joi, 2 iulie 2009

Dileme cu "pedelisticide"

Comportamentul pedelistilor in ultimul timp da de gandit, mai ales celor care ii cunosc mai bine decat noi, ceilalti. Aici bag politicienii din alte partide, fosti aliati cu pedelistii sau fost copartasi la manevrele pedelizante din teritoriu.


Mihai Voicu arata, intr-un comentariu pe blogul sau ca pedelistii nu ar avea probleme cand este sa renunte la o persoana care le afecteaza imaginea. Au dat afara, mintenas, tot ce nu a "corespuns" modelului de implicare in viata partidului. Acum se intreaba, pe buna dreptate, ce naiba se intampla. Ce este in afara randului da nastere la intrebari. Normal. Urmeaza sa cautam, sa interpretam sau sa ni se dea, pe surse daca nu prin presa, o parte din raspunsuri. Ceva este de aparat cu cerbicie daca acest comportament deviant al pedeleilor in apararea lui Ridzi este o premiera in viata politica a PD-L. Asa, pentru un inceput de exercitiu, ma gandesc la faptul ca o cercetare mai adanca pe la bugetul MTS nu va duce la descoperirea unor "practici" mai aproape de penal daca nu penale de-a binelea. Adica "o destinare" a fondurilor pentru cumpararea reclamei la Tv din banii MTS pentru PD-L si EBa (Elena Basescu, coconul cotrocenist), in dauna unor programe pentru tineret bifate ca realizate ... s.a. Dar urmeaza sa mai sapam.

Apropo. Stilul Basescu.

Sa ne amintim doar ce a povestit fratele marinarului, Mircea Basescu, prin 2005, cand presa era disperata sa obtina informatii despre "Tepelus" Basescu, noul locatar al Cotrocenilor. MB povestea, amuzat pe atunci, despre cum era sa dea faliment, prin anii '95, cand Basescu, dupa ce s-a pus la dispozitia justitiei (?!) si a parasit Parlamentul, a fost angajat de frate'su.

Neintelegand Basescu cum este cu angajatii "civili" era sa isi lase fratele fara angajati, atat i-a hartuit si acuzat pentru toate relele de pe pamant. Probabil ca pe atunci, demult, tare-demult, Traian Basescu era in faza de absolvent "filosof" a scolii romanesti si nu in cea de "specialist" cerut azi de "viata economica": ospatar, tinichigiu, mecanic auto etc.




Dar acum ... pauza. Ridzi este de neatins. Boc vorbeste despre prezumtia de nevinovatie si de respectarea parcursului legii, total aiurea daca este sa ne luam dupa declaratia lui Macovei care afirma ca respectiva prezumtie se aplica doar in procedura de penala (!), Basescu ne trimite la Boc iar latraii PD-L (ma refer la parlamentari, ziaristii si internautii PD-L) au iesit la atac la lumina zilei. Cu tot cu trandafirul lor albastru pe valurile portocalii ale oceanului planetar basescian. Asa se vede oceanul cand te tratezi cu dringhi-dringhi scotian ?

PD-L este in fierbere. Clocoteste. Dan Andronic pe blogul sau se intreaba "Cui foloseste scandalul Ridzi ?" Printre altele observa ca incapatanarea PD-L in a o sustine este sinucidere curata. Tocmai aici este spilul. De ce ? Care sunt valorile morale, inalte, pentru care PD-L iese din tipic si din principiile "inaltelor valori morale" la care au aderat Monica Macovei, Traian Radu Ungureanu, Cristian Preda, Sever Voinescu si alti intelectuali de pe la "Humanitas", ICR, GDS etc. ?

PD-L si-a trimis la atac "expertii". Expertii in scandaluri si viata tumultoasa.

"Cocosul" este Boureanu. Nu se prea potriveste numele cu postura dar nu am ce face. Nu am gasit "alta rima". Nici "Taureanu" nu-i pot spune pentru ca desi mimeaza nu convinge. In orice caz, este un tanar politician care devine pe zi ce trece celebru prin mojicie, mitocanie, smecherie, inselaciune, abuz etc. Stirile din presa, mai ales din ultimii ani, cand Boureanu a inceput sa iasa in evidenta prin tunurile imobiliare si inselaciuni in cardasie cu primarii unor orase, comune si chiar cu Negoita de la S3, sunt suficiente pentru a vedea ca individul este ales ca varf de lance si introdus in Comisia de ancheta "Ridzi" pentru a impiedica desfasrarea anchetei la Camera deputatilor.

Gelu Visan, alt "mitocan" de serviciu in Comisia Ridzi. Il secondeaza pe Boureanu si o face "bine". In Romania Libera exista un articol care il prezinta ca pe un "don juan" pe timpul in care activa ca pedagog la un liceu din Craiova, prin 1993, cand si-a dat pe fata arama de derbedeu violand o eleva.






Trecutul glorios il recomanda pentru pozitia din Comisia "Ridzi". Basca faptul ca este cel care a cadorisit PD-L cu celebrul Iancu Constantin, dus pana la functia de secretar de stat si apoi demis pe motiv de procurori. Alaturi este opera lui Iancu. A tunat si i-a adunat.

Niciun comentariu: