joi, 23 iulie 2009

Adresa Parchetului General catre Camera Deputatilor


Comunicatul al Biroului de Presa al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie Nr. 528/VIII-1/2009

..........................................

Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sesizat prin referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a solicitat:

Parlamentului României – Camerei Deputaţilor, declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Iacob Ridzi Monica Maria, fost membru al Guvernului României şi deputat în Parlamentul României, pentru săvârşirea infracţiunilor de

- abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial (prev. de art. 132 din Legea nr. 78/2000 cu referire la art. 248 din Codul penal, cu aplicarea art. 41 alin.(2) din Codul penal);

- fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie (prev. de art. 289 din Codul penal rap. la art.17 alin.(1) lit.c) din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art.41 alin.(2) din Codul penal) ;

- instigare la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate (prev. de art.25 din Codul penal rap. art. 42 alin.(1) şi (3) din Legea nr.161/2003), şi

- instigare la infracţiunea de ştergere de date informatice fără drept (prev. de art.25 din Codul penal rap. la art.44 alin.(1) din Legea nr.161/2003).

În cauză există indicii că în cursul anului 2009, Iacob Ridzi Monica Maria, în calitate de ministru al Ministerului Tineretului şi Sportului, împreună cu alţi funcţionari ai acestui minister, ajutaţi şi de administratorii a două firme private au prejudiciat bugetul ministerului prin încheierea a trei contracte de servicii fără ca, în prealabil, să fie organizată şi derulată vreo procedură de atribuire potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 34/2006.

Totodată, există indicii că pentru ascunderea încălcării dispoziţiilor legale în materia achiziţiilor publice au fost întocmite, ulterior încheierii celor trei contracte, înscrisuri care să ateste în mod nereal derularea procedurii de achiziţie. Fostul ministru a solicitat administratorului reţelei informatice să şteargă date informatice pentru a nu fi descoperite, scop în care, acesta a accesat fără drept sistemele informatice ale Ministerului Tineretului şi Sportului şi a şters înregistrările.

Întrucât la data săvârşirii faptelor cu care au fost sesizate organele de urmărire penală, Iacob Ridzi Monica Maria avea calitatea de deputat în Parlamentul României, s-a solicitat Parlamentului României - Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor în vederea formulării cererii de începere a urmăririi penale.

Lectura placuta. Vedeti ca Basescu, azi, la ora 15.00 cand a tinut conferinta de presa, a sustinut ca inceperea urmaririi penale la cererea Parlamentului nu inseamna ca este si VINOVATA ! Inca spera. Dar nu are aceeasi masura fata de alti politicieni, in special Nastase. Sa nu mai spun de liberalii haituiti de marinar de parca am fi pe timpul inchizitiei.

Niciun comentariu: