joi, 23 iulie 2009

Alte masuratori sociologice

De aici am luat ce urmeaza. Desi am selectat, tot am adunat cateva masuratori care spun ceva. L-am pus pe Boc la inaintare pentru ca El, Boc-poloboc care face poc este "autorul" dezastrului national prin maimutareala cu care se da drept Premier.

Despre ce este vorba. Niste tipi, de la IBC, au facut un sondaj social-economic. Rezultatele lui confirma alte rezultate asemanatoare. Lumea, aia obisnuita, are probleme. Create de Guvernul la Furat PD-L&PSD.

Sa vedem ce spune lumea. Fiecare dintre noi are capacitatea de a parcurge cifrele, de a intelege graficele, de a compara (au si o dinamica). Este mai mult decat evident faptul ca prabusirea Romaniei sub bagheta lui Basescu este reala. Si suntem abia la inceput !

Sigur mergem intr-o directie gresita.

Dupa cum se observa, de la inceputul lui mai se considera ca mergem gresit. Cu mici variatii. Culoarea verde, adica mergem intr-o directie buna, are trendul in scadere. Pana si sustinatorii pedelistilor ajung, probabil fortati de viata, sa admita ca au votat razna si au ajuns de caruta.

Informarea este relativ buna. Acel 5% "mai buna" este socant. Bine ca sunt doar atatia.

Situatia se prezinta trista. 3% se considera bogati (9 si 10), 14% considera ca stau bine (7 si 8), 51% considera ca sunt la un nivel mediu iar 31% se considera saraci (unii mai saraci ca altii). Daca te gandesti ca interviurile au fost luate prin telefon (!), situatie in care se exclud saracii satelor, oraselor si "boschetarii", ramanand doar "patura mijlocie", situatia este tragica. Nu bogatii dau saracilor, adica cei 3%, ci cei de nivel mediu si saracii din randul paturii mijlocii ! Ne manaca cainii !

Pai cum dracu sa mai porneasca omul o afacere cand Basescu a decretat ca cei care au afaceri sunt HOTI ! Pai cum sa mai ai ganduri ca poti face ceva cand Pogea te impoziteaza pentru ca existi, pentru ca respiri, pentru ca gandesti. Si, mai ales, tintind si tabelul de mai sus, cei 11% doritori de afaceri noi sunt dintre cei 3% si cei din 14% (adica stau bine). Restul, praful si pulberea.

Fara replica. De cand a venit la putere Guvernul Boc-poloboc care face poc noi am facut trosc. Aprecierea este pe perioada (trista) din decembrie 2008.

Iar un rezultat care confirma. In precedentul era un procentaj de 65% a inrautatirii situatiei economice, iar aici avem o apreciere de 66% in sensul de mai rau fata de anul 2008 ! Treaba asta spune ceva.

Voi cum ? Eu da.

Si mie. Dupa cum se misca Guvernul basescian al lui Boc mare lucru de nu o sa ajungem ca mergem la paine cu plasa de bani. Iar o sa intervina, peste ani, BNR sa mai taie niste zerouri din coada leului care va pleca de nebun "pe campii". Basca prioritatea aderarii la zona euro. Aiurea. Basescienii ne duc mai degraba catre zona lirei turcesti.

Dinamica asta este mai mult decat relevanta. Avem totusi mai mult de 6 luni de totura basesciana aplicata cu bicul boccisto-pogisto-udristo-Ridziponcian. Majorele cu rosu din fiecare tabel ne arata ca actuala guvernare este de tot rahatul.

Iar Basescu isi face gradina raiului la Cotroceni, Udrea da milioane de euro pentru imaginea proprie, Ilie Sarbu baga si el 12 milioane de euro in reclame sa lamureasca taranul sa faca programe pe agricultura (?!), totul la pretul cel mai mic. Sanchi !

Niciun comentariu: