joi, 23 iulie 2009

PNL si-a stabilit Statul major pentru campania prezidentiala

Incep prin a critica PNL ca face publice informatii fara a le pune, daca nu inainte, macar concomitent cu anuntul public, pe site-ul partidului. Sunt si oameni care se uita intai pe acest site inainte de a prelua informatia din presa.

Aici ma multumesc sa preiau ce spune Mediafax. Bine, despre "eveniment" speculeaza mai toata presa iar blogerii ziaristi si-a facut numarul de ieri.

Statul major al liberalilor are doua componente. O componenta consultativa care presupune ca niste minti luminate se aduna din cand in cand si isi dau cu parerea ramanand ca Antonescu si Stavarache sa aleaga o varianta pe care o va pune in practica componenta operativa.

Consultativii sunt cam toti membrii conducerii partidului, accentul punandu-se pe Ludovic Orban, Călin Popescu Tăriceanu, Bogdan Olteanu, Teodor Meleşcanu, Dan Radu Ruşanu. Acestia au atributii in activitatea politica a campaniei.

"E un grup consultativ, care până la urmă ia deciziile importante, strategice sau mă ajută să le iau", a spus liderul PNL.

"Toţi liberalii care doresc - vorbesc de toţi cei din conducerea partidului - să facă parte din acest grup, vor face parte. Şi domnul Meleşcanu, domnul Ruşanu şi toţi ceilalţi. Toată floarea...", a spus liderul liberal.

Operativii sunt cei care se pricep sa lucreze practic. Dintre acestia sunt enumerati
Relu Fenechiu, Marian Petrache, Dan Motreanu, Florin Alexe, Daniel Chiţoiu, Varujan Vosganian.

Printre activitatile operativilor vor fi cele de adunare a banilor pentru campanie si utilizarea lor cat mai eficienta.

"Lucrăm la aspectele tehnice ale acestei probleme, dar în final vom avea o campanie perfect deschisă, în care să se verifice cine a dat, ce bani a dat şi de asemenea să facem şi trasparenţa pe partea cheltuielilor, pentru că văd că începe să se pună, şi mă bucur, foarte serios problema transparenţei cu care se chletuiesc banii în campanii electorale, în operaţiuni de publicitate, se pune problema să ne vadă toată lumea pe toţi aşa cum suntem, politicieni, canidaţi, preşedinţi, trusturi, moguli, clienţi", a afirmat Crin Antonescu.

Ei, acum sa ii vedem la treaba. Totusi, eu cred ca si Crin trebuie sa umble putin la perceptia publicului despre el. Diferitele evaluari sociologice arata ca are niste minusuri la perceptia privind harnicia, competenta, consecventa, hotararea, puterea, capacitatea ... La toate trebuie sa le gaseasca o abordare care sa determine alegatorul sa il puna, cel putin, pe picior de egalitate cu contracandidatii sai. Daca nu o va face, intreg efortul de campanie va fi inutil.

4 comentarii:

Anonim spunea...

stafu' pulii...21% maxim

Crăciun Florin spunea...

Pentru turul II si 21% poate fi suficient ! Dupa aia, castigul este sigur !

CRadu25 spunea...

Antonescu trebuie sa schimbe un pic directia. Momentan el si Geoana au acelasi trend - atacuri la Basescu. Parerea mea ca placa e deja zgariata si nu o mai asculta nimeni. Ar trebui sa inceapa un pic sa-l atace pe Geoana - ca persoana, nu PSD. Nu de alta, dar miza turului intai nu este locul lui Basescu, ci locul 2. Iar pentru asta se bate cu Geoana, nu cu Basescu.

Crăciun Florin spunea...

Este o chestie si asta. Dar, pentru un altfel de Presedinte nu se face.

Poate ca ar fi mai bine ca Antonescu sa lase pe unii dintre liderii credibili ai PNL (credibili fata de electorat, nu in interiorul partidului) sa atace pe Geoana si pe Basescu. El ar trebui sa convinga ca nu persoanele in cauza sunt problema ci formatiunile din spatele lor. Sa castige prin a fi reprezentantul liberalismului autentic si nu masluit ca la PD-L, sa se foloseasca de orice prilej pentru a arata ca guvernarea liberala sub Tariceanu a fost si ramane cu mult mai buna decat guvernarea basesciana (sau bicefala Boc-Geoana), sa lamureasca, prin discurs, alegatorul ca a gresit cand nu a votat PNL la parlamentare. Nu la europarlamentare. El trebuie sa indice si sa arate si direct, ca rezultatul parlamentarelor de anul trecut se razbuna prin dezastrul din acest an ! Metoda a mai fost folosita de Basescu si a dat, pe undeva, roade.

Si apoi, nu uita ca PD-L se pare ca lucreaza in favoarea PNL ! Ridzi, acum Udrea, poate fi luat si Sarbu de la PSD la tinta, nu mai spun de Andronescu, celalat Sarbu si asa mai departe. Presa ajuta enorm iar "placa" cu Basescu si-a descoperit noi resurse.

Eu sunt adeptul metodei atacului asupra varfului pentru a obisnui electorul sa il compare cu Basescu si nu cu Geoana. Daca permite intrarea lui Geoana intre el si Basescu, lasa loc de comparatie cu un al treilea. Nu este bine. Daca media il va compara cu Basescu va crea si mediul favorabil pentru ca Antonescu sa aspire, initial la turul II. De aceea, cred eu, si el si ceilalti lideri ai PNL care vor iesi in media ar trebui sa nu se abata de la regula.