joi, 30 iulie 2009

Sfidarea Parlamentului ?

Iosif Buble arunca pe blogul sau, pesurse.ro, o stire soc. Corect spus soc. Este vorba despre posibila actiune de sfidare a Parlamentului ca "organ reprezentativ suprem al poporului roman", in forma Comisiei de ancheta stabilita potrivit Constitutiei si regulamentului Camerei Deputatilor.

Se pare ca Elena Udrea intentioneaza sa nu se prezinte in fata Comisiei !

De unde, de neunde, Ioska publica declaratiile aiuritoare ale blondei cu palarie cotrocenista:

"Dacă eu nu vin la comisie, nu veţi veni nici voi şi dacă nu veniţi voi ştirea nu există." si

"Nu voi veni şi atunci să văd ce pot să îmi facă? Eu joc cu dimisia pe masă. Am războaie mult mai mari ca ăsta... aşa că nu mă împiedic eu de o comisie care e politică".
In primul rand PD-L ca partid care asigura si conducerea administrativa a tarii in aceasta perioada a comis un act neconstitutional prin refuzul de a desemna unul sau mai multi membri in Comisia de ancheta. Actul PD-L si al Grupului minoritatilor nationale care nu au desemnat reprezentanti in Comisie reprezinta o sfidare a poporului care si-a dat votul pentru constituirea Parlamentului dar si celor care nu au votat.

Parlamentul este singurul nostru reprezentant in organizarea puterilor in Romania. De aceea in Constitutie se prevede ca toate celelalte organizatii publice, de la Presedintie la Guvern si oricare alta autoritate publica, sunt obligate sa prezinte Parlamentului la cererea acestuia, explicatiile necesare pentru clarificarea oricarei situatii. Astfel, art. 111 - Informarea Parlamentului prevede ca "(1) Guvernul si celelalte organe ale administratiei publice, in cadrul controlului parlamentar al activitatii lor, sunt obligate sa prezinte informatiile si documentele cerute de Camera Deputatilor, de Senat sau de comisiile parlamentare, prin intermediul presedintilor acestora". Raportat la acest articol din Constitutie, in art. 76 alin. (2) din Regulamentul Camerei Deputatilor se prevede ca
"Persoanele citate sunt obligate să se prezinte în faţa Comisiei de anchetă parlamentară".

La toate acestea se adauga un pasaj din juramantul depus la investitie: "Jur ... sa respect Constitutia si legile tarii". Ei bine, eu, ca cetatean, observ ca PD-L si membrul PD-L Elena Udrea au inceput sa foloseasca Constitutia si legile tarii in loc de hartie igienica.

Stirea lui Buble mi se pare plauzibila. Pe sticla, membrii PD-L care au evoluat, asta au lasat sa se inteleaga. Ei acuza ca este o comisie politica. Nici nu poate fi altfel, dar implineste si rolul unei comisii cetatenesti pentru ca noi, cetatenii, suntem reprezentati de politicienii desemnati sa faca parte din acea comisie. Daca este sa mergem in profunzimea situatiei, PD-L si membrii sai luati unul cate unul se considera superiori cetatenilor si refuza, odata ajunsi in functii de demnitate publica sa se supuna controlului cetatenesc asupra activitatii lor. De aici se poate intelege si dezmatul actelor administrative adoptate in dispretul profund fata de cetatenii Romaniei.

Niciun comentariu: