vineri, 23 decembrie 2016

Nu am înțeles, nu înțeleg și nu voi accepta să înțeleg vreodată acest limbaj.

Ipoteza de lucru este un fapt petrecut: un atentat cu caracter terorist în care au murit 12 oameni (!) și alții 50 sunt răniți. Teroristul este liber după atentat, se duce la moschee, trece în Franța, apoi trece în Italia, acolo unde a executat o condamnare de 4 ani cu închisoarea, se duce la Milano într-o piață unde se opune legitimării și trage asupra polițiștilor. Unul dintre polițiști îl ucide, nu înainte ca el să rănească pe celălalt.

AgerpresAngela Merkel avertizează că pericolul terorist rămâne prezent

La Berlin, cancelarul Angela Merkel comunică:
Putem răsufla ușurațipericolul imediat a trecut”, dar „amenințarea teroristă rămâne pe ansamblu prezentă, cum a fost de mulți ani” și „acest lucru îl știm toți”
Când ai 12 morți și 50 de răniți nu mai răsufli ușurat. Te bucuri că a fost ucis teroristul, dar răsuflarea ușurată nu își are sensul ! Ce a ușurat ?

Nu am înțeles, nu înțeleg și nici nu voi accepta să înțeleg limbajul ăsta „politic corect”. Să îl ia dracu ! Ea se simte ușurată, vorbind în numele germanilor. Dar cei care și-au pierdut ființele dragi ? Se simt și ei ușurați ? Au ei în cap grija față de restul lumii pe unde ajunge teroristul ? Au ei timp de asta ?

Germania are dreptul să nu mai fie permisivă cu persoanele care comit crime. Are dreptul să ia măsuri de prevenție foarte dure. La fel Franța dar și oricare alt stat din Uniunea Europeană care poate deveni în orice moment țintă a actelor teroriste. Avem acele exemple cumplite ale aplicării unei legislații idioate, permisive, chipurile favorabile drepturilor omului, când viitorii criminali au fost eliberați pentru că „nu prezintă pericol imediat”. Iar apoi, sute de oameni au murit pentru că sistemul juridic din statele europene a ajuns să protejeze infractorii împotriva victimelor lor. În vest sunt avocați specializați să elibereze teroriștii și criminalii pe considerente de „nedreptate a detenției” sau „încălcare a dreptului criminalului la o viață decentă”.

Nu există „răsuflare ușurată” din moment ce teroristul de la Berlin s-a plimbat lejer prin Franța și Italia. Uciderea lui la Milano a fost un act aleatoriu. O întâmplare fericită. Nu a fost urmarea unei acțiuni polițienești dusă la nivel european. Din moment ce a trecut prin Franța ca prin brânză ce mai poți spune ? Spun eu. Cooperarea și solidaritatea polițienească europeană este varză. Fără formalisme, fără aprobarea superiorilor din ministere nu mișcă nimeni. Este evident o neadaptare a legislației interne polițienești în fiecare stat membru în condițiile existenței și funcționării Spațiului Schengen. Spațiu care permite exportul de infracționalitate și de terorism fără nici o îngrădire polițienească !

Nu îmi place acest limbaj.

Niciun comentariu: