joi, 9 iulie 2009

Inca o "gogoasa" pedelista se desumfla

Tot de la Mediafax.

Cand a preluat Guvernul, pedeleii au facut tot felul de manevre pentru a curata de "inamici" aparatul central, de a pune sub control institutiile statului care, prin atributiile de control prevazute de lege ar putea pune in pericol "proiectia" de guvernare basesciana.

Una din manariile basesciano-bocciste s-a materializat in OUG 3/2009 prin care DLAF (Departamentul pentru Lupta Anti-Frauda) a fost reoganizat si resubordonat pe un "principiu nou" dar vechi, de pe timpul ceausismului : angajamentul de loialitate a functionarilor din aparatul de control fata de guvern !

OLAF (Organizatia europeana de lupta antifrauda) a reactionat negativ la manarie. PNL, prin Alina Gorghiu, a sesizat Avocatul Poporului in vederea contestarii ordonantei la Curtea Constitutionala pentru neconstitutionalitate.

Curtea Constitutionala a dat verdictul: OUG 3/2009 este neconstitutional.

Vazand cum se manevreaza banii in guvernarea basesciano-boccista, ingrijorarea OLAF ca fondurile europene sunt in mare pericol de a fi fraudate de acest guvern de panarame a avut temei.

Pun mai jos comunicatul de presa al Curtii Constitutionale:

"COMUNICAT DE PRESĂ

În şedinţa din data de 9 iulie 2009 Curtea Constituţională s-a pronunţat, în cadrul controlului anterior promulgării legii, prevăzut de art.146 lit.a) din Constituţie, asupra sesizării de neconstituţionalitate a Legii de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.3/2009 pentru modificarea şi completarea unor acte normative referitoare la organizarea şi funcţionarea unor structuri din cadrul aparatului de lucru al Guvernului.

În urma deliberării, Curtea Constituţională a constatat, cu majoritate de voturi, că legea este neconstituţională.

Motivarea soluţiei va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului-ministru.

BIROUL DE PRESĂ AL CURŢII CONSTITUŢIONALE"


Actualizare:

Alina Gorghiu se bucura pe blogul ei. Normal. A actionat corect si inspirat la momentul potrivit. Cu alte actiuni care se vor adauga, inclusiv prestatia la Comisia de ancheta "Ridzi", Alina Gorghiu va deveni o vedeta politica. Merita.

Niciun comentariu: