sâmbătă, 3 decembrie 2016

Ministrul Dragoș Pâslaru la mitingul PNL de la Iași.

AgerpresPâslaru, la mitingul PNL de la Iași: Aveți de optat între o țară proeuropeană și o țară care rămâne în bătaia vântului


În primul rând arăt că sunt plăcut surprins de faptul că Dragoș Pâslaru a vorbit liberalilor din Moldova adunați la Iași. Apoi, sunt plăcut surprins de mesajele pe care acesta le transmite liberalilor și, prin intermediul presei care a preluat corect informațiile despre miting (aici am rețineri privind corectitudinea presei din România, cu mici excepții !) tuturor românilor.
Mai devreme bătea vântul, un vânt puternic, dar mai înfricoșător decât vântul din seara asta este vântul din Est. Ungaria vedeți cum e, Bulgaria vedeți cum e, frații noștri de peste Prut vedeți cum sunt. Câteva zile în urmă un președinte de acolo din est declara că granițele Rusiei nu se termină nicăieri. Aveți de optat pe 11 decembrie, pentru voi și pentru copiii voștri, între o țară proeuropeană irevocabil, o țară care susține NATO, o țară care susține justiția, și o țară care rămâne în bătaia vântului rece din Est. Ce alegem, alegem Dacian Cioloș ? Alegem România înainte!
În acest an am descoperit mult mai mult, că este un om onest, cinstit, cu bun simț, că este un om căruia îi pasă de oameni. Acesta este motivul pentru care vă îndemn să îl susținem pe Dacian Cioloș, să fie cu noi în continuare. Oameni buni, nu mai avem nevoie în această țară de tirani, nu mai avem nevoie de baroni, de despoți luminați. În această țară avem nevoie de oameni buni care să producă schimbarea. De ce ne place Dacian Cioloș? Ne place pentru că îl votăm noi toți, ne place pentru că ne inspiră, ne place pentru că ne regăsim partea bună în noi înșine, societatea se schimbă prin noi înșine, noi suntem Dacian Cioloș, noi schimbăm lucrurile, România înainte!
Evident, nu a venit să susțină un partid, în cazul nostru PNL, a venit la miting ca să încurajeze membrii PNL să se mobilizeze, să câștige alegerile și prin reprezentanții PNL care vor forma o majoritate parlamentară cu alți politicieni care primesc votul de investitură să asigure asumarea unei noi candidaturi pentru Dacian Cioloș la guvernare. Să se mobilizeze oamenii pentru a avea un nou guvern Dacian Cioloș ! România înainte !

Ei bine, asumarea luptei electorale de către prim-ministrul Dacian Cioloș nu se va face doar de lângă PNL. Evident. Va cere sprijinul alegătorilor PNL și USR, deocamdată dar, nu este exclus, ca UDMR să accepte să se alăture campaniei. Alte forțe politice dispuse să sprijine un nou guvern Cioloș nu mai sunt. PNL și USR sunt singurele formațiuni care sunt sigure.

În ideea unui viitor guvern Cioloș, Dragoș Pâslaru a arătat câteva aspecte foarte importante ale modului de lucru al actualului Guvern: „se poate și altfel, că se poate și fără corupție, că se poate fără promisiuni deșarte, că se poate fără să vă amăgească nimeni, că se poate alege între muncă și nemuncă, se poate alege între a ne croi soarta singuri sau a primi pomeni”.

Inteligentă mișcare !

Niciun comentariu: