sâmbătă, 3 decembrie 2016

O campanie ca pentru „țara tuturor posibilităților”. Declarații pentru emisiuni cu „vorbe trăznite”.

Am lecturat pe Agerpres câteva știri de campanie. Frumos ! Toată lumea poate, toată lumea vrea, toată lumea este gata-gata să guverneze.

O să îi scot din „scenă” pe cei de la PSD și PNL. Cele două partide intră în Parlament fără nici o discuție. Îi scot și pe cei de la UDMR, ei nu își propun să conducă o guvernare ci să participe dacă li se cere și dacă sunt respectate cerințele comunității maghiare ... bla, bla, bla cu discursul de la urmă că nici o guvernare a românilor nu este bună. Ba, Hunor a afirmat că Guvernarea Cioloș este catastrofală ! Îi scot pe ei pentru că au alt electorat, captiv și „asistat” de Guvernul Orban care le dictează cu cine să voteze.

Hai să îi iau pe rând.

Marian Munteanu a devenit dur. Dur, nu glumă !
Obiectivul nostru este ca într-un termen rezonabil să ajungem la cu totul și cu totul altă dimensiune. Gândiți-vă că în doar trei luni de zile am acoperit aproape integral țara. Într-un an de zile dăm cu ei de pământ de nu se văd. Vrem să avem capacitatea de a guverna singuri. Noi acum avem resurse umane suficiente pentru a asigura și două guverne, oameni de mare competență și de mare calitate, dar nu-i suficient asta. Ca să poți să pui problema guvernării trebuie să dispui de structuri organizate în întreg teritoriul național
Ca să înțelegem bine despre ce este vorba. Nu își problema intrării în parlament, cei din Alianța Noastră România consideră că sunt intrați deja, că fac opoziție la viitoarea putere și că o vor răsturna în maxim un an și jumătate când vor ajunge la capacitatea de a guverna singuri ? Bine, în prealabil vor da de pământ cu toți ceilalți ! Oare cum ?

Eugen Tomac de la PMP, președinte executiv al partidului este dur și el. Fără scăpare pentru cei care vor să facă viitoarea guvernare.
Cred cu tărie că după 11 decembrie niciun partid nu va putea face guvernarea fără Partidul Mișcarea Populară. Suntem pregătiți de acest lucru și ne vom duce obiectivele noastre până la capăt. Noi vom intra la guvernare cu (...) două condiții foarte clare: ca majoritatea din care facem parte, parlamentară, să accepte, să susțină inițiativa noastră privind reducerea numărului de parlamentari la 300, iar în cadrul Guvernului să se înființeze ministerul Unificării
Clar nu ? Ministerul Unificării și marota din 2009 cu 300 de parlamentari. Dur omul. Dur dar, ce să vezi, este pur și simplu neinformat ! Uite, Traian Băsescu, președintele de tip „guru” al Partidului Mișcarea Populară are alte idei. Junele Tomac o va lua „în brațe” după ce a spus că PMP are doar două condiții ?
Vrem să fim la guvernare, dar nu în orice condiții și nu cu oricine. Exclud orice guvernare cu PSD și cu ALDE. Dacă doamna Gorghiu se va răzgândi și pe data de 12 decembrie constată că nu poate guverna fără PMP, sigur o să ne caute, iar atunci o să îi spunem și exigențele noastre, și anume funcția de prim-ministru. Fără această condiție nu ne putem încurca cu unii care s-au dovedit neputincioși
Hai să adunăm la PMP-ul acesta plin de forță:
- funcția de prim-ministru;
- ministerul Unificării;
- 300 de parlamentari.

În timp ce Tomac nu face precizarea că exclude PSD și ALDE, cum o face Băsescu, trebuie să înțelegem  că unul dintre cei doi „corifei” populari ai scenei politice românești minte. Fie unul dintre ei, fie amândoi.

Clar bre ? Ce proiecte ale partidelor mari ? Cei mici sunt cei care vor impune proiectele politice.

Și Marian Munteanu vrea să impună, după ce ajung în Parlament, condiții viitoarei guvernări.

Bag seama că Traian Băsescu cu Tomac-ul lui se bate pe același electorat cu Marian Munteanu. Electoratul creștin-democrat. Marian Munteanu o declară cu franchețe. De la Traian Băsescu o deduc mai mult.

Șoc și groază ! Elena Udrea face o afirmație șocantă.
Nu PMP pentru că nu am vrut să fiu o slăbiciune pentru partidul pe care l-am construit și eu și nu am vrut să fie atacat fostul președinte care conduce acum partidul, cu texte de genul: uite, o pune pe Udrea pe liste. Nu. Și eu cred că mai sunt 25.000 de bucureșteni care să creadă în Elena Udrea, să mă voteze. M-au votat 60.000 acum patru ani la președinția României, deci cred că pod să candidez independentă și să obțin voturile bucureștenilor, în așa fel încât să fiu primul candidat independent care intră în Parlamentul României în istoria post decembristă
Aha ! Dacă s-ar duce la PMP, ea ar constitui o slăbiciune pentru partid ! Gura păcătosului adevăr grăiește !

Să spun și ceva de USR ? Hai să nu mai spun. Dar este și el cumva pe un curcubeu al marilor posibilități. Va face și va drege.

Niciun comentariu: