țării. Nu doar la noi, mai peste tot în lume.

  • PSD și ALDE vor alcătui un program comun de guvernare prin armonizarea prevederilor din programele lor electorale
  • asigurarea creșterii economice sustenabile și de noi locuri de muncă, creșterea bunăstării materiale și a calității vieții și respectarea drepturilor și libertăților cetățenești
  • Coaliția de Guvernare pentru Dezvoltare și Democrație PSD-ALDE va propune un candidat unic pentru funcția de prim-ministru, desemnat de comun acord, și va susține, prin vot, în Parlamentul României, un guvern de coaliție condus de acesta, a cărui echipă guvernamentală va fi formată din miniștri desemnați proporțional de către PSD și ALDE
  • Grupurile parlamentare ale PSD și ALDE din Senat și Camera Deputaților vor constitui o majoritate parlamentară în vederea susținerii alegerii reprezentanților proprii în Birourile permanente ale celor două Camere, în cadrul conducerilor comisiilor permanente, precum și pentru promovarea inițiativelor legislative și proiectelor de lege pentru care cele două partide decid, consultându-se reciproc, să le inițieze la nivel parlamentar și guvernamental
  • cele două formațiuni se angajează ca toate numirile politice din ministere, din agențiile guvernamentale, din aparatul de lucru al Guvernului, din instituțiile ce reprezintă Guvernul în teritoriu să fie făcute proporțional, în baza criteriilor competenței, integrității și determinării de a realiza obiectivele de apărare a drepturilor și libertăților cetățenești din programul comun de guvernare

Ce am bolduit este pentru cetățeni. Restul este pentru ei. Restul explică cum își împart puterea. Dacă nu le iese paritatea întreagă, le dă undeva cu „virgulă”, nici o problemă, se înființează un minister sau o agenție pentru ca toți „complicii” să fie mulțumiți.

Trei angajamente sunt problematice.

  1. asigurarea creșterii economice sustenabile și de noi locuri de muncă
  2. creșterea bunăstării materiale și a calității vieții
  3. respectarea drepturilor și libertăților cetățenești

În guvernarea Ponta, PSD a promis crearea de noi locuri de muncă. În 3 ani a reușit eliminarea a aproape 150.000 locuri de muncă. Abia în guvernarea Cioloș s-a reușit crearea a 145.000  de noi locuri de muncă prin crearea condițiilor necesare pentru ca acestea să fie create.

Dacă viitoarea guvernare PSD-ALDE nu se apucă, cum au obiceiul, să distrugă condițiile favorabile create de guvernarea Cioloș, atunci nu este exclus ca noi locuri de muncă să fie create în agricultură, acolo unde guvernarea Cioloș a deschis un imens front de lucru, în special în zootehnie - creșterea porcinelor și bovinelor pentru satisfacerea măcar a necesarului intern de carne -, dar și în agricultura cerealelor pentru că suinele, ovinele și bovinele au nevoie mare de hrană.

Dacă se continuă cu politica deschisă către investiții și nu cu alungatul investitorilor străini - așa cum s-a arătat hotărât să procedeze Tăriceanu -, nu este exclus ca economia să progreseze.

Dar, nu cred că se va ajunge la lucruri bune. Din moment ce PSD a fost la cârmă de câte ori s-au conceput politici economice, astfel că am ajuns să exploatăm salariul minim făcând concurență neloială forței de muncă din alte state europene (prin exportul de forță de muncă pentru a nu mai avea grija ei în țară !), nu cred că viitorul va suna la fel de bine peste niște ani de guvernare PSD-ALDE.

Cât privește respectarea drepturilor și libertăților cetățenești, aici chiar am mari rețineri. Adunătura de la putere este vădit împotriva exprimării acestora. Să nu uităm inițiativa legislativă infractorului Dragnea de a sancționa pe cei care îl critică !

Legendele grecești cu sirene spun că cei care se lăsau vrăjiți de cântecul lor și coborau pe insulă erau uciși. De aceia în legenda lui Ulise/ Odiseu se spune că acesta a ascultat de vrăjitoarea Circe și când a trecut pe lângă insula sirenelor el a fost legat de catarg iar vâslașii au avut urechile înfundate cu ceară să nu audă cântecul vrăjit.

Făcând o comparație, la noi mai toți au avut urechile bine curățate și au luat de bune promisiunile „sirenelor” Dragnea, Tăriceanu, Constantin amplificate de posturile Antena 3, România Tv, Realitatea Tv dar și de alte surse de informare, în special din mediul on-line. De murit nu vor muri dar de sărăcit, mai mult ca sigur.

Dacă românilor le plave voluptatea, nu ai ce să le faci. Cu timpul vor mai învăța, vor mai pătimi, vor mai suporta minciuni și vor ajunge, destul de greu să înțeleagă că PSD și aliații pe care îi are acum nu merită încrederea. Până atunci, priviți și uitați de „foame”.

Alexander Brukmann Odysseus und die Sirenen 1829

Niciun comentariu: